+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
TEDDY EDELMANN ER DØD
Teddy Edelmann død

Teddy Edelmann er død, 76 år gammel. Det skete på årets første dag, natten til Nytårsdag 2018. Han sov ind efter længere tids sygdom, bekræfter Teddy Edelmanns kone Ritva Sariola over for Ekstra Bladet.

Teddy Edelmann havde ifølge konen både kræft i lungerne og KOL, og han havde været afkræftet længe.

Teddy Edelmanns signaturmelodi er uden sidestykke ‘Himmelhunden’. Den har igennem mange år har været nærmest fast inventar i radioprogrammet Giro 413. DJ Peter Christensen og Diskotek Venus har den også tit på programmet til diverse fester og events landet over. I særdeleshed til den årlige Sports- og Sommerfest på Hvam stadion ved Aalestrup. Det vender vi tilbage til.

‘Himmelhunden’ er oprindeligt skrevet af svenske Hasse Andersson og hedder på svensk “Änglahunden”. Herhjemme fik sangen dansk tekst af Calle Sand, som gav den til Teddy Edelmann. Efter en del betænkeligheder indsang Teddy Edelmann ‘Himmelhunden’ i 1984.

Sikrede Edelmann økonomisk

Sangen om manden, der vil vide, om han må tage sin hund med sig ind i himlen, sikrede Edelmann økonomisk. Han har i et interview betegnet ‘Himmelhunden’ som den bedste hund, han nogensinde har haft.

Teddy Edelmanns musikalske karriere begyndte i slutningen af 50’erne. I 1962 blev han kåret til Nordens Cliff Richard i en konkurrence på Radio Mercur. Desuden var Teddy Edelmann også kendt for sin fortolkning af John Denver-nummeret ‘Country Road’. Den blev på dansk til ‘Jeg Vil Bo På Vesterbro’. Den indspillede han som en del af bandet Teddy, Chano, Jan & John, som havde stor succes i begyndelsen af 70’erne.

Store oplevelser med ‘Himmelhunden’

Blandt de største oplevelser med ‘Himmelhunden’ hos DJ Peter Christensen og Diskotek Venus er de årlige Sports- og Sommerfester på Hvam stadion arrangeret af IF KVIK. Støtteforeningen hedder ‘Himmelhunden’, og det forpligter! Derfor bliver der hvert år sunget, så teltet er ved at lette til tonerne af ‘Himmelhunden’.

Til de store øjeblikke med ‘Himmelhunden’ hører også Dalager Marked. Det har også her været en kæmpe oplevelse at høre et fuldt telt der synger ‘Himmelhunden’. Sådan er det også ved mange andre fester som Diskotek Venus spiller til.

Ud over sin kone efterlader Teddy Edelmann sig to sønner.

Teddy Edelmann er død – Tak for musikken! Hvil i fred!

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production