+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
ROCK NALLE ER DØD
rock nalle er død

Rock Nalle er død. Han blev 79 år. Det oplyser hans agentur We Do Music i en pressemeddelelse på Facebook. Rock Nalle havde det borgerlige navn, Roland Lyhr Sørensen. 

Nalle indstillede tidligere i år karrieren som sanger og musiker på grund af sygdom og led af både KOL og Parkinson.

Døden indtraf i går d. 14.12, hvor Nalle sov stille ind i sit hjem i Odense. Nalle efterlader sig to børn, venner, kollegaer, familie og en helt imponerende musikalsk karriere.

Rock Nalle fik et lift

Efter at Rock Nalle er død, er der mange gode minder at tænke tilbage på. Som DJ har jeg spillet Rock Nalle utallige gange. Jeg havde også fornøjelsen at dele to jobs med Rock Nalle. Det var tllbage i 80’erne, hvor han skulle optræde på både Sundsøre Hotel og dagen efter på Simested Kro. Jeg skulle være DJ begge steder. Da han fandt ud af det, spurgte han pænt om et lift til Simested dagen efter.

Ved den lejlighed fik vi os en god snak. Jeg oplevede hvor flink og rart et menneske Rock Nalle var. Vi hyggede os i bilen og ikke mindst ombord på Hvalpsund færgen på vejen til Simested Kro.

Jeg husker af naturlige årsager intet fra Rock Nalles første år som sanger og musiker. Det var med bandet The Teddy Bears fra starten af 60’erne. Der hvor det første gang rykkede var sammen med Johnny Reimar med deres version af hittet “In The Midnight Hour” i 1966. Men der hvor Rock Nalle virkelig slog igennem var med danske versioner af store rock’n Roll klassikere.

De store hits

Første eksempel på det kom i 1975, hvor storhittet “La Bamba” i Rock Nalles danske udgave blev til “Jeg Ka’ Li’ Store Babser”! To år senere i 1977 stak det virkelig af med udgivelsen af albummet “Rock Kost”. Det indeholdt “Go’e Gamle Fru Olsen”, som var Rock Nalles danske bud på rock’n roll hittet “Good Golly Miss Molly”. Der blev også lavet en meget sjov musikvideo, hvor man ser Rock Nalle danse med Fru Olsen. Men på albummet “Rock Kost” leverer Rock Nalle også en dansk version af Cotton Fields. På dansk var det ikke en sang om bomulds marker. Derimod blev titlen “Min Fars Roemark I Skjern”. Den spiller jeg stadig ved passende lejligheder, og den skaber altid fest og stemning.

1980 – Et særligt år

Da jeg indledte min DJ karriere i 1980, så kendte jeg allerede til Rock Nalles nævnte hits. Men jeg skal da lige love for, at 1980 blev det helt store år for Rock Nalle med nummeret “Amanda”. “Amanda” har både tekst og musik af selveste Kim Larsen, og blev en landeplage. Den kan fortsat her i nyere tid sætte gang i en fest. Jeg synes også, at det er værd at nævne B-siden til singlen “Bare Mig”, som også er skrevet af Kim Larsen.

Anna Kære Anna

Succesen fortsatte i 1981 med “Fla’ Så Ud” og året efter kom “Spætter På Bål”. I 1983 viste Kim Larsen igen sin gavmildhed. Sammen med Franz Beckerlee og Mogens Mogensen gav han to numre mere til Rock Nalle. Det blev til singlepladen “Anna Kære Anna” på A-siden og “Så’ Der Vogn” på B-siden. Begge numre spillede jeg flittigt som DJ på Simested Kro. Det var medvirkende til, at Rock Nalle kom og optrådte på både Sundsøre Hotel og Simested Kro.

Der er mange flere gode sange at mindes Rock Nalle med. Men lad mig slutte af med at nævne sangen der trækker spor til starten af hans karriere i 60’erne. Jeg tænker naturligvis på sangen “Memphis Tennesee” med “60’er Holdet” fra 1989. Her høres Rock Nalle i godt selskab med blandt andre min gode ven og makker Jørgen de Mylius, Peter Belli, Tommy Seebach og Ole Bredahl.

Kære Nalle!

Tak for al musikken. Du er ikke her på jorden længere, men din musik vil leve videre! HVIL I FRED!

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production