+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
PETER BELLI ER DØD
peter belli død

Peter Belli er død. ‘Ulven Peter’ som hans tilnavn har været siden 60’erne, blev 79 år.

Det er med stor sorg, vi må meddele, at vores elskede mand, pappa, dadi og svigerfar, Peter Belli er død og gået bort, skriver hans pladeselskab Target i en pressemeddelelse. Man oplyser, at Peter Belli i går er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Familien ønsker ro til at bearbejde deres store tab. Ulven har takket af for sidste gang, skriver Target. Peter Belli med det borgerlige navn Georg Peter Brandt kunne være fyldt 80 år her d. 19. juni.

En af de helt store

Det er udenfor diskussion en af de helt store danske sangere og musikere, som nu ikke er i blandt os længere. Lige siden at jeg begyndte at interessere mig for musik som dreng, og siden som DJ fra 1980, har Peter Belli altid haft min opmærksomhed. De første sange jeg lærte at kende med Peter Belli var i den poppede ende, og lå ofte på dansktoppen. Jeg glemmer f. eks. aldrig en DJ oplevelse hvor jeg spillede Peter Belli med ‘Kejserens Soldater’. Fødselaren var Kejseren og alle gæster var soldaterne. Og så gik det ellers rundt i hele festlokalet til stor jubel hos alle.

Konge af pigtråden

Men dybest set blev Peter Belli selv en kejser, eller rettere konge af pigtrådsmusikken i 60’erne. Det begyndte med Peter Belli & Les Revivals i 1965. I 1966 kom den ikoniske single med nummeret ‘Ulven Peter”, som blev hans kælenavn, og fulgte ham lige siden. De første numre var på engelsk, men der kom hurtigt også sange på dansk fra Peter Belli. ‘Helt Igennem Respektabel’ blev et stort hit i 1965.

Slagsang til golfturnering

I takt med at pigtrådsmusikken døde ud skiftede Peter Belli over i den mere poppede musik. ‘Tapre Bjørn’ fra 1969 er et godt eksempel, og det var musik som rigtig mange kunne lide. Og så er det imponerende at sangen ‘Bli’ Væk Fra Vort Kvarter’ fra 1970 stadig kan sætte gang i en fest her i nyere tid. Jeg har de seneste snart mange år været fast inventar som DJ til Slaget Om Himmerland. Det er en intern golfturnering hos alle, som har et hus hos Himmerland Golf & Spa Resort. Husene er delt op i ‘Klyngen’ og ‘Slangen’. Og husejerne fra ‘Slangen’ har sangen ‘Bli’ Væk Fra Vort Kvarter’, som deres slagsang. Og de år hvor de har vundet, så “slanger” de sig til afterparty rundt i hele festlokalet, og lader sig hylde. Det er helt fantastisk at opleve den utrolige stemning, når jeg trykker på playknappen og Peter Belli og alle vinderne begynder at synge.

Gemt eller glemt

Under min tid som studievært på Radio Viborg fik jeg ørerne op for en Peter Belli sang, som for mange sikkert er gemt eller glemt. Det er en dansk udgave af det amerikanske hit ‘The Streak’ med Ray Stevens. Tony Walther skrev en dansk tekst til Peter Belli, og så var der ellers halløj og stor ståhej med sangen ‘En Dag Gik Meyer Amok’. Den er virkelig sjov med indslag fra både trafik Lars (Lars E. Christiansen) og Gunnar ‘NU’ Hansen.

Møde med Peter Belli

Jeg har haft den store glæde at møde Peter Belli, da vi begge var hyret til at medvirke ved Årets Hingstekåring i Herning for vel omkring 10 år siden. Han var virkelig rar at tale med, og samtidig var han venlig at lave en kort indtaling. Den bruger jeg stadig lige inden jeg spiller en af hans sange.

Hits over flere årtier

Peter Belli har haft en imponerende karriere, som har strakt sig over seks årtier. Peter Belli var med i nogle af de første danske pigtrådsband, og i 60’erne var han også et teenageidol. Han delte vandene med både begejstring og forargelse med sit lange hår.

Af andre kendte Belli-sange kan nævnes: ‘Hvis Jeg Var Arbejdsløs’, ‘Helt Igennem Respektabel’, ‘København (Fra en DC-9)’ og hyldestsangen til ‘Holbæk’ fra Wikke og Rasmussens tv-serie ‘Tonny Toupé Show’.

I 1992 modtog Belli en Grammy som ‘årets sanger’, og i 2003 modtog han IFPI’s ærespris ved Danish Music Award.

Peter Belli er død – Tak for al musikken og gode oplevelser – Hvil i fred!

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production