+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
WHAM LAST CHRISTMAS – 30 ÅRS JUBILÆUM
Wham Last christmas 30 års jubilæum

Wham ‘Last Christmas’ – 30 års jubilæum!

Ingen jul uden Wham ‘Last Christmas’. Sådan har det nu været siden julen 1984 eller i 30 år! Det var håbet, at ‘Last Christmas’ ville nå den forjættede og prestigefyldte 1. plads på den britiske julehitliste. Men Bob Geldof samlede hele poppens A-kæde i Band Aid og nappede 1. pladsen med ‘Do They Know It’s Christmas’.

Satte alligevel rekord

I stedet blev det til fem uger i træk på 2. pladsen. I de følgende år er det blevet til tre uger mere på 2. pladsen. Om ‘Last Christmas’ nogensinde kommer på 1. pladsen i julen i UK må tiden vise.

‘Last Christmas’ har til gengæld rekorden for den bedst sælgende single, som kun har opnået en 2. plads på den britiske singlehitliste. Rekorden lyder på imponerende 1,9 millioner solgte singleplader.

1. pladser udenfor Storbritannien

Udenfor Storbritannien var der til gengæld topplaceringer til ‘Last Christmas’. Den var på 1. pladsen i Danmark, Tyskland, Irland, Slovenien og Sverige. Og ja, mange 2. pladser og Top 10 placeringer i andre lande. 

Donerede alle indtægter fra Last Christmas

Tilbage i 1984 var Wham! med på ‘Do They Know It’s Christmas’ og donerede alle deres indtægter fra ‘Last Christmas’ til indsamlingen. Siden har begge sange været blandt de største julehits. Selv B-siden til Last Christmas er en klassiker: Everything She Wants.

Ord kan ikke beskrive videoen! Så meget firser, hårlak og julestemning, at den bare skal ses!

Glædelig jul!

Se Last Christmas på Youtube

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production