+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
UKRAINE VINDER HISTORISK EUROVISION 2022
Ukraine vinder Eurovision 2022

Ukraine vinder Eurovision 2022, som blev afgjort med store følelser! 2022 har skrevet sig ind i historiebøgerne som et både specielt og historisk Eurovision år! Den ukrainske gruppe Kalush Orchestra med sangen “Stefania”, var på forhånd udråbt til storfavoritter! De løb derfor ikke overraskende med sejren, og kunne løfte Eurovision trofæet og lade sig hylde.

 

Det var derimod overraskende, at Ukraine modtog rekord- og dermed historisk mange seerstemmer! På nationalt plan gav den danske fagjury kun Ukraine 5 point, mens de danske seere gav Ukraine de maksimale 12 point! Og dette billede var i tråd med pointgivningen hos de øvrige lande og Australien.

Blev meget rørt

Jeg så ikke selv Eurovision finalen direkte, da jeg var DJ til en stor dobbelt 50-års fødselsdagsfest. Men jeg blev meget rørt, da jeg så Ukraine modtage historisk mange 439 point fra seerne. Det er kun 29 point fra den absolutte seer-topscore! Ukraine vandt Eurovision 2022 med hele 631 point. Storbritannien fik en flot 2. plads med 466 point og  Spanien endte på en 3. plads med 459 point. Ukraine skrev også Eurovision historie ved at blive det første krigshærgede land, som har vundet Eurovision Song Contest!

Efter at have set store dele af den storslåede finale lægger jeg mig på lige linie med tidligere Grandprix kommentator Ole Tøpholm. Han siger til dr.dk, at 2022 er et historisk år i Eurovision, som vil printe sig i hukommelsen. Det vil ikke være på grund af musikken, men grundet omstændighederne for Ukraines nuværende situation med krig og invasion fra Rusland.

Stemte med følelserne

Jeg er også helt enig med Grandprix ekspert Morten Madsen fra hjemmesiden Eurosong, som til dr.dk siger, at de mange point næppe blev givet, fordi sangen ‘Stefania’ var den bedste sang. Ukraines sejr er mere et signal fra de øvrige lande, som med deres mange seerstemmer viser solidaritet med det krigsramte land. Folk har stemt med følelserne, og sådan skal det måske også være, siger Morten Madsen.

Sympati for Ukraine

Jeg er endnu mere på linie med Ole Tøpholm, som kalder seernes rekord mange stemmer for en stor kærlighedserklæring til Ukraine. Jeg havde præcis som Ole Tøpholm Sverige som min personlige favorit til at vinde. Når flertallet af seerne så er enige om at stemme på Ukraine, må man bare bøje sig i støvet. Sympatien for Ukraine fra hele Europa, var ikke til at tage fejl af. På den baggrund er det helt fair, at fagjuryerne ikke kan forhindre, at seerne får deres vilje.

Man kan billedligt talt sige, at Eurovision 2022 blev symbolet på, at det gode altid vinder over det onde!

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production