+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
TINA TURNER ER DØD
tina turner er død

Tina Turner er død. Rockens bedstemor blev 83 år gammel.

Rockens bedstemor Tina Turner er død efter længere tids sygdom, oplyser hendes talsperson ifølge Skynews. Tina Turner med det borgerlige navn Anna Mae Bullock døde fredeligt i sit hjem i Küsnacht nær Zürich i Schweiz. Hun blev 83 år gammel.

Det er et kæmpe tab blandt kendte musikere og sangere, at Tina Turner er gået bort. Tina Turner opnåede stjernestatus, og har modtaget et hav af priser for sin musik, og solgt over 200 millioner plader.

Hård start på karrieren

Den musikalske karriere begyndte helt tilbage i 1957 sammen med Ike Turner, som gav hende fornavnet Tina, og de blev også gift. Som Little Ann optrådte hun på sin første plade Boxtop i 1958. Senere tog det for alvor fart med udgivelsen af numre som ‘River Deep – Mountain High’, ‘Proud Mary’ og ikke mindst ‘Nutbush Citylimits’. Men det var en ulykkelig tid for Tina Turner, som levede i et ægteskab fyldt med fysisk og psykisk undertrykkelse, grov vold og uden frihed og indflydelse. Parret blev skilt i 1976, hvorefter Tina Turner kæmpede en hård kamp for at skabe sig anerkendelse som solo-kunstner uden sin berygtede eks-mand. Ike Turner kom senere i fængsel for kokainbesiddelse efter mange års heftig misbrug.

Solokarriere

Vendepunktet kom i 1983 da gruppen Heaven 17 indspillede sangen ‘Let´s Stay Together’ sammen med Tina Turner. Sangen blev et kæmpe hit over hele verden. Der var fuld opbakning til Tina Turner som over stok og sten blev sat sammen med nogle af de bedste producere og musikere. På blot to uger blev der skabt et af musikhistoriens mest succesfulde albums, ‘Private Dancer’, som udkom i 1984. Albummet indeholder nogle af Tina Turners største hits. F. eks. ‘What´s Love Got To Do With It’, ‘Better Be Good To Me’, ‘I Can´t Stand The Rain’ og ikke mindst titelsangen ‘Private Dancer” Albummet solgte over 11 millioner eksemplarer.

Kæmpe succes i 80’erne

Tina Turner kunne nærmest gå på vandet op igennem 80’erne med en succes, som nærmest ikke kendte grænser. Det var en tid med kæmpe stadionturnéer, albummet ‘Break Every Rule’ fra 1986 og ‘Foreign Affair i 1989. Og så var der filmen ‘Mad Max 3’ i 1985 som gav kæmpehittet ‘We Don´t Need Another Hero’, hvor Tina Turner spillede hovedrollen med Mel Gibson. Tina Turners selvbiografi ‘I, Tina’ udkom i 1986, og blev en af de største best-sellers i 80’erne.

Tina Turner – Rockens bedstemor

Tina Turner omtales herhjemme som rockens bedstemor og betegnes også som ‘Dronningen af Rock & Roll’. Tina Turner blev den første rocksangerinde i verdenshistorien, og har været idol og inspiration for kunstnere som Janis Joplin, Bette Midler, Cher, David Bowie, Mick Jagger og mange andre.

Rekord, priser og Bond

I 1988 kom Tina Turner også i Guiness Rekordbog for at have optrådt for det største publikum. Rekorden blev sat på Macarena Stadium i Rio De Janeiro hvor der til en koncert var estimeret i mellem 182-190.000 tilskuere.

I 1995 sang Tina Turner titelsangen ‘GoldenEye’ til James Bond filmen af samme navn. I 1991 blev Tina Turner desuden indlemmet i ‘Rock’n Roll Hall Of Fame’ som anerkendelse for sin indsats og resultater i musikhistorien,

Tina Turner har vundet ni Grammy Awards og et ukendt antal American Music Awards, MTV Awards og en lang række andre priser rundt om i hele verden.

Tina Turner boede til sin død i Schweiz og Sydfrankrig sammen med sin livspartner gennem 25 år, EMI direktøren, Erwin Bach. Hun blev i april 2013 schweizisk statsborger. Tina Turner må udenfor diskussion anses for at være en af det 20. århundredes største og mest populære kvindelige superstjerner. Tina Turner var allerede en levende legende, før hun fyldte 50 år.

DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus har meget at takke Tina Turner for. Ved talrige fester og events har Tina Turner været på playlisten til stor glæde for publikum. Tina Turner er død, men din musik vil leve videre og fortsætte med at begejstre og skabe fest og stemning.

Æret være Tina Turners minde – Hvil i fred!

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production