+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG
The Beatles Now And Then

The Beatles ‘Now And Then’ – sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool.

Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen ‘Now And Then’. Det som gør det endnu vildere er, at udgivelsen sker med hjælp fra kunstig intelligens.

Optaget på kassettebånd

Tilbage i slutningen af 70’erne skrev og  indsang John Lennon en demo udgave af ‘Now And Then’ på et kasettebånd med klaver i baggrunden. Efter Lennons tragiske død i 1980 forsøgte de resterende medlemmer uden held at færdiggøre sangen. Lydkavliteten var ganske enkelt for dårlig, og derfor blev sangen aldrig udgivet – før nu! For med hjælp af kunstig intelligens er det lykkedes at skille klaver og Lennons vokaler fra hinanden og optimere kvaliteten af Lennons stemme, skriver BBC.

Kunstig efterligning af Lennons stemme

Ved brug af kunstig intelligens så er en computer blevet trænet i at lyde som John Lennon, forklarer Anders Kofod-Petersen, direktør i teknologivirksomheden OptikosPrime og professor i kunstig intelligens til dr.dk. De optimerede vokaler fra kassettebåndet har computeren lært at kende. Derfra har computeren været i stand til at frembringe nye ord, så Lennon kunne synge nogle tilføjede vers.

Afdøde George Harrison medvirker også

‘Now And Then’ manglede også noget bas, guitar og trommer. Det har de nulevende medlellemr af The Beatles Paul McCartnet og Ringo Starr sørget for at indspille. Desuden har de også tilføjet en guitarsolo fra George Harrison, som han indspillede tilbage i 1995, seks år inden sin død. Dermed er alle fire Beatles medlemmer med på ‘Now And Then’.

Rørende oplevelse at høre John Lennon

Det færdige resultat har været en rørende oplevelse for både Paul McCartney og Ringo Starr. Det her er det tætteste vi kommer lyden af John Lennons virkelige stemme uden at have ham i studiet. Det var som om, han var i studiet sammen med os, lydet det fra Ringo Starr. Også Paul McCartney er rørt over resultatet med en krystalklar vokal fra John Lennon. Vi er alle fire medlemmer blevet en del af ‘Now And Then’, så det her er en ægte Beatles sang anno 2023.

Meningsfuld udgivelse

Også John Lennons søn, Sean Ono Lennon, er rørt over den nye sang. Han har på tætteste hold oplevet Paul McCartney og Ringo Starr arbejde sammen 43 år efter hans fars død. Det er som at være i en tidskapsel, og projektet med at færdiggøre nummeret ‘Now And Then’ det virker meget meningsfyldt, fortæller Sean Ono Lennon i en ny minidokumentar om ‘den sidste Beatles-sangs’ tilblivelse.

‘Now And Then’ er ikke en klassiker, men…

Hvordan lyder så denne historiske sang ‘Now And Then’ fra The Beatles, som har været 45 år undervejs. Fra mit personlige synspunkt er der ikke tale om et nummer på niveau med de store hits fra 60’erne. Når det er sagt, så er ‘Now And Then’ bestemt ikke dårlig. Det er også holdningen hos anmelderne. Den er også klart bedst i forhold til de to tidligere udsendte ‘hemmelige’ sange ‘Free As A Bird’ og ‘Real Love’, som kom tilbage i 90’erne.

Svært ikke at blive suget ind

Musikmediet Clash skriver meget sigende, at ‘Now And Then’ opleves mere gennemarbejdet og gennemtænkt. Det er meget svært ikke at blive suget ind, når man her kan lytte til en ny Beatles sang udgivet i 2023. Jeg har også læst at en af mine tidligere radiokolleger på Radio Viborg fik gåsehud over at lytte til ‘Now And Then’.

Har du ikke selv hørt den nye Beatles sang, så tjek den ud i videoen herunder, hvor der også er klip af The Beatles, som aldrig har været vist før.

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production