+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
RONALD BELL ER DØD
Ronald Bell er død

Ronald Bell er død. Ronald “Khalis” Bell var en af grundlæggerne og sangerne i bandet Kool & The Gang. Han døde alt for tidligt og blev 68 år.

Ronald døde i sit hjem på De Amerikanske Jomfruøer med sin kone ved sin side onsdag morgen lokal tid, oplyser talsmand Sujata Murthy til nyhedsbureauet AP. Dødsårsagen er ikke oplyst. Bell efterlader sig ti børn.

Først jazz senere funk og soul

Det er meget pudsigt og et større sammentræf, at Ronald Bell dør lige netop nu. Jeg har 40 Års DJ Jubilæum. Samtidig er det også 40 år siden, at Ronald Bell skrev en Kool & The Gang klassiker. Det er en sang som jeg har spillet masser af gange. Der er virkelig et jubilæum at fejre, da sangen jo er ‘Celebration’ fra 1980. Der er vist ikke den DJ eller det danseorkester som ikke har spillet ‘Celebration’.

Brødrene Bell indledte deres karriere lang tid inden tilbage i 1964. Ronald Bell startede sammen med sin bror Robert ‘Kool’ Bell, Kool & The Gang. De var yderst produktive med udgivelse af 23 albums. Desuden turnerede de verden over med omkring 100 koncerter om året. Faktisk helt frem til Ronald Bells død.

Kool & The Gang havde i første omgang et stort hjerte for jazzmusik. De skiftede stil og begyndte at fremføre deres iørefaldende funk- og Rn’B sange. Så fik rigtig mange ørerne op for deres unikke musik.

I den spæde start var brødrene gade musikere i Youngstown, Ohio. Her begyndte de på simpel vis at spille på alverdens slagtøjs instrumenter. De brugte alt de kunne finde, f. eks. malingdåser. Senere begyndte brødrene Bell at underholde ved subway stationen i New Yorks Greenwich Village.

De store klassikere

I 1970 var Kool & The Gang begyndt med at tilsætte jazzen noget funk. De fik deres pladedebut med albummet som fik navn efter dem selv, Kool & The Gang. Deres mix af jazz og funk var noget som gik i dansefødderne på amerikanerne. De fyldte dansegulvene til tonerne af Kool & The Gang. De blev sammenlignet med navne som selveste Earth, Wind And Fire, The Isley Brothers og Sly & The Family Stone.

Som tiden gik op gennem 70’erne, begyndte lyden af Motowns soul at blive mere og mere integreret i musikken fra Kool & The Gang. Sangeren James J.T. Taylor kom med i gruppen i 1979. Da havde brødrene Bell en karakteristisk smidig og fløjlsblød stemme i front.

Så var scenen ellers sat de følgende år til mange af de helt store klassikere fra Kool & The Gang. Jeg synes personligt, at ‘Celebration’ er deres bedste nummer. Men der var mange andre. Lad mig f. eks. fremhæve ‘Ladies Night’, ‘Take It To The Top’, ‘Get Down On It’, ‘Take My Heart’, Good Time Tonight’, ‘Big Fun’, ‘Ooh La La La‘ og mange mange flere…!

I 1978 modtog Kool & The Gang en Grammy. Det var for soundtracket til filmen ‘Saturday Night Fever’ i form af nummeret ‘Open Sesame’.

Koncerter i Danmark

Kool & the Gangs mange optrædener rundt omkring har også bragt dem til Danmark flere gange. Nogle husker måske deres koncert tilbage i 2014 i Falkoner Salen på Frederiksberg. Tilbage i starten af 00’erne spillede Kool & The Gang også på Midtfyns Festivalen.

Begravelsen af Ronald “Khalis” Bell vil være privat, lyder det fra talsmand Sujata Murthy.

Ronald Bell er død – RIP

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production