+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
REBECCA BRÜEL ER DØD
rebecca brüel er død

Rebecca Brüel er død.

Sangerinden Rebecca Brüel er død. Hun blev 71 år, og døde på Odense Universitetshospital d. 17. januar, oplyser hendes mand Troels Trier på Facebook.

Som DJ har jeg spillet musikken med Rebecca Brüel mange gange. Og specielt under min tid som studievært på Radio Viborg tilbage i 80’erne. På det tidspunkt var Rebecca Brüel og Troels Trier uhyre populære. Det var både hos os studieværter og hos de mange tusinde lyttere.

Startede som stripper

Men inden da slog Recca Brüel sig løs som stripper og go-go danser, som det hed sig dengang tilbage i 70’erne. Men musikken tog over, og i starten blev det til nogle korjobs for Savage Rose og Gasolin. Der hvor det for alvor begyndte at rykke, var da hun dannede Jomfru Ane Band sammen med sin søster Sanne Brüel. Det var et politisk band, og de blev nok mest kendt for sangen ‘Plutonium’.

Troels Trier på banen

Men så i 1982 kom hendes mand på banen. På de kommende albumudgivelser blev de kendt som mand og kone – Troels Trier & Rebecca Brüel. Deres sceneoptræden vakte opsigt, da det var meget comedy-agtigt og med et stort glimt i øjet. Det tog for alvor fart i 1985, hvor jeg samtidig startede som studievært på Radio Viborg.

De store 80’er hits

Med nyheden om at Rebecca Brüel er død, så er det fantastisk at tænke tilbage på de store 80’er hits fra Troels Trier og Rebecca Brüel. Deres første album ‘Stardust Bodega’ gik rent ind hos Radio Viborgs daværende lyttere. Jeg husker selv at have råspillet numre som ‘Dengang Far Var Dreng’ – ‘Ding – Dingeling’ og ‘De Ringer – Vi spiller’. Succesen fortsatte med albummet ‘Bøf Med Løg’ i 1986. Foruden titelnummeret er der sikkert også mange som husker sangene ‘Stesolider Og Treugersvin’ og Karavane Mod Karise, som alle dengang var store Radio Viborg Hits.

Derefter fulgte albummet ‘Hansen & Jensen’ i 1987, ‘Bar Røv Og Gummisko’ i 1988 og ‘To Tykke Med Brød’ i 1990. Og på både tv og til diverse optrædener rundt om i landet, så var Rebecca Brüel en farverig person og altid iklædt et festligt kostume.

Pensioneret i 2009

Jeg har aldrig mødt Rebecca Brüel, men jeg talte i telefon med hende for et par år siden om sangen ‘Forår Igen’. Ved den lejlighed fortalte hun, at hun faktisk ikke længere gav interview til nogen. Rebecca Brüel lod sig nemlig  pensionere tilbage i 2009, da hun begyndte at døje med ryggen.

Rebecca Brüel er død – Tak for al musikken – Hvil I Fred!

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production