+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
REBECCA BRÜEL ER DØD
rebecca brüel er død

Rebecca Brüel er død.

Sangerinden Rebecca Brüel er død. Hun blev 71 år, og døde på Odense Universitetshospital d. 17. januar, oplyser hendes mand Troels Trier på Facebook.

Som DJ har jeg spillet musikken med Rebecca Brüel mange gange. Og specielt under min tid som studievært på Radio Viborg tilbage i 80’erne. På det tidspunkt var Rebecca Brüel og Troels Trier uhyre populære. Det var både hos os studieværter og hos de mange tusinde lyttere.

Startede som stripper

Men inden da slog Recca Brüel sig løs som stripper og go-go danser, som det hed sig dengang tilbage i 70’erne. Men musikken tog over, og i starten blev det til nogle korjobs for Savage Rose og Gasolin. Der hvor det for alvor begyndte at rykke, var da hun dannede Jomfru Ane Band sammen med sin søster Sanne Brüel. Det var et politisk band, og de blev nok mest kendt for sangen ‘Plutonium’.

Troels Trier på banen

Men så i 1982 kom hendes mand på banen. På de kommende albumudgivelser blev de kendt som mand og kone – Troels Trier & Rebecca Brüel. Deres sceneoptræden vakte opsigt, da det var meget comedy-agtigt og med et stort glimt i øjet. Det tog for alvor fart i 1985, hvor jeg samtidig startede som studievært på Radio Viborg.

De store 80’er hits

Med nyheden om at Rebecca Brüel er død, så er det fantastisk at tænke tilbage på de store 80’er hits fra Troels Trier og Rebecca Brüel. Deres første album ‘Stardust Bodega’ gik rent ind hos Radio Viborgs daværende lyttere. Jeg husker selv at have råspillet numre som ‘Dengang Far Var Dreng’ – ‘Ding – Dingeling’ og ‘De Ringer – Vi spiller’. Succesen fortsatte med albummet ‘Bøf Med Løg’ i 1986. Foruden titelnummeret er der sikkert også mange som husker sangene ‘Stesolider Og Treugersvin’ og Karavane Mod Karise, som alle dengang var store Radio Viborg Hits.

Derefter fulgte albummet ‘Hansen & Jensen’ i 1987, ‘Bar Røv Og Gummisko’ i 1988 og ‘To Tykke Med Brød’ i 1990. Og på både tv og til diverse optrædener rundt om i landet, så var Rebecca Brüel en farverig person og altid iklædt et festligt kostume.

Pensioneret i 2009

Jeg har aldrig mødt Rebecca Brüel, men jeg talte i telefon med hende for et par år siden om sangen ‘Forår Igen’. Ved den lejlighed fortalte hun, at hun faktisk ikke længere gav interview til nogen. Rebecca Brüel lod sig nemlig  pensionere tilbage i 2009, da hun begyndte at døje med ryggen.

Rebecca Brüel er død – Tak for al musikken – Hvil I Fred!

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production