+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
RÅDHUSKLOKKERNE PÅ KØBENHAVNS RÅDHUS
rådhusklokkerne på københavns rådhus godt nytår

Rådhusklokkerne på Københavns Rådhus gemmer på nytårshistorier, som mange ikke skænker en tanke. Der er også en god historie bag melodien, som til nytåret 2024 kan fejre et imponerende 120 års jubilæum. Tag med på en historisk rejse med DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus. Sammen med finmekaniker Lars Niemi fortælles den fantastiske historie om både både urværk og klokkespil.

Klokker før ur

Københavns Rådhus blev indviet d. 12. september 1905. Men under byggeriet fik rådhustårnet allerede i 1899 sine fem nuværende klokker. De kunne kun ringes med i starten, og det benyttede daværende borgmester L. C. Borup sig af. Der blev således ringet i en halv time med de fire små klokker, da man fejrede det nye årtusinde ved indgangen til år 1900.

Ønske om et klokkespil

Arkitekten bag Københavns Rådhus, Martin Nyrop, ønskede sig, at klokkerne skulle kunne mere end blot ringes med. De skulle efter engelsk forbillede spille en melodi.

Han kontaktede hans svoger som var komponist, og han komponerede nogle korte sekvenser til kvarter slagene. En god kollega sørgede for at komponere det som blev til ‘Vægtersangen’, som ret beset også er en melodi. Det hele høres i deres fulde længde klokken 12, 18 og til midnat. Altså også nytårsaften, når vi skåler det nye år ind.

Fin mekanik af fineste slags

Urværk og klokkespil bliver tilset og serviceret én gang om ugen og en ekstra gang nytårsaften af finmekaniker Lars Niemi. Han ved alt om det mekaniske, og du kan høre ham fortælle i videoen herunder.

God fornøjelse og godt nytår til alle. Diskotek Venus fortsætter på fuld kraft i 2024 med at skabe fest og stemning rundt om i landet. Send en mail til info@diskotekvenus.dk med forespørgsel på pris og ledige datoer.

DJ Peter Christensen, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production