+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
RÅDHUSKLOKKERNE PÅ KØBENHAVNS RÅDHUS
rådhusklokkerne på københavns rådhus godt nytår

Rådhusklokkerne på Københavns Rådhus gemmer på nytårshistorier, som mange ikke skænker en tanke. Der er også en god historie bag melodien, som til nytåret 2024 kan fejre et imponerende 120 års jubilæum. Tag med på en historisk rejse med DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus. Sammen med finmekaniker Lars Niemi fortælles den fantastiske historie om både både urværk og klokkespil.

Klokker før ur

Københavns Rådhus blev indviet d. 12. september 1905. Men under byggeriet fik rådhustårnet allerede i 1899 sine fem nuværende klokker. De kunne kun ringes med i starten, og det benyttede daværende borgmester L. C. Borup sig af. Der blev således ringet i en halv time med de fire små klokker, da man fejrede det nye årtusinde ved indgangen til år 1900.

Ønske om et klokkespil

Arkitekten bag Københavns Rådhus, Martin Nyrop, ønskede sig, at klokkerne skulle kunne mere end blot ringes med. De skulle efter engelsk forbillede spille en melodi.

Han kontaktede hans svoger som var komponist, og han komponerede nogle korte sekvenser til kvarter slagene. En god kollega sørgede for at komponere det som blev til ‘Vægtersangen’, som ret beset også er en melodi. Det hele høres i deres fulde længde klokken 12, 18 og til midnat. Altså også nytårsaften, når vi skåler det nye år ind.

Fin mekanik af fineste slags

Urværk og klokkespil bliver tilset og serviceret én gang om ugen og en ekstra gang nytårsaften af finmekaniker Lars Niemi. Han ved alt om det mekaniske, og du kan høre ham fortælle i videoen herunder.

God fornøjelse og godt nytår til alle. Diskotek Venus fortsætter på fuld kraft i 2024 med at skabe fest og stemning rundt om i landet. Send en mail til info@diskotekvenus.dk med forespørgsel på pris og ledige datoer.

DJ Peter Christensen, Diskotek Venus

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production