+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
OLD TOWN ROAD – REKORD PÅ BILLBOARD HOT 100
Old town road billboard Hot 100 rekord

Den 20-årige rapper Lil Nas X og hans monsterhit ‘Old Town Road’ sætter rekord på Billboard Hot 100. Den har været spillet så mange gange, at den har været 17 uger i træk som nummer ét på Billboard Hot 100 i USA. Dét er ny rekord, skriver dr.dk.

‘Old Town Road’ slår med sine 17 uger på toppen af Billboard Hot 100 en 23 år gammel rekord. ‘Old Town Road’ er nu det nummer, som har spenderet flest uger på førstepladsen i de 61 år, Billboard Hot 100 har eksisteret.

Den nu tidligere rekord på 16 uger havde Mariah Carey og Boyz II. Det var med ‘One Sweet Day’, som var et stort hit tilbage i 1995 og 1996.

Flere faktorer spiller ind

Men hvordan er ‘Old Town Road’ gået fra at være et halvskørt internethit til at være amerikansk musikhistories største hit nogensinde? P3-vært og hiphopekspert Pelle Peter Jensen forklarer, at flere ting har gjort det muligt.

Succeshistorien om ‘Old Town Road’ startede i februar. Da Lil Nas X lagde sangen ud på det sociale medie TikTok. Her blev sangen hurtigt en viral succes, og folk lavede små videoer, hvor der blev danset til nummeret iført cowboytøj. I starten af marts dukkede ‘Old Town Road’ så op for første gang på Billboard Hot 100. En ophedet debat i det amerikanske country-miljø, gav ‘Old Town Road’ endnu mere medvind.

Udover at gøre sit indtog på Billboard Hot 100 i marts røg den nemlig også ind på både Hot R&B/Hip-Hop Songs-listen og på Hot Country Songs-hitlisten hos Billboard. Men Billboard valgte dog at bandlyse sangen fra den officielle country-hitliste med den begrundelse, at sangen ikke var country-agtig nok.

Ifølge Pelle Peter Jensen var kontroversen med til at give et ekstra lag til sangen. Pludselig var ‘Old Town Road’ centrum i en debat om, hvad country er. Debatten omfattede også hvad hiphop er, og hvem der egentlig skal have lov til at bestemme, hvordan bestemte genrer skal lyde.

Kontrovers skabte øget opmærksomhed

Kontroversen omkring ‘Old Town Road’ blev et stort samtalemne. Så folk skulle jo ind at høre, hvad det var for en sang, alle gik og talte om. Det betød selvfølgelig endnu flere streams.

Mange var ikke enige i Billboards beslutning om at bandlyse ‘Old Town Road’ fra country hitlisten. Det gjaldt også countrystjernen Billy Ray Cyrus, som kom Lil Nas X til undsætning. Billy Ray medvirkede på et remix af ‘Old Town Road’.

På den måde fik sangen fornyet opmærksomhed. Det førte til at endnu flere fik kendskab til ‘Old Town Road’, forklarer Pelle Peter Jensen.

Havde den bare været et skørt viralt hit, var den nok død på det her tidspunkt. Med Billy Ray Cyrus ombord fortsatte snakken om nummeret. Country-radiostationerne begyndte på det her tidspunkt også at tage sangen alvorligt og spille den. Det åbnede for endnu et nyt publikum.

Mariah Carey og Boyz II lå nummer ét i 16 uger med ‘One Sweet Day, og havde denne rekord i 23 år. Kan Lil Nas X holde den nye rekord med 17 uger i streg som nummer 1 på Billboard Hot 100 lige så længe? Vi får se…!

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production