+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 14. JANUAR
musikalsk tilbageblik d. 14. januar

Velkommen til et musikalsk tilbageblik 14. januar fra Diskotek Venus og DJ Peter Christensen. Det handler om årene 1966, 1970 og 1984. Paul McCartney satte en vild rekord. Det vender vi tilbage til!

Navneskift i 1966

Vi lægger ud med et navneskift på datoen 14. januar i 1966. David Jones bliver tvunget til at skifte navn for at undgå forveksling med Davy Jones fra gruppen The Monkees. Navnet David Jones siger sikkert ikke mange så meget. Men navneskiftet bliver til David Bowie! Så klinger det hele sikkert meget mere velkendt.

Navneskiftet til David Bowie skete lige netop tidsnok op til udgivelsen af singlen ‘Can’t Help Thinking About Me’. Han valgte efternavnet Bowie efter Alamo-helten Jim Bowie, og hans berømte Bowie Knife.

Diana Ross forlader The Supremes i 1970

Så går vi fire år frem til 1970. Diana Ross offentliggjorde d. 14. januar 1970, at hun ikke længere skulle være frontfigur i gruppen The Supremes. Nyheden blev præsenteret på scenen i forbindelse med en koncert på The Frontier Hotel, Las Vegas. I løbet af koncerten blev Jean Terrell præsenteret som afløser for Diana Ross.

Det skulle vise sig, at Jean Terrell fik syv år som frontfigur i The Supremes. Det blev også til endnu syv Top 40 hits, efter at Diana Ross sagde farvel. Der var også et par Top 10 hits i mellem i form af ‘Up The Ladder To The Roof’ og ‘Stoned Love’ senere i løbet af 1970.

Paul McCartney sætter rekord i 1984

Vi slutter dette musikalske tilbageblik på dagen d. 14. januar i 1984. Her skrev Paul McCartney sig virkelig ind i de musikalske historiebøger med alletiders rekord. D. 14. januar 1984 lå Paul McCartney Nummer ét på hitlisten med ‘Pipes Of Peace’. Paul McCartney skrev hitliste historie på mange måder. Han blev den første til at have et nummer ét hit som tidligere medlem af en kvartet, The Beatles. Dernæst som medlem af en trio i gruppen The Wings. Med ‘Pipes Of Peace’ strøg Paul McCartney også til tops på hitlisten som en duo sammen med Stevie Wonder. En ganske imponerende rekord!

Det var et musikalsk tilbageblik d. 14. januar. Det er fantastisk, at dykke ned i de gamle arkiver og læse om de mange begivenheder som har udspillet sig gennem årene.

Det var et musikalsk tilbageblik 14. januar. Rigtig god mandag 🙂

Peter, Diskotek Venus

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production