+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 14. JANUAR
musikalsk tilbageblik d. 14. januar

Velkommen til et musikalsk tilbageblik 14. januar fra Diskotek Venus og DJ Peter Christensen. Det handler om årene 1966, 1970 og 1984. Paul McCartney satte en vild rekord. Det vender vi tilbage til!

Navneskift i 1966

Vi lægger ud med et navneskift på datoen 14. januar i 1966. David Jones bliver tvunget til at skifte navn for at undgå forveksling med Davy Jones fra gruppen The Monkees. Navnet David Jones siger sikkert ikke mange så meget. Men navneskiftet bliver til David Bowie! Så klinger det hele sikkert meget mere velkendt.

Navneskiftet til David Bowie skete lige netop tidsnok op til udgivelsen af singlen ‘Can’t Help Thinking About Me’. Han valgte efternavnet Bowie efter Alamo-helten Jim Bowie, og hans berømte Bowie Knife.

Diana Ross forlader The Supremes i 1970

Så går vi fire år frem til 1970. Diana Ross offentliggjorde d. 14. januar 1970, at hun ikke længere skulle være frontfigur i gruppen The Supremes. Nyheden blev præsenteret på scenen i forbindelse med en koncert på The Frontier Hotel, Las Vegas. I løbet af koncerten blev Jean Terrell præsenteret som afløser for Diana Ross.

Det skulle vise sig, at Jean Terrell fik syv år som frontfigur i The Supremes. Det blev også til endnu syv Top 40 hits, efter at Diana Ross sagde farvel. Der var også et par Top 10 hits i mellem i form af ‘Up The Ladder To The Roof’ og ‘Stoned Love’ senere i løbet af 1970.

Paul McCartney sætter rekord i 1984

Vi slutter dette musikalske tilbageblik på dagen d. 14. januar i 1984. Her skrev Paul McCartney sig virkelig ind i de musikalske historiebøger med alletiders rekord. D. 14. januar 1984 lå Paul McCartney Nummer ét på hitlisten med ‘Pipes Of Peace’. Paul McCartney skrev hitliste historie på mange måder. Han blev den første til at have et nummer ét hit som tidligere medlem af en kvartet, The Beatles. Dernæst som medlem af en trio i gruppen The Wings. Med ‘Pipes Of Peace’ strøg Paul McCartney også til tops på hitlisten som en duo sammen med Stevie Wonder. En ganske imponerende rekord!

Det var et musikalsk tilbageblik d. 14. januar. Det er fantastisk, at dykke ned i de gamle arkiver og læse om de mange begivenheder som har udspillet sig gennem årene.

Det var et musikalsk tilbageblik 14. januar. Rigtig god mandag 🙂

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production