+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 3. FEBRUAR
musikalsk tilbageblik 3. februar

Velkommen til et musikalsk tilbageblik 3. februar. Denne udgave af tre musikalske tilbageblik handler om d. 3. februar i årene 1970, 1986 og 1990.

1970

Den 3. februar 1970 lå Led Zeppelin med albummet Led Zeppelin II både på den britiske og amerikanske hitliste. Albummet havde på dette tidspunkt været på førstepladsen. Led Zeppelin fortsatte de gode takter i Storbritannien ved samlet at opnå 138 uger på hitlisten!

Led Zeppelin II er siden gået over i historien. En lang række komponister og musikanmeldere har udråbt Led Zeppelin II til at være et af verdens største og mest betydningsfulde rockudgivelser.

1986

Vi giver den en tand til og springer til d. 3. februar 1986. Her var albummet “Brothers In Arms” med Mark Knophler og Dire Straits på toppen af den britiske hitliste. “Brothers In Arms” var et af de første albums som udkom på CD. Det var første album, som solgte over 1 million eksemplarer i den dengang nye digitale verden. Det var dog LP’en som stod forrest i rækken af plader, da DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus, for første gang sendte solo på Radio Viborg. Det skete d. 11. august 1985 i programmet “Nattevagten”.

Pickuppen fandt sikker vej til rillerne med nummeret “Walk Of Life”. Den spiller Peter fortsat til masser af fester rundt omkring i landet. “Brothers In Arms” var #1 i Storbritannien 10 uger i træk. Til dato er albummet det 8. bedst sælgende i UK. I Australien gik det endnu bedre med 34 uger på førstepladsen. Men i Holland ville successen ingen ende tage! “Brothers In Arms” slog alletiders rekord med længst tid på hitlisten. Her endte “Brothers In Arms” med samlet at være placeret på hitlisten i hele utrolige 239 uger!!!

1990

Vi slutter dette tilbageblik d. 3. februar i 1990. Her skete der igen ting og sager på den britiske hitliste. For første gang nogensinde var der hverken britiske eller amerikanske kunstnere i Top 3. I stedet fandt man irske Sinead O’Connor, australske Kylie Minogue og belgiske Technotronic på toppen af den britiske hitliste.

Sinead O’Connor triumferede med hendes første #1 med “Nothing Compares To You”, som var skrevet af Prince.

Lad os afrunde dette stærke musikalske tilbageblik med at vende tilbage til Dire Straits. DJ Peter Christensen var som nævnt første gang solo i æteren på Radio Viborg d. 11. august 1985. Første plade på grammofonen var “Brothers In Arms” albummet og sangen “Walk Of Life”. Den har en langt instrumental indledning. Det passede Peter fint, så der var tid til at byde lytterne velkommen til hans første solo “Nattevagt”.

Start videoen herunder, grib luftguitaren og kom i godt humør til dette historiske Radio Viborg hit!

Forinden DJ Peter Christensens solo debut på Radio Viborg havde han haft en prøveudsendelse natten til d. 28. juni 1985. Der findes en optagelse af denne unikke udsendelse! 

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production