+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 3. FEBRUAR
musikalsk tilbageblik 3. februar

Velkommen til et musikalsk tilbageblik 3. februar. Denne udgave af tre musikalske tilbageblik handler om d. 3. februar i årene 1970, 1986 og 1990.

1970

Den 3. februar 1970 lå Led Zeppelin med albummet Led Zeppelin II både på den britiske og amerikanske hitliste. Albummet havde på dette tidspunkt været på førstepladsen. Led Zeppelin fortsatte de gode takter i Storbritannien ved samlet at opnå 138 uger på hitlisten!

Led Zeppelin II er siden gået over i historien. En lang række komponister og musikanmeldere har udråbt Led Zeppelin II til at være et af verdens største og mest betydningsfulde rockudgivelser.

1986

Vi giver den en tand til og springer til d. 3. februar 1986. Her var albummet “Brothers In Arms” med Mark Knophler og Dire Straits på toppen af den britiske hitliste. “Brothers In Arms” var et af de første albums som udkom på CD. Det var første album, som solgte over 1 million eksemplarer i den dengang nye digitale verden. Det var dog LP’en som stod forrest i rækken af plader, da DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus, for første gang sendte solo på Radio Viborg. Det skete d. 11. august 1985 i programmet “Nattevagten”.

Pickuppen fandt sikker vej til rillerne med nummeret “Walk Of Life”. Den spiller Peter fortsat til masser af fester rundt omkring i landet. “Brothers In Arms” var #1 i Storbritannien 10 uger i træk. Til dato er albummet det 8. bedst sælgende i UK. I Australien gik det endnu bedre med 34 uger på førstepladsen. Men i Holland ville successen ingen ende tage! “Brothers In Arms” slog alletiders rekord med længst tid på hitlisten. Her endte “Brothers In Arms” med samlet at være placeret på hitlisten i hele utrolige 239 uger!!!

1990

Vi slutter dette tilbageblik d. 3. februar i 1990. Her skete der igen ting og sager på den britiske hitliste. For første gang nogensinde var der hverken britiske eller amerikanske kunstnere i Top 3. I stedet fandt man irske Sinead O’Connor, australske Kylie Minogue og belgiske Technotronic på toppen af den britiske hitliste.

Sinead O’Connor triumferede med hendes første #1 med “Nothing Compares To You”, som var skrevet af Prince.

Lad os afrunde dette stærke musikalske tilbageblik med at vende tilbage til Dire Straits. DJ Peter Christensen var som nævnt første gang solo i æteren på Radio Viborg d. 11. august 1985. Første plade på grammofonen var “Brothers In Arms” albummet og sangen “Walk Of Life”. Den har en langt instrumental indledning. Det passede Peter fint, så der var tid til at byde lytterne velkommen til hans første solo “Nattevagt”.

Start videoen herunder, grib luftguitaren og kom i godt humør til dette historiske Radio Viborg hit!

Forinden DJ Peter Christensens solo debut på Radio Viborg havde han haft en prøveudsendelse natten til d. 28. juni 1985. Der findes en optagelse af denne unikke udsendelse! 

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production