+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 22. SEPTEMBER
musikalsk tilbageblik 22. september

Velkommen til et musikalsk tilbageblik med DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus. Udgangspunktet er d. 22. september i årene 1989, 1990 og 1991. Der er historier om Irving Berlin, Bryan Adams og Garth Brooks. 

1989

Vi lægger ud i 1989, hvor den kendte amerikanske komponist Irving Berlin døde d. 22. september i en alder af 101 år. Irving Berlin var født i Rusland, men emigrerede som 5-årig med sin familie til USA. Helt tilbage i 1911 blev sangen “Alexander’s Ragtime Band” springbrættet til en musikalsk karriere. Eller snarere en imponerende karriere der endte med at omfatte mere end tusind sange! Blandt de mange succesrige kompositioner er sange til Broadway Musicals.

Hvert år til Jul høres en af Irving Berlins allerstørste klassikere “White Christmas” sunget af Bing Crosby. I sine sidste år levede Irving Berlin nærmest som eneboer. Derfor deltog han ikke i den fest der blev holdt til ære for ham på hans 100-års fødselsdag. Irving Berlin ligger begravet på Woodlawn Cemetery i Bronx, New York.

1990

Vi fortsætter et år senere i 1990 med Garth Brooks. Han er af flere udråbt som ny konge af country musikken. Blandt virkelig dedikerede country fans vil kongen dog altid være Kenny Rogers. Men Garth Brooks må dog siges at være godt med! For d. 22. september 1990 gik Brooks med albummet “No Fences” ind på den amerikanske album hitliste.

Albummet er gået over i historien! Det er det bedst sælgende country album i løbet af de første fem år albummet var på gaden. I de første fem år blev der solgt over 13 millioner eksemplarer! Et imponerende salgstal hjulpet godt på vej af kæmpehittet “Friends In Low Places”. Den er blevet en vaskeægte country evergreen…undskyld Kenny Rogers!

1991

Vi slutter dette tilbageblik i 1991, og sørme med endnu en rekord! Her skal vi have fat i Bryan Adams. Han var i 1991 blevet udset til at lave musik til filmen “Robin Hood”. Og tilbage i 1991 på datoen 22. september skrev Bryan Adams musikhistorie! For 12. uge i træk lå han #1 på den britiske singlehitliste med giganthittet “Everything I Do, I Do It For You”, sådan! Men faktisk endte det med i alt 16 uger som #1 i England. “Everything I Do, I Do It For You” udløste også en Grammy i 1992 for bedste sang skrevet til film eller TV.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production