+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 22. SEPTEMBER
musikalsk tilbageblik 22. september

Velkommen til et musikalsk tilbageblik med DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus. Udgangspunktet er d. 22. september i årene 1989, 1990 og 1991. Der er historier om Irving Berlin, Bryan Adams og Garth Brooks. 

1989

Vi lægger ud i 1989, hvor den kendte amerikanske komponist Irving Berlin døde d. 22. september i en alder af 101 år. Irving Berlin var født i Rusland, men emigrerede som 5-årig med sin familie til USA. Helt tilbage i 1911 blev sangen “Alexander’s Ragtime Band” springbrættet til en musikalsk karriere. Eller snarere en imponerende karriere der endte med at omfatte mere end tusind sange! Blandt de mange succesrige kompositioner er sange til Broadway Musicals.

Hvert år til Jul høres en af Irving Berlins allerstørste klassikere “White Christmas” sunget af Bing Crosby. I sine sidste år levede Irving Berlin nærmest som eneboer. Derfor deltog han ikke i den fest der blev holdt til ære for ham på hans 100-års fødselsdag. Irving Berlin ligger begravet på Woodlawn Cemetery i Bronx, New York.

1990

Vi fortsætter et år senere i 1990 med Garth Brooks. Han er af flere udråbt som ny konge af country musikken. Blandt virkelig dedikerede country fans vil kongen dog altid være Kenny Rogers. Men Garth Brooks må dog siges at være godt med! For d. 22. september 1990 gik Brooks med albummet “No Fences” ind på den amerikanske album hitliste.

Albummet er gået over i historien! Det er det bedst sælgende country album i løbet af de første fem år albummet var på gaden. I de første fem år blev der solgt over 13 millioner eksemplarer! Et imponerende salgstal hjulpet godt på vej af kæmpehittet “Friends In Low Places”. Den er blevet en vaskeægte country evergreen…undskyld Kenny Rogers!

1991

Vi slutter dette tilbageblik i 1991, og sørme med endnu en rekord! Her skal vi have fat i Bryan Adams. Han var i 1991 blevet udset til at lave musik til filmen “Robin Hood”. Og tilbage i 1991 på datoen 22. september skrev Bryan Adams musikhistorie! For 12. uge i træk lå han #1 på den britiske singlehitliste med giganthittet “Everything I Do, I Do It For You”, sådan! Men faktisk endte det med i alt 16 uger som #1 i England. “Everything I Do, I Do It For You” udløste også en Grammy i 1992 for bedste sang skrevet til film eller TV.

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production