+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 20. FEBRUAR
musikalsk tilbageblik 20. februar

Musikalsk tilbageblik 20. februar – Denne gang med historier fra årene 1972, 1988 og 2008. Vi skal forbi et 30 års jubilæum i 1988. Men vi begynder det musikalske tilbageblik i 1972 med synthesizerens indtog.

1972

Den 20. februar i 1972 strøg Chicory Chip til tops på den britiske hitliste med sangen ‘Son Of My Father’. Denne sang var skrevet af ingen ringere end Giorgio Moroder. Den skilte sig ud fra mængden ved brug af synthesizer.

Det var ganske enkelt første gang i musikhistorien, at den britiske hitliste fik et nummer på førstepladsen, hvor der blev brugt synthesizer. I tilfældet med ‘Son Of My Father’ var det en Moog synthesizer. Allerede året forinden havde Giorgio Moroder faktisk selv indspillet ‘Son Of My Father’, også med brug af synthesizer. Hans egen version af ‘Son Of My Father’ under navnet ‘Giorgio’ blev mærkværdigvis ingen succes.

1988

Og så skal vi på dagen d. 20. februar fejre et 30 års jubilæum. I dag er det nemlig præcis 30 år siden, at Kylie Minogue gik #1 på den britiske hitliste med sangen ‘I Should Be So Lucky’ tilbage i 1988. Kylie Minogue havde hjemme i Australien haft succes i TV-serien ‘Neighbours’. Hun spillede Charlene Ramsey, og var på den konto blevet et kendt navn.

Til gengæld var det i starten op ad bakke med musikkarrieren. Det ene store engelske pladeselskab efter det andet vendte nemlig tommelfingeren nedad. Ingen ville være med til at lancere og udgive ‘I Should Be So Lucky’ med Kylie. Det fik i sidste ende produceren Pete Waterman til selv at tage affære. Pete Waterman udgav derfor ‘I Should Be So Lucky’ via sit eget pladeselskab PWL, og så skete der ellers ting og sager.

‘I Should Be So Lucky’ var således #1 på den britiske hitliste i dag d. 20. februar for præcis 30 år siden i 1988. Kylie Minogue fik dermed sit store gennembrud, og har til dato scoret mere end 30 store hits.

2008

Vi slutter blot 10 år tilbage i musikhistorien, dog med spor som går langt længere tilbage. D. 20. februar 2008 blev der afholdt auktion over albummet ‘Black And Blue’ med Rolling Stones fra 1976. Albummet blev i sin tid købt ved et bagagerums salg for blot 2 engelske pund!

Albummet var specielt ved, at det var signeret af John Lennon, Yoko Ono, Paul og Linda McCartney og George Harrison. Desuden havde medlemmerne af The Rolling Stones også skrevet deres navne på pladen. Det fik i den grad betydning for prisen ved auktionen, hvor det endte med hammerslag på 4000 pund!!!

Det forlyder også at prisen for albummet ved bagagerumssalget først lød på 3 pund! Men det lykkedes for køberen at få pruttet prisen ned til 2 pund! Det er vist hvad man kan kalde for rettidig omhu!

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production