+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 20. FEBRUAR
musikalsk tilbageblik 20. februar

Musikalsk tilbageblik 20. februar – Denne gang med historier fra årene 1972, 1988 og 2008. Vi skal forbi et 30 års jubilæum i 1988. Men vi begynder det musikalske tilbageblik i 1972 med synthesizerens indtog.

1972

Den 20. februar i 1972 strøg Chicory Chip til tops på den britiske hitliste med sangen ‘Son Of My Father’. Denne sang var skrevet af ingen ringere end Giorgio Moroder. Den skilte sig ud fra mængden ved brug af synthesizer.

Det var ganske enkelt første gang i musikhistorien, at den britiske hitliste fik et nummer på førstepladsen, hvor der blev brugt synthesizer. I tilfældet med ‘Son Of My Father’ var det en Moog synthesizer. Allerede året forinden havde Giorgio Moroder faktisk selv indspillet ‘Son Of My Father’, også med brug af synthesizer. Hans egen version af ‘Son Of My Father’ under navnet ‘Giorgio’ blev mærkværdigvis ingen succes.

1988

Og så skal vi på dagen d. 20. februar fejre et 30 års jubilæum. I dag er det nemlig præcis 30 år siden, at Kylie Minogue gik #1 på den britiske hitliste med sangen ‘I Should Be So Lucky’ tilbage i 1988. Kylie Minogue havde hjemme i Australien haft succes i TV-serien ‘Neighbours’. Hun spillede Charlene Ramsey, og var på den konto blevet et kendt navn.

Til gengæld var det i starten op ad bakke med musikkarrieren. Det ene store engelske pladeselskab efter det andet vendte nemlig tommelfingeren nedad. Ingen ville være med til at lancere og udgive ‘I Should Be So Lucky’ med Kylie. Det fik i sidste ende produceren Pete Waterman til selv at tage affære. Pete Waterman udgav derfor ‘I Should Be So Lucky’ via sit eget pladeselskab PWL, og så skete der ellers ting og sager.

‘I Should Be So Lucky’ var således #1 på den britiske hitliste i dag d. 20. februar for præcis 30 år siden i 1988. Kylie Minogue fik dermed sit store gennembrud, og har til dato scoret mere end 30 store hits.

2008

Vi slutter blot 10 år tilbage i musikhistorien, dog med spor som går langt længere tilbage. D. 20. februar 2008 blev der afholdt auktion over albummet ‘Black And Blue’ med Rolling Stones fra 1976. Albummet blev i sin tid købt ved et bagagerums salg for blot 2 engelske pund!

Albummet var specielt ved, at det var signeret af John Lennon, Yoko Ono, Paul og Linda McCartney og George Harrison. Desuden havde medlemmerne af The Rolling Stones også skrevet deres navne på pladen. Det fik i den grad betydning for prisen ved auktionen, hvor det endte med hammerslag på 4000 pund!!!

Det forlyder også at prisen for albummet ved bagagerumssalget først lød på 3 pund! Men det lykkedes for køberen at få pruttet prisen ned til 2 pund! Det er vist hvad man kan kalde for rettidig omhu!

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production