+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 20. APRIL
musikalsk tilbageblik 20. april

Diskotek Venus er tilbage med et musikalsk tilbageblik på dagen 20. april. I denne omgang med fokus på tre musikalske begivenheder på datoen d. 20. april i henholdsvis 1957, 1968 og 1985. Det skal handle om Elvis Presley, Deep Purple og alletiders støtteplade!

Elvis Presley hitter

Vi begynder d. 20. april 1957 hvor Elvis Presley virkelig havde tag i sit publikum. Det smittede også af på mange af Elvis pladeudgivelser. D. 20. april 1957 indtog Elvis således første pladsen på den amerikanske singlehitliste med nummeret ‘All Shook Up’. Det var en sang som amerikanerne i den grad kunne lide.

‘All Shook Up’ blev på første pladsen otte uger i streg, og endte med at blive den bedst sælgende single i USA i 1957. Over to millioner singler blev der dengang langet over disken!

Sensation i Danmark

Så springer vi frem til d. 20. april i 1968. Vi skal til Danmark, og nærmere bestemt Parkskolens festsal i Høje-Taastrup. Her var det lykkedes ungdomsklubben Spiren, at få det engelske band ‘Roundabout’ til at give koncert. Set i historisk perspektiv var det lidt af en sensation! Dels var det ‘Roundabouts’ første live optræden, og kort efter koncerten i Høje-Taastrup skiftede gruppen navn til ‘Deep Purple’…ja, den er god nok!

Guitarist Ritchie Blackmore foreslog navneskiftet til ‘Deep Purple’ på foranledning af hans bedstemor. Hans bedstemor holdt meget af sangen ‘Deep Purple’ med Peter De Rose. Og bedstemoderen bad flere gange om, at ‘Roundabout’ skulle spille nummeret ‘Deep Purple’. I kølvandet på navneskiftet tog ‘Deep Purple’ senere i 1968 på en større USA turné. Her havde de fået stor succes med deres første udgivelser.

USA svarer igen

Vi slutter dette musiklaske tilbageblik på dagen 20. april med at skrue tiden tilbage til 1985. Året forinden havde der været stor opmærksomhed omkring den britiske støtteplade ‘Do They Know It’s Christmas’. Det førte i øvrigt til at Shakin Stevens julesang ‘Merry Christmas Everyone’ udkom et år senere end planlagt. Det er en anden historie.

Nu var det blevet 1985, og her svarede en række amerikanske musikere igen med alletiders støtteplade med titlen ‘We Are The World’. D. 20. april 1985 var ‘We Are The World’ på første pladsen på den britiske singlehitliste, og den strøg også til tops i mange andre lande.

Blandt de medvirkende var en perlerække af kendte amerikanske musiknavne. For eksempel Stevie Wonder, Tina Turner, Bob Dylan, Bruce Springsteen og Diana Ross. Og ikke mindst de to ophavsmænd bag ‘We Are The World’, nemlig Michael Jackson og Lionel Richie.

Diskotek Venus vender tilbage på et senere tidspunkt med tre nye musikalske tilbageblik.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production