+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MUSIKALSK TILBAGEBLIK 1. SEPTEMBER
musikalsk tilbageblik 1. september

Velkommen til et musikalsk tilbageblik 1. september. Der er historier fra årene 1977, 1984 og 2002.

1977

D. 1. september 1977 blev der skrevet musikhistorie for gruppen Blondie med playboy yndlingen Debbie Harry i front. Der blev skrevet under på det, som var Blondies første rigtig store pladekontrakt. Den blev indgået med pladeselskabet Chrysalis. Året forinden havde Blondie fået udgivet albummet ‘Blondie’, dog uden den store succes.

Det blev der nu i den grad lavet om på! I 1978 gik det total amok med udgivelsen af albummet ‘Parallel Lines’, som gav Blondie internationalt gennembrud! På ‘Parallel Lines’ findes de kendte Blondie hits ‘Picture This’ og ‘Sunday Girl’. Bemærk også ‘One Way Or Another’. Den blev tilbage i 2013 et stort hit igen. Denne gang for vinderne af den britiske udgave af X-Factor 2010, nemlig ‘One Direction’.

Albummet ‘Parallel Lines’ indeholder sidst men ikke mindst det som DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus vurderer til at være Blondies allerstørste hit, ‘Heart Of Glass’. Det var virkelig sangen der gav Blondie internationalt gennembrud.

1984

Vi fortsætter med et musikalsk tilbageblik i 1984. Efter en sangkarriere på 25 år, så fik Tina Turner endelig sit første og også eneste No. 1 hit i USA. Det skete med ‘What’s Love Got To Do With It’ d. 1. september 1984.

Hvad de færreste nok er klar over, så blev sangen først tilbudt Cliff Richard, som afslog. Så gik turen videre til Donna Summer, som havde den liggende i et par år uden at få den indspillet.

Det var Tina Turner sikkert glad for! ‘What’s Love Got To Do With It’ blev ikke blot et hit i USA, men også i en lang række andre lande, naturligvis også her i Danmark.

2002

Vi slutter dette musikalske tilbage med Coldplay. D. 1. september 2002 strøg Coldplay for anden gang til tops på den britiske hitliste. Dennegang med albummet ‘A Rush Of Blood To The Head’. 

Coldplay modtog i kølvandet på de flotte hitlisteplaceringer en Grammy både i 2002 og 2003 for ‘Bedste Alternative Album’. I 2004 fik Coldplay med sangen ‘Clocks’ en Grammy for ‘Record Of The Year’.

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production