+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MIN FØRSTE EUROVISION OPLEVELSE
Brother Hood Of Man Save Your Kisses For Me første eurovision oplevelse

Min første oplevelse med Eurovision går tilbage til mine drenge år. Da jeg nærmede mig 10-års alderen begyndte jeg for alvor at interessere mig for musik. Og i 1976 blev jeg grebet af at se Eurovision finalen.

Man skal jo følge med tiden, men mange har dog som jeg selv opfattelsen af, at Eurovision ikke er som før i tiden. Da var både melodier og tekster noget man i høj grad kunne identificere sig med. Og Eurovision var et show man bare for alt i verden måtte se. Min egen interesse for musik begyndte som nævnt allerede i 8-10 års alderen. Og da Eurovisionfinalen rullede over skærmen i 1976, så blev jeg grebet af stemningen og den gode musik. Danmark var på det tidspunkt ikke med, men det var alligevel spændende at følge slagets gang. Det var den britiske gruppe  Brotherhood Of Man som vandt med sangen “Save Your Kisses For Me”. Og at den er blevet en Grandprix evergreen, gør det bare endnu bedre!

Rekord

Her mange år efter er det ret vildt at, “Save Your Kisses For Me” dengang skrev historie med et svimlende salg på intet mindre end 6 millioner singleplader. En rekord som vidst stadig består. Det er ret fascinerende, da det er en rekord fra min første oplevelse med Eurovision, som jeg fulgte på TV! Hvis du ikke lige kan huske sangen, så linker jeg herunder til sangen. Denne version er optaget i London tilbage i 2015 i anledning af Eurovisions 60 års fødselsdag.

I mine indtil videre 42 år som DJ har både dansk Melodi Grand Prix og Eurovision haft min store interesse. Jeg har spillet Grandprix sange ved rigtig mange af de fester og events, og sådan bliver det ved. Men det er i høj grad de store Grandprix klassikere fra 80’erne, som folk elsker og holder af. Der er længere i mellem de gode Grandprix sange her i moderne tid. Men “Fly On The Wings Of Love”, “Der Står Et Billede Af Dig På Mit Bord” og “Only Teardrops” har dog skilt sig ud som sikre grandprix hits.

Er du REDDI?

I aften går det løs med første semifinale ved dette års Eurovision, hvor Danmark er med og repræsenteres af gruppen “Reddi”. De erklærer sig helt “ready” til at give den max gas på den store Eurovision scene med sangen “The Show”. Reddi er ægte girlpower med forsanger Siggy Savery i front. På trods af dårlige odds hos bookmakerne, nægter pigerne at give op på forhånd. De vil gøre alt hvad de kan for at gå videre til lørdagens store Eurovision finale.

Hermed ønskes alle en rigtig god Eurovision aften, hvor der skal heppes på REDDI og Danmark.

Peter, Diskotek Venus

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production