+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MERRY XMAS EVERYBODY 50 ÅRS JUBILÆUM
merry xmas everybody slade 50 års jubilæum

Merry Xmas Everybody med Slade har 50 års jubilæum.

I England er det ikke blevet rigtig jul, hvis ikke ens far har skruet helt op for højttaleren og afspillet…Its’ Christmaaas! Ja, sådan har det været siden 1973 eller i nu 50 år. Slade var på karrierens højdepunkt, og det stak helt af med ‘Merry Xmas Everybody’. Den gik direkte ind på førstepladsen på den britiske singlehitliste, og blev årets julehit i 1973!

Solgte over al forventning

Singlen var blevet forudbestilt i et for gruppen Slade chokerende stort antal. Så vi vidste, at den ville blive flyvende, fortæller frontmand i Slade Noddy Holder til OfficialCharts. Det var en fantastisk følelse, og var årets absolutte højdepunkt for os i 1973. Noddy Holder husker, at han tunede ind på radioen, og hørte ‘Merry Xmas Everybody’ blive præsenteret som nummer ét på julehitlisten. Den har også skrevet sig ind i britisk musikhistorie, som en af de bedst sælgende singler.

Skrinlagt demo forvandlet til et julehit

Dette kodyle julehit blev komponeret af Slades Jim Lea ud fra en skrinlagt demo med titlen ‘Buy Me A Rocking Chair’. Noddy Holder skrev en helt ny tekst på en nat hjemme i hans børneværelse. Men da det kom til at indspille, så tog Slade over Atlanten.

Hvem er de fire skøre mænd?

‘Merry Xmas Everybody’ er indspillet i et studie i New York. Tilmed i mens, at det var kogende hedt udenfor studiet. Vi indsang omkvædet i trappeopgangen på den skyskraber hvor studiet lå, fortæller Noddy Holder. Der var en livlig trafik af folk på arbejde i skyskraberen. De  undrede sig alle over at se fire skøre mænd, som de ikke anede hvem var!

Udsolgte koncerter

Men hjemme i England vidste alle hvem Slade var. De havde i forvejen haft fem nummer ét singler og en lang række udsolgte koncerter rundt om i Europa. Slade var rødglødende, og med udgivelsen af Merry Xmas Everybody’ i 1973 var hele gruppen i ren ekstase.

Kæmpe stort tillykke med 50 års jubilæet

Som DJ siden 1980, så har jeg altid haft ‘Merry Xmas Everybody’ på min playliste i juletiden. Det er en julesang som mange danskere også elsker og holder af. Det er ganske enkelt både flot og imponerende, at den holder sig godt. Den er i skrivende stund på plads nummer 33 på den britiske singlehitliste, hvor der hvert år er kamp om at lægge nummer ét i juledagene. Det bliver spændende at se det endelige resultat af juleræset, og hvor Slade ender.

Kæmpe stort TILLYKKE her fra til Slade med 50 års jubilæet for udgivelsen af ‘Merry Xmas Everybody’.

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production