+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MARIE FREDRIKSSON ER DØD
Marie Fredriksson er død

Sverige, Norden, Verden mistede i går en stor stemme. Marie Fredriksson er død. Hun blev 61 år. Marie Fredriksson blev verdensberømt som den ene halvdel af succesduoen Roxette. For mange fans af Marie Fredriksson kommer dødsfaldet næppe som et chok. Hun har i en årrække døjet med eftervirkninger fra en stor kræftoperation i 2002. I mine snart 40 år som DJ har Roxette været på programmet til rigtig mange fester og events rundt omkring. Gæster og publikum har været trofaste og ønsket mange af Roxettes sange gennem årene. Det vil utvivlsomt fortsætte. Nu sikkert i endnu højere grad i kølvandet på Marie Fredrikssons død.

Det er blevet til et hav af hits og turnéer som også har bragt Roxette til Danmark. Senest på Jelling Festivalen tilbage i 2015. Samme år ophørte Roxette med at turnere på grund af Marie Fredrikssons skrantende helbred.

Svendestykket

Alle har deres favoritsang med Roxette. Personligt sammenligner jeg albummet “LOOK SHARP” med ABBA’s album “ARRIVAL”. “ARRIVAL” betegnes af ABBA fans som deres svendestykke ud i at skrive gode popsange. “Gas 5” med Gasolin var også LP’en hvor jeg synes Gasolin var allerbedst. Sådan har jeg det også med Roxette og deres album “LOOK SHARP” fra 1988. På det tidspunkt havde Per Gessle og Marie Fredriksson været i gang som Roxette i to år.

Masser af hits

“LOOK SHARP” albummet er fyldt med vellydende sange, som også hare gode tekster. De fleste af sangene går lige i ørerne og ikke mindst i fødderne på folk! Ikke blot hjemme i Sverige som med Roxette havde fået et nyt musikalsk verdensnavn, efter at ABBA trak stikket i 1982. De blev med ét verdenskendte. Åbnings nummeret “The Look” er i særklasse og slog i den grad Roxette navnet fast. Lige efter drønede det videre med “Dressed For Succes”. Den har jeg spillet tonsvis af gange som DJ, og også under min tid som studievært på Radio Viborg. Sangen “Dangerous” er også fra “LOOK SHARP” albummet. Det samme gælder “Listen To Your Heart” og “Paint” som også var solide successer. Der er virkelig mange gode minder at hive frem i forbindelse med “LOOK SHARP” albummet. De følgende år var nu heller ikke uden store Roxette hits. Det er albummet “JOYRIDE” fra 1991 et godt eksempel på. I 1994 sang rigtig mange med på “Sleeping In My Car” fra albummet “Crash! Boom! Bang!”. “It Must Have Been Love” skal heller ikke glemmes.

Tiden før Roxette

Da Marie Fredriksson og Per Gessle dannede Roxette tilbage i 1986 i Halmstad, havde de været i gang som musikere flere år forinden. Per Gessle blev kendt som medlem af den svenske gruppe “Gyllene Tider”. Mest kendt er sangen “Sommartidar”. Marie Fredriksson startede med at spille i et punkband og udgav sin første solo LP i 1984. Marie Fredriksson har sideløbende med Roxette senere hen i karrieren indspillet adskillige andre solo albums.

Tabte til kræften

Efter en lang og sej kamp der varede i 17 år, så endte Marie Fredriksson altså i går med at tabe kampen til kræften. Tak, Marie, tak for alt. Du var en uovertruffen musiker. Du havde en mesterlig stemme, og var en fantastisk performer. Tak for at male mine sort-hvide sange med de mest fantastiske farver. Du var den mest vidunderlige ven i over 40 år, lyder det fra Per Gessle.

Også herfra skal der lyde en dybfølt tak for indspilning og medvirken på mange fantastiske Roxette sange. Dem har jeg brugt mange gange til at skabe fest og stemning som DJ…Det bliver jeg ved med!

Marie Fredriksson er død! Æret være Marie Fredrikssons minde…!

Peter, Diskotek Venus

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production