+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
MARIE FREDRIKSSON ER DØD
Marie Fredriksson er død

Sverige, Norden, Verden mistede i går en stor stemme. Marie Fredriksson er død. Hun blev 61 år. Marie Fredriksson blev verdensberømt som den ene halvdel af succesduoen Roxette. For mange fans af Marie Fredriksson kommer dødsfaldet næppe som et chok. Hun har i en årrække døjet med eftervirkninger fra en stor kræftoperation i 2002. I mine snart 40 år som DJ har Roxette været på programmet til rigtig mange fester og events rundt omkring. Gæster og publikum har været trofaste og ønsket mange af Roxettes sange gennem årene. Det vil utvivlsomt fortsætte. Nu sikkert i endnu højere grad i kølvandet på Marie Fredrikssons død.

Det er blevet til et hav af hits og turnéer som også har bragt Roxette til Danmark. Senest på Jelling Festivalen tilbage i 2015. Samme år ophørte Roxette med at turnere på grund af Marie Fredrikssons skrantende helbred.

Svendestykket

Alle har deres favoritsang med Roxette. Personligt sammenligner jeg albummet “LOOK SHARP” med ABBA’s album “ARRIVAL”. “ARRIVAL” betegnes af ABBA fans som deres svendestykke ud i at skrive gode popsange. “Gas 5” med Gasolin var også LP’en hvor jeg synes Gasolin var allerbedst. Sådan har jeg det også med Roxette og deres album “LOOK SHARP” fra 1988. På det tidspunkt havde Per Gessle og Marie Fredriksson været i gang som Roxette i to år.

Masser af hits

“LOOK SHARP” albummet er fyldt med vellydende sange, som også hare gode tekster. De fleste af sangene går lige i ørerne og ikke mindst i fødderne på folk! Ikke blot hjemme i Sverige som med Roxette havde fået et nyt musikalsk verdensnavn, efter at ABBA trak stikket i 1982. De blev med ét verdenskendte. Åbnings nummeret “The Look” er i særklasse og slog i den grad Roxette navnet fast. Lige efter drønede det videre med “Dressed For Succes”. Den har jeg spillet tonsvis af gange som DJ, og også under min tid som studievært på Radio Viborg. Sangen “Dangerous” er også fra “LOOK SHARP” albummet. Det samme gælder “Listen To Your Heart” og “Paint” som også var solide successer. Der er virkelig mange gode minder at hive frem i forbindelse med “LOOK SHARP” albummet. De følgende år var nu heller ikke uden store Roxette hits. Det er albummet “JOYRIDE” fra 1991 et godt eksempel på. I 1994 sang rigtig mange med på “Sleeping In My Car” fra albummet “Crash! Boom! Bang!”. “It Must Have Been Love” skal heller ikke glemmes.

Tiden før Roxette

Da Marie Fredriksson og Per Gessle dannede Roxette tilbage i 1986 i Halmstad, havde de været i gang som musikere flere år forinden. Per Gessle blev kendt som medlem af den svenske gruppe “Gyllene Tider”. Mest kendt er sangen “Sommartidar”. Marie Fredriksson startede med at spille i et punkband og udgav sin første solo LP i 1984. Marie Fredriksson har sideløbende med Roxette senere hen i karrieren indspillet adskillige andre solo albums.

Tabte til kræften

Efter en lang og sej kamp der varede i 17 år, så endte Marie Fredriksson altså i går med at tabe kampen til kræften. Tak, Marie, tak for alt. Du var en uovertruffen musiker. Du havde en mesterlig stemme, og var en fantastisk performer. Tak for at male mine sort-hvide sange med de mest fantastiske farver. Du var den mest vidunderlige ven i over 40 år, lyder det fra Per Gessle.

Også herfra skal der lyde en dybfølt tak for indspilning og medvirken på mange fantastiske Roxette sange. Dem har jeg brugt mange gange til at skabe fest og stemning som DJ…Det bliver jeg ved med!

Marie Fredriksson er død! Æret være Marie Fredrikssons minde…!

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production