+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
LOREEN VINDER HISTORISK EUROVISION SEJR
Loreen vinder historisk Eurovision sejr

Loreen vinder historisk Eurovision sejr. Første kvindelige artist som har vundet Eurovision Song Contest to gange!

Sverige anført af Loreen og sangen ‘Tattoo’ kørte som forventet sejren hjem ved Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool. Dermed er Loreen den første kvindelige artist til at vinde Eurovision Song Contest to gange.

Folkelig sejr til Finland

Men det var takket være jurystemmerne, at den historiske Eurovision sejr kom i hus. Ser man isoleret på seerstemmerne, så skulle sejren gå til Finland!

Sverige fik 340 point af juryen men blot 240 point fra seerne. For Finlands vedkommende var det lige omvendt. Finland fik af juryen beskedne 150 point, men seerne var vilde med rapperen Käärijä og sangen ‘Cha Cha Cha’, og kvitterede med hele 376 point.

Loreen vandt også Eurovision i 2012 med kæmpehittet ‘Euphoria’. Den blev efter sejren nummer ét på hitlister i det meste af Europa. Den er for længst blevet at regne for én af de mest populære Eurovision-vindere, over de indtil videre 70 år der har været afholdt Eurovision Song Contest.

Tangering af rekord

Ved at Loreen vinder en historisk Eurovision sejr, så har Sverige indtil videre vundet Eurovision Song Contest syv gange. Sverige tangerer dermed Irland med flest Eurovisionsejre. De to ellers tidligere store Eurovision nationer Tyskland og Storbritannien endte skuffende på de to sidste pladser i finalen.

Danmark i stor nedtur

Efter at finalen i Eurovision Song Contest 2023 var afviklet blev stemmetallene for de to semeifinaler afsløret. Det var ikke ikke god læsning set fra Danmarks side. Reiley med sangen ‘Breaking My Heart’ var ikke i nærheden af finalen. Det står lysende klart, da det kun blev til sølle seks point i semifinalen, som alle kom fra Island, oplyser DR.

Den 25-årige Reiley endte dermed på en 14. plads ud af i alt 16 lande i den anden semifinale. Det var foran Rumænien og San Marino, der fik nul som i nul point fra seerne! I semifinalen gik de ti bedst placerede lande i finalen. Så med en 14. plads var Danmark desværre langt fra finalen.

Den livgivende 10. plads til finalen gik til Estland, der fik 74 point, eller hele 68 point flere end Reiley og Danmark. Stemmetallene afslører desuden, at Finland og Australien vandt de to semifinaler.

Perfekt timing

At Sverige vinder Eurovision Song Contest 2023 er i øvrigt perfekt timet. Som vinderland skal Sverige være vært for Eurovision 2024. Det kan nærmest ikke passe bedre, da det i 2024 er præcis 50 år siden, at ABBA vandt Eurovision med ‘Waterloo’. Der er dermed udsigt til et total vildt Grandprix år for Sverige, når det går løs med både det svenske grandprix og Eurovision i 2024.

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production