+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
LOREEN VINDER HISTORISK EUROVISION SEJR
Loreen vinder historisk Eurovision sejr

Loreen vinder historisk Eurovision sejr. Første kvindelige artist som har vundet Eurovision Song Contest to gange!

Sverige anført af Loreen og sangen ‘Tattoo’ kørte som forventet sejren hjem ved Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool. Dermed er Loreen den første kvindelige artist til at vinde Eurovision Song Contest to gange.

Folkelig sejr til Finland

Men det var takket være jurystemmerne, at den historiske Eurovision sejr kom i hus. Ser man isoleret på seerstemmerne, så skulle sejren gå til Finland!

Sverige fik 340 point af juryen men blot 240 point fra seerne. For Finlands vedkommende var det lige omvendt. Finland fik af juryen beskedne 150 point, men seerne var vilde med rapperen Käärijä og sangen ‘Cha Cha Cha’, og kvitterede med hele 376 point.

Loreen vandt også Eurovision i 2012 med kæmpehittet ‘Euphoria’. Den blev efter sejren nummer ét på hitlister i det meste af Europa. Den er for længst blevet at regne for én af de mest populære Eurovision-vindere, over de indtil videre 70 år der har været afholdt Eurovision Song Contest.

Tangering af rekord

Ved at Loreen vinder en historisk Eurovision sejr, så har Sverige indtil videre vundet Eurovision Song Contest syv gange. Sverige tangerer dermed Irland med flest Eurovisionsejre. De to ellers tidligere store Eurovision nationer Tyskland og Storbritannien endte skuffende på de to sidste pladser i finalen.

Danmark i stor nedtur

Efter at finalen i Eurovision Song Contest 2023 var afviklet blev stemmetallene for de to semeifinaler afsløret. Det var ikke ikke god læsning set fra Danmarks side. Reiley med sangen ‘Breaking My Heart’ var ikke i nærheden af finalen. Det står lysende klart, da det kun blev til sølle seks point i semifinalen, som alle kom fra Island, oplyser DR.

Den 25-årige Reiley endte dermed på en 14. plads ud af i alt 16 lande i den anden semifinale. Det var foran Rumænien og San Marino, der fik nul som i nul point fra seerne! I semifinalen gik de ti bedst placerede lande i finalen. Så med en 14. plads var Danmark desværre langt fra finalen.

Den livgivende 10. plads til finalen gik til Estland, der fik 74 point, eller hele 68 point flere end Reiley og Danmark. Stemmetallene afslører desuden, at Finland og Australien vandt de to semifinaler.

Perfekt timing

At Sverige vinder Eurovision Song Contest 2023 er i øvrigt perfekt timet. Som vinderland skal Sverige være vært for Eurovision 2024. Det kan nærmest ikke passe bedre, da det i 2024 er præcis 50 år siden, at ABBA vandt Eurovision med ‘Waterloo’. Der er dermed udsigt til et total vildt Grandprix år for Sverige, når det går løs med både det svenske grandprix og Eurovision i 2024.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production