+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
LILLE PALLE ER DØD
lille palle andersen er død

Lille Palle Andersen er død. Han blev 81 år gammel.

Folkevisesangeren og harmonikaspilleren ‘Lille’ Palle Andersen er død i en alder af 81 år.

Det oplyser hans kollega, Bjarne Lisby, på familiens vegne ifølge Avisen Danmark. Lille Palle døde 22. december. Op til hans død blev Lille Palle ramt af flere blodpropper. Han boede det sidste års tid på et plejehjem i Gilleleje. Hans bisættelse vil finde sted 10. januar klokken 11 fra Gilleleje Kirke.

Lille Palle lavede kæmpe sommerhit på dansk

Som DJ siden starten af 80’erne har jeg spillet sange med Lille Palle ved mange festlige lejligheder, og også under min tid på Radio Viborg, fortæller DJ Peter Christensen. I 80’erne var det specielt Lille Palles danske version af sommerhittet fra 1983 Vamos Ala Playa, som jeg havde stor succes med at spille. På dansk blev den til ‘Farmor Ska’ Ha’ Bajer’.

Dansktop hit i 1972

Men Lille Palle er nok bedst kendt for sangen “Jeg er Så Ked A’ – Den Hænger Ned A’, sammen med sin uundværlige harmonika. ‘Hængepilen’ blev nummer ét på Dansktoppen og hitlisterne tilbage i 1972. Jeg havde fornøjelsen at møde Lille Palle ved receptionen i anledning af Jørgen de Mylius 50 års jubilæum hos DR tilbage i 2013. Lille Palle var fyldt med godt humør, og det var aldrig kedeligt i hans gode selskab.

Varmede op for Tommy Steele

Lille Palle som blev landskendt i en tidlig alder, blev født d. 19. september 1942 på Frederiksberg. Allerede som 12-årig medvirkede han i “Børne-TV”, og op igennem 50’erne levede han som rockmusiker, hvor han spillede harmonika. Lille Palle oplevede også at varme op for ingen ringere end selveste rock’n roll stjernen Tommy Steele, da han gav koncert i København.

Medvirket i Matador

Han har også haft et par mindre filmroller i “Piger I Trøjen 2” og “Piger Til Søs” sammen med blandt andre Dirch Passer, Karl Stegger og Klaus Pagh. I sidstnævnte film høres han synge numre som ‘Lasses Nye Pige’ og ‘Knalde Kalle’.

Og så skal det også med, at Lille Palle spillede tre sange i det 23. afsnit af tv-serien ‘Matador’, og han var også foredragsholder.

Ifølge Familie Journalen har han været gift tre gange. I 1991 blev Lille Palle gift med Lene. Parret gik dog fra hinanden for seks år siden. Han fik en datter med sin første hustru og to sønner med sin anden hustru, der var en østriger.

Mit liv har budt på op- og nedture. Men jeg er bare glad for, at jeg stadig kan optræde. Jeg er jo en musikalsk klovn, og det bedste jeg ved er, når jeg kan få folk til at grine. Sådan sagde Lille Palle til Familie Journalen i 2022.

Kære Lille Palle! Tak for al musikken – Hvil i fred!

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production