+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
LAST CHRISTMAS ENDELIG NUMMER ÉT PÅ JULEHITLISTE
last christmas med wham endelig nummer ét på julehitliste

Last Christmas med Wham er for første gang endelig nummer ét på julehitlisten i Storbritannien. Kæmpe stort TILLYKKE!

I modsætning til Danmark, så er der hvert år dømt juleræs og kappestrid om at komme til at ligge øverst på singlehitlisten i Storbritannien. Sådan har det været i årtier, og i år var absolut ingen undtagelse! Youtuberne LadBaby har de seneste år trukket overskrifter og skabt sensation! Intet mindre end fem år i streg har de formået at indtage den prestigefyldte førsteplads i velgørenhedens tegn. De har således slået selveste The Beatles!

Tætteste juleræs i mange år

Men i år lod LadBaby forstå, at de ikke ville udkomme med nogen ny julesingle. Dermed var der lagt op til et af de tætteste juleræs i mange år blandt mange andre om at indtage julehitlisten i 2023. Det er Official Charts, som hver uge udgiver hitlisten på basis af både fysisk salg, downloads og streaminger. Julehitlisten betragtes som årets absolutte musikalske højdepunkt, og præsenteres også på BBC Radio 1. Undervejs var der interview med Sam Ryder som sidste år deltog i Eurovision Song Contest for Storbritannien. Han har op til julen 2023 indspillet en ny sang med titlen ‘You’re Christmas To Me’. Men på trods af intet mindre end 26 liveshows i både London og Manchester og masser af anden promotion, så gik den ikke! ‘You’re Christmas To Me’ blev ‘kun’ nummer to!

Last Christmas endelig nummer ét

Da Mariah Carey allerede var afsløret som nummer tre, så kom forløsningen. Nummer ét på julehitlisten 2023 er ‘Last Christmas’ med Wham! Sådan…efter 39 år så lykkedes det efter devisen ‘gode ting kommer til de som venter længe nok’. Vært Jack Saunders hos BBC Radio 1 havde efter afsløringen besøg i studiet af Andrew Ridgeley, som sammen med George Michael dengang udgjorde duoen Wham. Han var forståeligt nok utrolig glad. Hvis George Michael havde været her, ville han være ude af sig selv af glæde, lød det fra Andrew Ridgeley.

Repræsenterer lydsporet til julen

‘Last Christmas’ var tilbage i 1984 skrevet til at blive nummer ét på julehitlisten. Den skulle være lydsporet til julen, og det er magisk, når man lykkes med at skrive et langtidsholdbart julehit, fortæller Andrew Ridgeley. Det er svært at definere præcis, hvad som gør en sang til et stort hit. Men ‘Last Christmas’ opfattes stadig blandt mange som en sang, som repræsenterer lydsporet til julen. Teksten og musikken har en sentimalitet som rammer folk, når det gælder jul, lyder det fra Andrew Ridgeley.

Gjorde ikke som Shakin Stevens

At ‘Last Christmas’ ikke blev nummer ét på julehitlisten i 1984 var en stor skuffelse. Men på samme tid havde Bob Geldorf og Midge Ure samlet hele A-holdet blandt britiske musikere i Band Aid inklusive George Michael. Det var i forbindelse med udgivelsen af ‘Do They Know It’s Christmas’, som løb med al opmærksomheden og første pladsen. Den havde Shakin Stevens og hans folk luret. Derfor udkom ‘Merry Christmas Everyone’ først i 1985, hvor den tog førstepladsen.

Er nu blandt de tre største sange

Men nu er det 2023 og ‘Last Christmas’ kan endelig fejre jul på førstepladsen af den britiske singlehitliste. Den eftertragtede førsteplads kom i hus godt hjulpet af et streamingtal på imponerende 13,3 millioner streams ifølge data fra Official Charts Company. Og samlet set er ‘Last Christmas’ nu til dato blandt de tre største sange i Storbritannien.

Med førstepladsen i hus i 2023 for Last Christmas’ er missionen nu endelig fuldført, lyder det taknemmeligt fra Andrew Ridgeley…Stort TILLYKKE og glædelig jul.      

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production