+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
L.O.C. GRAND CRU – NY EP
l.o.c. grand cru

L.O.C. Grand Cru – Ny EP klar til nytårsfesten.

Efter otte album, der har sat høje standarder for dansk rapmusik, går L.O.C. med Grand Cru igen nye veje. L.O.C. dyrker æstetikken med fem numre. EP’en udkommer i dag, Nytårsaftensdag!

Sammensmeltning af to genrer

Den 35-årige L.O.C. lader med Grand Cru både tekstmæssigt og lydmæssigt kærligheden til croon og swing smelte ind i sit rapunivers. ”Musikalsk er ‘Grand Cru’ en sammensmeltning af de to genrer, jeg elsker allermest. Den melodiske, stryger-dominerede lyd af croon og swing, tilsat den basdrevne bund og trommeprogrammering fra rap. Og stadig lavet med en rap-tilgang til musikken,” siger L.O.C.

Koblingen mellem de to universer findes også i teksterne. Liam O’Connor har ladet sig inspirere af det både legende og letsindige fra store, traditionelle croonere, tænkere og fortællere. Det gælder navne som Frank Sinatra, Charles Aznavour, Fred Bongusto og Jacques Brel. Det bliver blandet med det ofte hårde og direkte udtryk, man kender fra rap.

Følger ikke raptradition

Det er sangens stemning, der er i fokus. For at underbygge det lanceres ‘Grand Cru’ med fire musikvideoer af talentfulde Mark og Mikkel Stenild. De griber sangenes stemninger mere end at være historiebaseret. “Den traditionelle raptradition har været at rappe foran den mest smadrede grafittivæg i min barndomsby og virke hård. Men i stedet har jeg taget Mark og Mikkel med til en vens hus i Cannes. Her er bl.a. videoerne til nummeret ‘Diva’ og ‘Gentlemen blevet skudt”, siger L.O.C.

Æstetik i højsædet

Hans lyttere har siden begyndelsen med Alzheimerklinikken i 1997 været med til både op- og nedture i rapperens liv. Nu bliver de taget med på en rejse, hvor æstetikken er i højsædet.

“Det er den æstetiske strygerflade frem for den nyeste synthlyd på markedet. Det er også 808-trommemaskinen i stedet for percussion-lyden fra bossa nova. Sammen med producer Esben Thornhal, gik vi på jagt efter samples fra en musikalsk æra, hvor der var en næsten usynlig grænse mellem det kække og det æstetiske. Da vi havde fundet de samples, der ramte stemningen præcist, byggede vi rap-elementerne op omkring dem. Til sidst besluttede vi os for at indspille hele møllen med strygere og blæse-sektion,” forklarer L.O.C.

Klar til nytårsfest

Arrangør Rasmus Bosse har derefter arrangeret horn og strygere i samme tradition, som da de oprindelige samples blev indspillet. Resultatet er ‘Grand Cru’. En både hård og æstetisk nydelse lige i tide til nytårsfesten!

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production