+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
L.O.C. GRAND CRU – NY EP
l.o.c. grand cru

L.O.C. Grand Cru – Ny EP klar til nytårsfesten.

Efter otte album, der har sat høje standarder for dansk rapmusik, går L.O.C. med Grand Cru igen nye veje. L.O.C. dyrker æstetikken med fem numre. EP’en udkommer i dag, Nytårsaftensdag!

Sammensmeltning af to genrer

Den 35-årige L.O.C. lader med Grand Cru både tekstmæssigt og lydmæssigt kærligheden til croon og swing smelte ind i sit rapunivers. ”Musikalsk er ‘Grand Cru’ en sammensmeltning af de to genrer, jeg elsker allermest. Den melodiske, stryger-dominerede lyd af croon og swing, tilsat den basdrevne bund og trommeprogrammering fra rap. Og stadig lavet med en rap-tilgang til musikken,” siger L.O.C.

Koblingen mellem de to universer findes også i teksterne. Liam O’Connor har ladet sig inspirere af det både legende og letsindige fra store, traditionelle croonere, tænkere og fortællere. Det gælder navne som Frank Sinatra, Charles Aznavour, Fred Bongusto og Jacques Brel. Det bliver blandet med det ofte hårde og direkte udtryk, man kender fra rap.

Følger ikke raptradition

Det er sangens stemning, der er i fokus. For at underbygge det lanceres ‘Grand Cru’ med fire musikvideoer af talentfulde Mark og Mikkel Stenild. De griber sangenes stemninger mere end at være historiebaseret. “Den traditionelle raptradition har været at rappe foran den mest smadrede grafittivæg i min barndomsby og virke hård. Men i stedet har jeg taget Mark og Mikkel med til en vens hus i Cannes. Her er bl.a. videoerne til nummeret ‘Diva’ og ‘Gentlemen blevet skudt”, siger L.O.C.

Æstetik i højsædet

Hans lyttere har siden begyndelsen med Alzheimerklinikken i 1997 været med til både op- og nedture i rapperens liv. Nu bliver de taget med på en rejse, hvor æstetikken er i højsædet.

“Det er den æstetiske strygerflade frem for den nyeste synthlyd på markedet. Det er også 808-trommemaskinen i stedet for percussion-lyden fra bossa nova. Sammen med producer Esben Thornhal, gik vi på jagt efter samples fra en musikalsk æra, hvor der var en næsten usynlig grænse mellem det kække og det æstetiske. Da vi havde fundet de samples, der ramte stemningen præcist, byggede vi rap-elementerne op omkring dem. Til sidst besluttede vi os for at indspille hele møllen med strygere og blæse-sektion,” forklarer L.O.C.

Klar til nytårsfest

Arrangør Rasmus Bosse har derefter arrangeret horn og strygere i samme tradition, som da de oprindelige samples blev indspillet. Resultatet er ‘Grand Cru’. En både hård og æstetisk nydelse lige i tide til nytårsfesten!

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production