+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
JOHNNY NASH ER DØD
Johnny Nash er død

Johnny Nash er død. Den amerikanske reggaesanger Johnny Nash er endnu en kendt musiker, som er afgået ved døden den seneste tid. Johnny Nash døde af naturlige årsager i sit hjem i Houston, Texas, skriver Variety. Johnny Nash blev 80 år.

Johnny Nash bidrog med at gøre jamaicansk reggae accepteret og kendt i Vesten. Han var en vidunderlig far og et vidunderligt familiemenneske. Han elskede folk og verden. Han vil blive savnet i sit lokalsamfund, siger sønnen John Nash til underholdningsmediet TMZ ifølge Ritzau.

Johnny Nash bag kæmpe Radio Viborg hit

De fleste medier har i kølvandet på nyheden om bortgangen af Johnny Nash travlt med at henvise til hans sang ‘I Can See Clearly Now’. Det var hans store reggae-inspirerede hit fra 1972. Sangen strøg til tops på hitlisterne i USA i fire uger, og solgte en million singler.

Men lyttede man til Radio Viborg i 1985 og de følgende år, så er der en hel anden historie at fortælle. Jeg var netop selv begyndt som studievært på Radio Viborg i juni 1985. Jeg husker tydeligt, da vi på Radio Viborg modtog singlepladen ‘Rock Me Baby’ med Johnny Nash. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har haft den med i mine radio programmer.  Det var hele paletten fra ‘Nattevagten’, ‘Morgen Musik, Morgenservice Radio og en lang række andre programmer.

‘Rock Me Baby’ blev øjeblikkeligt et kæmpe lytterhit på Radio Viborg i 1985. Derfor er ‘Rock Me Baby’ angiveligt også den sang, som de fleste Radio Viborg lyttere i midt 80’erne forbinder med Johnny Nash. Danmarks Radio spillede den angiveligt ikke! Sådan var det med mange andre gode sange, som kun blev spillet på Radio Viborg.

Medvirkede i flere film

Johnny Nash blev født i 1940 i Houston, og hans musikalske karriere begyndte helt tilbage i 1957 med singleudgivelsen ‘A Teenager Sings the Blues’. Året efter leverede han sit første hit med Doris Day-sangen ‘A Very Special Love’.

Han kastede sig også ud i at være skuespiller, og havde flere filmroller i sine unge år.

Han spillede blandt andet hovedrollen i filmen ‘Take A Giant Step’ fra 1959. Filmen var en af de første, der handlede om sorte familier, og som havde et manuskript skrevet af en sort forfatter. I 60’erne spillede han også med i krimidramaet ‘Key Witness’ overfor Dennis Hopper. I 1971 spillede han med i den svenske film ‘Vill så gärna tro’.

Kærlighed for reggaemusik

Det er dog for musikken, at Johnny Nash bedst vil blive husket.

Især for sin reggae-lyd som opstod, fordi han flere gange besøgte Jamaica. På den caribiske ø mødte han i 60’erne den kommende konge af reggaemusikken Bob Marley og hans band The Wailers.

Det var et møde som satte ting i gang og inspirerede Johnny Nash til at skrive sangen ‘I Can See Clearly Now’. Den endte med at blive hans signaturmelodi. I 1986 udkom han med sit sidste studiealbum ‘Here Again’. På dette album er det man også kan høre Radio Viborg hittet ‘Rock Me Baby’, som er Johnny Nash signaturmelodi for tidligere Radio Viborg lyttere.

Johnny Nash er død – Men musikken lever videre… R.I.P.

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production