+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
JOHNNY NASH ER DØD
Johnny Nash er død

Johnny Nash er død. Den amerikanske reggaesanger Johnny Nash er endnu en kendt musiker, som er afgået ved døden den seneste tid. Johnny Nash døde af naturlige årsager i sit hjem i Houston, Texas, skriver Variety. Johnny Nash blev 80 år.

Johnny Nash bidrog med at gøre jamaicansk reggae accepteret og kendt i Vesten. Han var en vidunderlig far og et vidunderligt familiemenneske. Han elskede folk og verden. Han vil blive savnet i sit lokalsamfund, siger sønnen John Nash til underholdningsmediet TMZ ifølge Ritzau.

Johnny Nash bag kæmpe Radio Viborg hit

De fleste medier har i kølvandet på nyheden om bortgangen af Johnny Nash travlt med at henvise til hans sang ‘I Can See Clearly Now’. Det var hans store reggae-inspirerede hit fra 1972. Sangen strøg til tops på hitlisterne i USA i fire uger, og solgte en million singler.

Men lyttede man til Radio Viborg i 1985 og de følgende år, så er der en hel anden historie at fortælle. Jeg var netop selv begyndt som studievært på Radio Viborg i juni 1985. Jeg husker tydeligt, da vi på Radio Viborg modtog singlepladen ‘Rock Me Baby’ med Johnny Nash. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har haft den med i mine radio programmer.  Det var hele paletten fra ‘Nattevagten’, ‘Morgen Musik, Morgenservice Radio og en lang række andre programmer.

‘Rock Me Baby’ blev øjeblikkeligt et kæmpe lytterhit på Radio Viborg i 1985. Derfor er ‘Rock Me Baby’ angiveligt også den sang, som de fleste Radio Viborg lyttere i midt 80’erne forbinder med Johnny Nash. Danmarks Radio spillede den angiveligt ikke! Sådan var det med mange andre gode sange, som kun blev spillet på Radio Viborg.

Medvirkede i flere film

Johnny Nash blev født i 1940 i Houston, og hans musikalske karriere begyndte helt tilbage i 1957 med singleudgivelsen ‘A Teenager Sings the Blues’. Året efter leverede han sit første hit med Doris Day-sangen ‘A Very Special Love’.

Han kastede sig også ud i at være skuespiller, og havde flere filmroller i sine unge år.

Han spillede blandt andet hovedrollen i filmen ‘Take A Giant Step’ fra 1959. Filmen var en af de første, der handlede om sorte familier, og som havde et manuskript skrevet af en sort forfatter. I 60’erne spillede han også med i krimidramaet ‘Key Witness’ overfor Dennis Hopper. I 1971 spillede han med i den svenske film ‘Vill så gärna tro’.

Kærlighed for reggaemusik

Det er dog for musikken, at Johnny Nash bedst vil blive husket.

Især for sin reggae-lyd som opstod, fordi han flere gange besøgte Jamaica. På den caribiske ø mødte han i 60’erne den kommende konge af reggaemusikken Bob Marley og hans band The Wailers.

Det var et møde som satte ting i gang og inspirerede Johnny Nash til at skrive sangen ‘I Can See Clearly Now’. Den endte med at blive hans signaturmelodi. I 1986 udkom han med sit sidste studiealbum ‘Here Again’. På dette album er det man også kan høre Radio Viborg hittet ‘Rock Me Baby’, som er Johnny Nash signaturmelodi for tidligere Radio Viborg lyttere.

Johnny Nash er død – Men musikken lever videre… R.I.P.

Peter, Diskotek Venus

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production