+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
JØRGEN DE MYLIUS 75 ÅR
jørgen de mylius 75 år

Jørgen de Mylius 75 år! Kæmpe stort TILLYKKE med de 75 år til min gode ven og DJ kollega Jørgen de Mylius. Jørgen de Mylius er ganske enkelt en levende legende. En som man føler altid har været der. Og sådan er der helt sikkert mange andre, der har det med Jørgen de Mylius.

Venskab og samarbejde

Jeg har kendt og arbejdet sammen med  Jørgen i snart rigtig mange år. Vi har fælles DJ jobs rundt om i landet. Her nyder vi sammen at skabe fest og stemning og spille masser af god musik. Det har også været en kæmpe fornøjelse at have været med til at producere de populære ELDORADO CD bokse. Det var hårdt arbejde med rensning og digitalisering af mange af mine gamle singleplader. Desuden udarbejdelse af dokumentation til bookletterne. Bl. a. information om komponist og tekstforfatter til de mange sange, billeder af gamle pladecovers, osv. Men samtidig var det også sjovt at være med til at skabe disse unikke CD bokse.

Gjort en forskel

Jørgen de Mylius er ret beset en beskeden mand. Men han har gjort en stor forskel i arbejdet med at gøre både rock’n roll og popmusik populær i Danmark. Det startede i januar 1963 med en klage til Danmarks Radio over deres musikvalg på det dengang nye P3. Kritikken blev taget alvorlig, og Jørgen de Mylius blev bedt om at lave en hitliste. Den første Top 20 med Jørgen de Mylius blev sendt d. 29. januar 1963. DR’s ledelse var ikke just begejstret over at Jørgen de Mylius begyndte at spille rock’n roll i radioen. Reaktioen hos lytterne var dog ikke til at tage fejl af – de var ellevilde! Siden har Jørgen de Mylius ikke set sig tilbage. Jørgen de Mylius skal også have en stor del af æren for, at jeg selv blev DJ som kun 14-årig. Jeg voksede op med programmer som Tipparaden og TOP 20 søndag eftermiddag. Det var hitlisteprogrammer der ville noget, og var propfyldt med masser af god musik!

TV-debut i 1978

I 1978 fik Jørgen de Mylius sin TV-debut som vært for Dansk Melodi Grand Prix. Det var han i alt 11 gange. Og hele 21 gange har han kommenteret det Internationale Melodi Grand Prix eller Eurovision Song Contest, som det hedder nu om dage. Dertil kommer et væld af TV-programmer som Stardust, Popnøglen, Øresound og ikke mindst ELDORADO. Eldorado var det helt store seerhit i 80’erne.

Sidenhen er Jørgen de Mylius vendt tilbage til rødderne. Hver dag kan han høres på P5 i programmet Hit House, og hver lørdag eftermiddag laver han to timers ELDORADO. Desuden medvirker han også lejlighedsvis i andre programmer som ‘Konfetti’. Her fortæller han med stor indlevelse Grand Prix anekdoter.

Deler passionen for god musik, fest og stemning

Jeg sætter enorm stor pris på mit venskab med Jørgen de Mylius. Vi mødte første gang hinanden til en fest i Aalborg. Det gik hurtigt op for os, hvor meget vi har tilfælles. Vi deler passionen for den gode musik, og har lysten/evnen til at skabe fest og stemning ved fester og events landet over. Så deler vi også interessen for de gode historier om de gode sange og kunstnerne bag.

Pensionering taler vi ikke om

Selvom Jørgen de Mylius nu er blevet 75 år, så er pensionsalderen ikke nået endnu. Jeg spurgte ham for nogle år siden, om han var på vej til at pensionere sig selv og stoppe som DJ og lave radio? Nej nej, vi skal da fortsætte vores gode samarbejde mange år endnu! Derfor er Jørgen de Mylius også med som gæste DJ til Diskotek Venus Sommer Tour i Brændesgårdshaven på Bornholm, onsdag d. 14. juli 2021.

Endnu engang stort TILLYKKE med fødselsdagen og de 75 år til Jørgen de Mylius.

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production