+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
JØRGEN DE MYLIUS 75 ÅR
jørgen de mylius 75 år

Jørgen de Mylius 75 år! Kæmpe stort TILLYKKE med de 75 år til min gode ven og DJ kollega Jørgen de Mylius. Jørgen de Mylius er ganske enkelt en levende legende. En som man føler altid har været der. Og sådan er der helt sikkert mange andre, der har det med Jørgen de Mylius.

Venskab og samarbejde

Jeg har kendt og arbejdet sammen med  Jørgen i snart rigtig mange år. Vi har fælles DJ jobs rundt om i landet. Her nyder vi sammen at skabe fest og stemning og spille masser af god musik. Det har også været en kæmpe fornøjelse at have været med til at producere de populære ELDORADO CD bokse. Det var hårdt arbejde med rensning og digitalisering af mange af mine gamle singleplader. Desuden udarbejdelse af dokumentation til bookletterne. Bl. a. information om komponist og tekstforfatter til de mange sange, billeder af gamle pladecovers, osv. Men samtidig var det også sjovt at være med til at skabe disse unikke CD bokse.

Gjort en forskel

Jørgen de Mylius er ret beset en beskeden mand. Men han har gjort en stor forskel i arbejdet med at gøre både rock’n roll og popmusik populær i Danmark. Det startede i januar 1963 med en klage til Danmarks Radio over deres musikvalg på det dengang nye P3. Kritikken blev taget alvorlig, og Jørgen de Mylius blev bedt om at lave en hitliste. Den første Top 20 med Jørgen de Mylius blev sendt d. 29. januar 1963. DR’s ledelse var ikke just begejstret over at Jørgen de Mylius begyndte at spille rock’n roll i radioen. Reaktioen hos lytterne var dog ikke til at tage fejl af – de var ellevilde! Siden har Jørgen de Mylius ikke set sig tilbage. Jørgen de Mylius skal også have en stor del af æren for, at jeg selv blev DJ som kun 14-årig. Jeg voksede op med programmer som Tipparaden og TOP 20 søndag eftermiddag. Det var hitlisteprogrammer der ville noget, og var propfyldt med masser af god musik!

TV-debut i 1978

I 1978 fik Jørgen de Mylius sin TV-debut som vært for Dansk Melodi Grand Prix. Det var han i alt 11 gange. Og hele 21 gange har han kommenteret det Internationale Melodi Grand Prix eller Eurovision Song Contest, som det hedder nu om dage. Dertil kommer et væld af TV-programmer som Stardust, Popnøglen, Øresound og ikke mindst ELDORADO. Eldorado var det helt store seerhit i 80’erne.

Sidenhen er Jørgen de Mylius vendt tilbage til rødderne. Hver dag kan han høres på P5 i programmet Hit House, og hver lørdag eftermiddag laver han to timers ELDORADO. Desuden medvirker han også lejlighedsvis i andre programmer som ‘Konfetti’. Her fortæller han med stor indlevelse Grand Prix anekdoter.

Deler passionen for god musik, fest og stemning

Jeg sætter enorm stor pris på mit venskab med Jørgen de Mylius. Vi mødte første gang hinanden til en fest i Aalborg. Det gik hurtigt op for os, hvor meget vi har tilfælles. Vi deler passionen for den gode musik, og har lysten/evnen til at skabe fest og stemning ved fester og events landet over. Så deler vi også interessen for de gode historier om de gode sange og kunstnerne bag.

Pensionering taler vi ikke om

Selvom Jørgen de Mylius nu er blevet 75 år, så er pensionsalderen ikke nået endnu. Jeg spurgte ham for nogle år siden, om han var på vej til at pensionere sig selv og stoppe som DJ og lave radio? Nej nej, vi skal da fortsætte vores gode samarbejde mange år endnu! Derfor er Jørgen de Mylius også med som gæste DJ til Diskotek Venus Sommer Tour i Brændesgårdshaven på Bornholm, onsdag d. 14. juli 2021.

Endnu engang stort TILLYKKE med fødselsdagen og de 75 år til Jørgen de Mylius.

Peter, Diskotek Venus

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production