+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
IRENE CARA ER DØD
Irene Cara er død

Irene Cara er død. Sangerinden bag kæmpehittene Fame og Flashdance blev blot 63 år gammel.

Det er angiveligt kommet som et chok for rigtig mange, at den kendte sangerinde og skuespiller Irene Cara er død. Tilmed i en alder af blot 63 år. Ifølge Irene Cara’s publisher, så døde hun i sit hjem i Florida. Dødsårsagen er der indtil videre ingen oplysninger om.

Jeg har som DJ siden 1980 intet tal på hvor mange gange, at jeg har spillet Irene Cara’s kæmpehit “Flashdance…What A Feeling”. Den gik sin sejrsgang på alverdens hitlister i 1983.

BEGYNDTE SOM BARNESTJERNE

Irene Cara var født i The Bronx i New York, og hendes karriere begyndte allerede i barneårene. Som blot 3-årig var hun blandt fem finalister i konkurrencen “Little Miss America”. Kun fem år gammel begyndte hun at modtage danseundervisning. Irene Cara var meget målrettet og begyndte seriøst at studere musik, sang og dans. Hendes første professionelle optræden var med både sang og dans på en spansk sproget tv-kanal.

Som teenager indspillede Irene Cara en spansk sproget plade til det latinske marked og en juleplade på engelsk. Hun medvirkede blandt andet også i en stor hyldest koncert for Duke Ellington. Her var hun blandt store navne som Stevie Wonder, Sammy Davis Jr. og Roberta Flack. TV fik øjnene op for Cara’s talent som skuespiller. Det udmøntede sig i dramatiske roller i miniserien Roots, The Next Generation og i Guyana Tragedy, The Story Of Tim Jones. Det lugtede mere og mere af et stort gennembrud. I 1976 blev hun af John Willis “Screen World” sammen med tolv andre kaldt for “Lovende nye skuespillere”.

GENNEMBRUDDET

Som nærmest skudt ud af en kanon, tog karrieren virkelig fart i 1980 med stjerneberømmelse. Irene Cara fik hovedrollen i filmen “Fame”! Hun var egentlig først udset til kun at skulle være danser i filmen. Men da folkene bag filmen hørte Irene Cara synge, blev manuskriptet i al hast skrevet om. Irene Cara fik i stedet rollen som “Coco Hernandez”. Det var et klogt valg, for lydsporet til filmen fik pladekøberne til at gå amok. Og det i en sådan grad, at albummet solgte flere gange platin! Det blev også til en Oscar for bedste sang i 1980. Billboard kaldte Irene Cara for “Top New Single Artist”. Men der var meget mere og større ting i vente!

1983 BLEV ET HELT SÆRLIGT ÅR

Efter medvirken i et par film og optræden i teatre, så kulminerede karrieren for Irene Cara i 1983 med kæmpe succes. Både som danser og skuespiller, men i særdeleshed som sanger i filmen “Flashdance”. Som nævnt har jeg ikke tal på hvor mange gange, at jeg som DJ har spillet kæmpehittet “Flashdance…What A Feeling”. Da jeg spillede sangen som helt ny i 1983, trak den øjeblikkelig fuldt dansegulv. Sådan er det stadigvæk her næsten 40 år senere. Det vidner virkelig om hvor god en sang det er, og hvor stort et hit det var for Irene Cara. Musikken var komponeret af Giorgio Moroder. Teksten skrev Irene Cara sammen med den engelske popmusiker og pladeproducer Keith Forsey. Teksten blev skrevet under en køretur i New York. Det var på vejen hen til pladestudiet, hvor sangen senere skulle indspilles! Og så var der dømt HIT!

Irene Cara modtog i 1983 en Oscar for “Bedste Sang”. Året efter blev det til en Grammy for “Bedste Kvindelige Pop Vokal”. Og priserne stod i kø…en Golden Globe for “Bedste Originale Sang”. En American Music Award for “Bedste Kvindelige R&B Artist” og “Bedste Popsingle”. Hitlisteplaceringerne lå i top over det meste i verden. På hjemmebanen i USA var “Flashdance…What A Feeling” nr. 1 på singlehitlisten seks uger i streg!

Det er iøvrigt en sjov pudsighed, at begge Irene Cara’s roller i filmene “Fame” og “Flashdance” handler om, at hun kæmper for at blive den bedste i sang og dans. Det blev hun til fulde i de to film, og fuldt fortjent.

OVERSET SANG

Lige her tilsidst vil jeg gerne fremhæve en sang med Irene Cara, som jeg ikke ser meget omtalt, og som er lidt overset efter min mening! Det er sangen “Talk Too Much”, som jeg har spillet en del før i tiden. Den er inkluderet på albummet “What A Feelin” fra 1983. Dog ikke i den amerikanske version, hvor den blev udskiftet med sangen “The Dream (Hold On To Your Dream)“. Den findes også på single, hvor den er B-siden til singlen “Why Me”.

“Talk Too Much” havde jeg stor succes med at spille i min tid som DJ på den dengang landskendte Simested Kro ved Aalestrup. Det er efter min mening lidt synd og skam, at den ikke blev et stort hit herhjemme. Den er på Youtube, og du kan høre den i videolinket herunder samtidig med, at du kan mindes Irene Cara og hendes fantastiske stemme.

Peter, Diskotek Venus

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production