+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
HISTORIEN OM MIDSOMMERSANGEN MED SHUBIDUA
Shubidua Midsommersangen

Midsommersangen var et bestillingsarbejde for Shubidua.

Når der fejres Sankt Hans landet over sker det med bål, hekse, snobrød, skumfiduser, og sikkert også en masse pølser og fadøl.

Så byder traditionen naturligvis også at stå rundt om bålet og synge “Midsommervisen” med tekst af Holger Drachmann og melodi af Erasmus Lange-Müller. “Midsommervisen” stammer helt tilbage fra 1885. Frem til 1980, var den fast tradition ved enhver Sankt Hans aften.

Ny melodi

Men i 1980 fik journalist Kirsten Jacobsen en god idé. Hun var på daværende tidspunkt tilknyttet programmet Kanal 22 på DR med Gorm og Gregers. Kirsten Jacobsen mente, at tiden var inde til at give “Midsommervisen” nyt liv i form af en ny melodi. Hun ville gerne have et nutidsband til at komponere en ny og mere folkelig melodi. Den skulle være mere mundret til at synge ved bålene rundt om i landet.

Bestillingsarbejde

Skulle det være folkeligt, så var Shubidua et oplagt bud, som derfor blev tilbudt den ærefulde opgave med at finde på en ny melodi til den oprindelige tekst af Holger Drachmann. Shubidua var ikke længe om at takke ja til opgaven. Men nu blev der vendt op og ned på deres sædvanlige arbejdsgang. Shubidua har altid først lavet melodien og derefter teksten. Nu var det pludselig omvendt!

Men i løbet af en halv times tid, så var melodien der. Derefter gik “Shubberne” i studiet og indspillede “Midsommersangen” som de kaldte den i den nye udgave og som findes på Shubidua 7. Shubidua har dog ét enkelt sted lavet teksten om. I sidste vers er “gravhøje” udskiftet med “gravhunde”.

Rigtig god Sankt Hans aften.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production