+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
HISTORIEN OM IN THE SUMMERTIME
Mungo Jerry In the summertime

“In The Summertime” med Mungo Jerry er ikke blot en god sang. Der hører også en både spændende og vild historie bag dette store 70’er hit. Læs videre og tag med på en tur tilbage i tiden…!

Historien om verdenshittet “In The Summertime” med Mungo Jerry fra 1970 tager sin begyndelse i en frokostpause. Til daglig arbejdede Ray Dorset, frontfiguren i Mungo, i et laboratorie for Timex. Det var omkring 1970, og det med musikken var noget som foregik i fritiden.

Tog kun 10 minutter

Pludselig så flød ordene…Have a drink, have a drive, go out and see what you can find! På kun ti minutter var debut nummeret for Mungo Jerry “In The Summertime” blevet til.

Ingen motorcykel

Egentlig var det meningen, at der skulle være lyden af en motorcykel med på pladen. Men der var ingen motorcykel at finde! I stedet er det en Triumph sportsvogn, som kan høres på “In The Summertime”. Optagelsen af lyden, hvor man kan høre sportsvognen gasse op, blev optaget udenfor pladestudiet. Der blev trukket et kabel inde fra studiet. Så stod der en lydmand udenfor ved sportsvognen i mens der blev gasset op!

Samleobjekter

Den oprindelige britiske udgivelse af “In The Summertime” skilte sig ud ved at være en maxisingle, som har størrelse som en LP. Den skulle også afspilles med 33 omdrejninger. Den kostede lidt mere end de almindelige singleplader til 45 omdrejninger, men blev anset for at være pengene værd. Der blev dog også lavet et begrænset oplag af almindelige singleplader til brug i jukeboxe. Singlepladerne er naturligt nok blevet til samleobjekter.

4. mest solgte single i verden

Men successen for Mungo Jerry var hjemme! “In The Summertime” blev et gigantisk hit verden over med første pladser på hitlisterne i et hav af lande, inklusive Danmark i sommeren 1970. “In The Summertime” er solgt i over 30 millioner eksemplarer. Dermed er det den 4. mest solgte singleplade på verdensplan!!!

Hvem er The Brothers Grimm?

“In The Summertime” blev i 1995 genindspillet af Shaggy. Men, der findes også en 1987 udgave som DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus selv har renset og digitaliseret. I 1987 udgaven får Mungo Jerry hjælp af The Brothers Grimm. Men hvem gemmer sig bag navnet The Brothers Grimm, og hvad har de ellers lavet af musik, osv? Kender du noget til det, så hører Peter fra Diskotek Venus gerne om det.

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production