+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
HISTORIEN OM GHOSTBUSTERS
Ghostbusters historien om et hit

I anledning af Halloween kommer her historien om Ghostbusters. Halloween forbindes med uhygge og spøgelser. Det kan få hårrene til at rejse sig hos mange. Men i 1984 kom filmen, hvor spøgelserne fik kamp til stregen!

Peter Wenkman og Raymond ‘Ray’ Stantz starter firmaet ‘Ghostbusters’. De hjælper folk i New York, som er hjemsøgt af spøgelser. Undervejs er spøgelserne ved at få overtaget, og verdens undergang er nær. Til sidst vinder de over spøgelserne, og bliver udråbt som helte!

Alternativ version

‘Ghostbusters’ blev en stor succes både som film og musik. Det originale lydspor er med Ray Pr. Jr. som alle kan skråle med på! Men hvad mange sikkert ikke ved eller kan huske, så var der også en anden version som hittede. Det var med gruppen med det spøgefulde navn ‘Spooky’. Denne version brugte jeg selv som DJ i 1984 og de følgende år. Først mange år senere, er jeg slået over og spiller nu den originale version med Ray Pr. Jr.

Succesen med filmen ‘Ghostbusters’ var så enorm, at det kaldte på en efterfølger. Fem år senere i 1989 blev der således blændet op for ‘Ghostbusters II’. Det blev også til to tegneserier, og flere videospil. Så fulgte en række år, hvor der var ro omkring spøgelserne. I 2016 blussede det hele op igen med en ny og opdateret film.

Vrede New Yorkere

Under optagelserne til den første film i 1983 fik politiet i New York pludselig en masse opringninger fra vrede New Yorkere. I løbet af én nat havde produktions folk forvandlet en gade i New York til ukendelighed. Gaden skulle bruges i forbindelse med optagelser til ‘Ghostbusters’. Da en række ældre damer næste dag skulle lufte deres hunde, så var deres gade ikke til at kende!

‘Ghostbusters’ 80’ernes bedst sælgende film

Men ‘Ghostbusters’ blev en kæmpe succes, og havde premiere d. 8. juni 1984. Alene den første weekend omsatte filmen for 23 millioner dollars, som var rekord på det tidspunkt. De følgende fem uger var den # 1, men blev til sidst overgået af ‘Purple Rain’ med Prince. Da havde ‘Ghostbusters’ dog omsat for over 142 millioner dollars. Kun overgået af Indiana Jones med ‘Templets Forbandelse’, som bedst sælgende film i 1984. Senere blev der kappestrid med ‘Beverly Hills Cop’. Men en genudgivelse i august 1985 gjorde ‘Ghostbusters’ til den bedst sælgende film i USA i 80’erne.

I 2011 genudsendte Sony Pictures ‘Ghostbusters’, som op til Halloween kunne ses i 500 biografer i USA. I anledning af ‘Ghostbusters’ 30 års jubilæum blev der i 2014 også udsendt en remasteret 4K udgave.

Er ‘Ghostbusters’ et plagiat?

Lydsporet til ‘Ghostbusters’ med Ray Pr. Jr. bragede også afsted! På den amerikanske single hitliste Billboard Hot 100 lå den # 1 tre uger i træk. Ray Pr. Jr. blev nomineret til årets ‘Bedste Originale Sang’. Huey Lewis dryppede dog malurt i bægeret med påstand om plagiat! Huey Lewis var i første omgang blevet bedt om at lave titelmelodien. Han takkede dog nej, da han i forvejen arbejdede på musikken til filmen ‘Tilbage Til Fremtiden’. Huey Lewis anklagede Ray Pr. Jr. for, at der var for meget lighed mellem hans egen ‘I Want A New Drug’ og ‘Ghostbusters’. Tjek selv ud om Huey Lewis har ret i hans påstand om plagiat!

Rigtig god og (u)hyggelig Halloween…

Peter, Mobil Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production