+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
FRANK FARIAN ER DØD
Frank Farian er død stifter af boney m

Frank Farian er død.

Musiklegenden Frank Farian er død. Han blev 82 år gammel, og døde fredfyldt i sin lejlighed i Miami, skriver BBC. Farians helbred har været for nedadgående siden han i 2022 fik indopereret en hjerteklap. I et interview med tyske Bild tilbage i november forlød det ellers, at han havde det fint. Operationen har reddet mit liv! På trods af operationen tabte han i vægt, og havde også problemer med at bevæge sig rundt og trække vejret ordentligt. Ifølge The Sun fik Farian heonover nytåret besøg af hans expartner Ingrid Segieth. Da de for få dage siden var en tur i Tyskland havde Farian det efter omstændighederne godt.

Bedst kendt for Boney M, men…

Frank Farian havde selv en solokarriere, men vil i særdeleshed blive husket for, at han dannede gruppen Boney M. Men det var faktisk også Farian, som stod bag 80’er gruppen Milli Vanilli. Og gennem Farians årtier lange karriere arbejdede han også sammen med store navne som Stevie Wonder og Meat Loaf. Samler man det hele sammen, så har Frank Farian solgt over 800 millioner plader!

Både trist og taknemmelig

Den tidligere forsanger i Boney M, Liz Mitchell er efter dødsfaldet fuld af lovord om samarbejdet, og er naturligvis også trist over, at Frank Farian er død. Vores arbejde omkring musikken blev velsignet af alle de mange fans rundt om i verden, som havde det privilegie, at kunne lytte til musikken. Jeg er også taknemmelig for, at vi blev bragt sammen for at kunne skabe og præsentere musikken fra Boney M, slutter Mitchell.

Det begyndte i 1974

Tilbage i 1974 indspillede Frank Farian sangen ‘Baby Do You Wanna Bump’. Ved udgivelsen i 1975 var det under navnet ‘Boney M’. Navnet stammer ifølge Farian fra en australsk tv-serie med navnet ‘Boney’. Efter lidt tid hittede sangen i Holland og Belgien. Frank Farian indså, at han blev nødt til at hyre en trup til tv-optrædener, og så var Boney M for alvor på vej.

International succes

Med udgivelsen af det første Boney M album ‘Take The Heat Of Me’ i 1976 var der lagt op til international succes. I starten optrådte Boney M dog på diskoteker, klubber og sågar messer for at skabe opmærksomhed om deres navn og eksistens. Men så d. 18. september 1976 kom det store gennembrud. De var blevet inviteret til at optræde i TV programmet Musikladen med nummeret ‘Daddy Cool’. Der var øjeblikkeligt dømt HIT! ‘Daddy Cool’ strøg til tops på den tyske singlehitliste, og snart efter fulgte ‘Take The Heat Of Me’ på album hitlisten. Også nummeret ‘Sunny’ gik nummer ét på singlehitlisten. Derefter så de sig ikke tilbage.

Diskotek Venus har navn efter et Boney M album

At Frank Farian er død gør også DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus trist. I alle mine indtil videre 44 år som DJ har jeg ofte spillet musik med Boney M. Enten af mig selv eller også på opfordring fra nogle gæster. Og da Diskotek Venus i sin tid skulle have et navn, så var det faktisk ud fra et album med Boney M. Ved at bladre i nogle LP’er hos en i min hjemby Aars, så fandt jeg albummet ‘Nightflight To Venus’. Bingo…diskoteket skulle da hedde Venus! Og det har det gjort lige siden, lyder det med et smil fra DJ Peter Christensen. Han kalder desuden albummet ‘Nightflight To Venus’ for Boney M’s svendestykke. Det er proppet med god, festlig og dansevenligt musik. Naturligvis anført af kæmpehittet ‘Rivers Of Babylon’. Men den musikalske flyvetur til Venus er altså også fremragende godt lavet, og jeg er vild med trommerne, smiler Peter Christensen.

Frank Farian – Tak for al musikken – Hvil I Fred!

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production