+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
FODBOLDFEST OG SLAGSANGE
fodboldfest slagsange og klassikere

Så er der dømt fodboldfest og slagsange så gulvet gynger, når hele Danmark synger! Danmarks videre deltagelse og adgang til ottendelsfinalerne ved VM i Qatar bliver i dag afgjort ved den sidste kamp i gruppespillet mod Australien. Der gælder i udgangspunktet kun én ting: SEJR!!! Men selv om Danmark besejrer Australien, så kan det blive yderst nervepirrende hvis Tunesien slår Frankrig, og slutter med samme antal point som Danmark. Opstår denne situation, og ender det ydermere med samme målforskel og samme antal scorede mål mellem Tunesien og Danmark, så bliver Danmark og Tunesiens videre deltagelse afgjort ved  lodtrækning!

Meget er på spil, bolden er rund, og de danske spillere er klar til at give den max gas mod Australien. Om det ender med videre deltagelse for Danmark ved VM i Qatar, eller det bliver tidlig juleferie for Kasper Hjulmand & Co. får vi se i eftermiddag kl. 16.00, hvor kampen mellem Danmark og Australien fløjtes i gang.

DJ Peter Christensen tager klaphatten på sammen med alle danske fodboldfans. Nu skal vi have en fodboldfest med de bedste slagsange – både de nye og alle klassikerne.

Fodboldslagsange er ikke hvad de har været! Sådan er der mange, som siger nu om dage, og hvor mange stadig sværger til specielt ReSeppTen fra 1986. Men er der slet ikke nogen af de nye fodboldslagsange, som kan sætte gang i en fodboldfest? Jo, det synes jeg som DJ helt bestemt, der er, og det kigger jeg nærmere på i denne artikel. Der bliver afsluttet med en liste over de nye danske fodboldslagsange til VM i Qatar, og til allersidst giver jeg min personlige Top 10 over danske all-time fodboldslagsange.

KLASSIKERNE

Men lad mig først skrue tiden tilbage til 70’erne, hvor den første rigtige danske slagsang er fra. Vi skal tilbage til De Olympiske Lege i 1972, hvor det danske fodboldlandshold var med. Det kaldte på en slagsang, og musikeren Flemming Antony, som også var en habil fodboldspiller greb så at sige bolden. Han tog opgaven på sig med at lave Danmarks første rigtige slagsang: Rød-Hvide Farver. Idéen blev dog i første omgang af DBU kaldt umulig at få godkendt af både Dansk Idrætsforbund og Den Olympiske Komité. Men det lykkedes, og stik imod alle odds, fik Flemming Antony også hele landsholdet til at synge med!

Sangen indledes således med sang af hele det Olympiske Landshold med disse strofer: Vi Er Fra Danmark, Vi Er Fra Danmark, Olé Olé Olé! Det var noget, som alle kunne synge med på, og succesen var hjemme! Også på fodboldbanen hvor det vakte genlyd, da Brasilien blev slået med 3-2! De tre danske mål blev scoret af Per Røntved og Allan Simonsen.

TO FLUER MED ET SMÆK

12 år senere i 1984 havde Danmark kvalificeret sig til EM i Frankrig. DBU var ikke lykkedes med at få lavet en ny slagsang. Der var dog en uofficiel slagsang, ‘Rap Nu’ med Gunnar ‘Nu’ Hansen, som var ret populær. Den var dog slet ikke til at synge ordentlig med på, så løsningen blev en ny version af fodboldslagsangen fra 1972, stadig med titlen ‘Rødhvide Farver’ men med et ’84 koblet på titlen. Her får Flemming Antony hjælp af danske fodboldspillere, som der står på coveret. Men reelt var det nogle af spillerne fra Brønshøj Boldklubs 1. divisionshold.

Der blev faktisk indsunget to versioner, da Brønshøj Boldklub også manglede en slagsang. Så på samme melodi blev der i versionen til Brønshøj Boldklub sunget sort-gule farver. Denne slagsang blev et kæmpe hit for klubben, og havde premiere ved klubbens afslutningsfest i 1984. Den blev brugt med stor succes de følgende år, og blev fulgt op med ‘Sorte/gule Vi Er Klar’.

SLAGSANGEN OVER DEM ALLE

Det hele stak dog helt af to år senere i 1986, hvor Danmark skulle være med til VM i Mexico. I den anledning blev der skrevet musikhistorie, da den til dato største fodboldslagsang ‘ReSeppTen’ blev indspillet. Teksten blev til med hjælp fra Ekstrabladets læsere, som blev bedt om at indsende tekstforslag. De blev gennemgået af Henrik Bødtcher og Jarl Friis-Mikkelsen, som skrev den endelige tekst. Musikken var lagt i hænderne på Michael Bruun, som har spillet med i både Tøsedrengene og Ray-Dee-Ohh. Vokalarbejdet er også et stykke dansk musikhistorie. Udover landsholdspillerne som medvirker, så manglede man en sangerinde til at synge en del af teksten. På tidspunktet for indspilningen af ReSeppTen var Dodo & The Dodos i gang med indspilningen af deres debut album. Dodo Gad blev derfor pænt spurgt om hun ville hjælpe…resten er historie! ReSeppTen er uden sammenligning den til dato største og bedste danske fodboldslagsang, og det har været forsøgt lige siden, at gentage succesen.

EN FUSER

Til den igangværende VM-slutrunde gjorde man forsøget ved at bruge samme opskrift som til ReSeppTen. Der var på papiret sat et stærkt hold bestående af Nicolai Seebach, Ankerstjerne og Burhan G til at stå for musikken og Jarl Friis-Mikkelsen til at stå for teksten med hjælp fra over 34.000 fodboldfans. Henover sommeren blev der arbejdet i studiet og skrevet tekst, som blev til VM slagsangen anno 2022 ‘Skulder Ved Skulder’. Der var omsider udsigt til, at vi nu skulle have en værdig arvtager for ReSeppTen, og forventningerne var tårnhøje, også hos mig selv som DJ. Jeg oplevede som DJ i min hjemby AARS sidste sommer til et storskærmsarrangement i forbindelse med en af Danmarks kampe ved EM, hvordan ReSeppTen stadig kan skabe fest og fodboldstemning. Men i lighed med musikanmeldere og andre musikinteresserede, så blev jeg desværre meget skuffet over ‘Skulder Ved Skulder’, som blev lidt af en fuser.

MASSER AF GODE UOFFICIELLE SLAGSANGE

Derfor har mange nu i stedet slået ørerne ud og kastet deres kærlighed over nogle af de uofficielle slagsange, som er blevet udgivet op til VM 2022.

Her kommer en oversigt over de nye uofficielle danske VM slagsange.

8 Ball – Mæhle

8 Ball – Vi Er Danskerne

Basim Ft. imilian – Hvem Er De?

Copenhagen Drummers – Sejr I Dag

Gulddreng – Den (U)Officielle VM Sang

Johan & Liva – For Danmark

Lidt Til Lægterne – Au Revoir (Kå’ Så Danmark Vol. 2)

Natholdet Ft. Christopher – Tror Kun På Én Hjulemand (Original)

Sømændene – Vi Vil Se Kasser (Original)

Og for god ordens skyld kommer her tilsidst på listen den officielle danske slagsang og den officielle Fifa slagsang for VM i Qatar:

The SuperNature Ft. Burhan G x Herrefodboldlandsholdet – Skulder Ved Skulder (Original)

Trinidad Cardona, Davido & Aisha – Hayya Hayya (Better Together)

DJ PETER CHRISTENSEN – PERSONLIG TOP 10

Her følger så min personlige TOP 10 blandt alletiders danske fodboldslagsange:

VM-Landsholdet – ReSeppten

Dodo & VM-Landsholdet – Vi Vil Ha’ Sejren i Land

Natholdet Ft. Christopher – Tror Kun På Én Hjulemand (Original)

Rocazino & EM Holdet – En For Alle (Alle For En)

Gulddreng – Helt Sikker (Original)

Basim x Jimilian – Hvem Er De (Original)

8 Ball – 4-0 (Original)

Søren Poppe & Sofie Lassen-Kahlke & VM-Holdet 2002 – Danmarks Drenge

Flemming Antony – Rød-Hvide Farver ’84

Landsholdet & Big Fat Snake – Big Boys In Red And White

Diskotek Venus og DJ Peter Christensen ønsker alle en god fodboldfest i eftermidddag, og håber på, at Danmark besejrer Australien, og spiller sig videre til 1/8 finalen. At modstanderen i givet fald bliver Argentina, så er det blot et hold, som også skal besjres på vejen mod VM guldet.

Kampen fløjtes i gang kl. 16.00 og vises på DR 1 med optakt fra kl. 14.00 – God kamp!

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production