+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
EUROVISION SHINE A LIGHT
Eurovision shine a light

Eurovision ‘Shine A Light’. Eurovison er tilbage som en hyldest!

Man skal aldrig sige aldrig i disse coronatider! Alting kan ske! I lighed med mange andre store events i denne coronatid, så trak også folkene bag Eurovision Song Contest i marts stikket. For første gang i de 65 år den legendariske sangduel har været afholdt blev den aflyst som følge af den verdensomspændende coronapandemi.

Det satte straks gang i en masse gætterier og spekulationer og rejste en masse gode spørgsmål. HVAD NU?

Skal kunstnerne fra årets 41 deltagende lande i stedet være med i næste års konkurrence? Skal årets værtsland Holland stadig være værter? Bliver der så slet ikke noget Grand Prix i år? 

Ikke et normalt show

Men, men, men, nu er der kommet en opsigtsvækkende nyhed om, at der alligevel kommer Grand Prix i fjerneren lørdag den 16. maj. Datoen hvor Eurovision-finalen ellers skulle have fundet sted, skriver dr.dk. Men det bliver ikke som det plejer at være, langtfra!

Organisationen EBU (European Broadcasting Union), der står bag Eurovision, har fundet frem til, at man dropper de vante semifinaler. I stedet køres der direkte på d. 16. maj med et såkaldt ikke-konkurrencedrevet tv-program med titlen ‘Eurovision: Europe Shine A Light’.

Dette glade budskab er noget som glæder DR’s underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme. Jeg er så glad for, at folkene bag Eurovision har stablet dette program på benene. Nu hvor det normale Eurovision er aflyst på grund af corona. I denne tid er der brug for noget at samles om – også på tværs af Europa. 

Danmark er med

Showet bliver sendt lørdag den 16. maj klokken 21.00 på DR1. Ifølge EBU vil showet “ære” alle årets 41 deltagere og byde på “masser af overraskelser” for fans og tv-seere. ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ får også et dansk islæt. Årets danske Eurovision-håb, Ben & Tan, bliver nemlig også en del af showet, fortæller Jan Lagermand Lundme.

Det bliver et show med både gode minder fra Eurovisionens historie kædet sammen med årets vindersange. På den måde ender det godt, da Ben & Tan nu alligevel får deres fantastiske sang ud til hele Europa. Det sidste er jeg særligt glad for. Det er virkeligt dejligt, at sangen kommer ud til så mange seere og fans, og får et liv der, tilføjer Jan Lagermand Lundme.

Showet vil blandt andet byde på en fælles optræden med alle årets deltagere via satellit fra deres respektive hjemlande. Og på ægte coronavis i behørig afstand fra hinanden. 

Rotterdam på banen i 2021

Så kære Grandprix fans, fat mod! Der bliver ikke stor Grandprix fest. Men for Grand Prix fans og musikelskere bliver der alligevel noget at glæde sig over i år – Eurovision Sine A Light. Detaljerne om næste års Eurovision-konkurrence er endnu ikke faldet på plads. EBU er stadig i dialog med årets værtsby, Rotterdam, om næste års konkurrence.

Desuden har man meddelt, at de deltagende lande ikke må genbruge årets sange i næste års konkurrence. Hvorvidt landene vil sende de samme kunstnere af sted igen i 2021, er dog op til dem selv at beslutte.

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production