+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
EUROVISION SHINE A LIGHT
Eurovision shine a light

Eurovision ‘Shine A Light’. Eurovison er tilbage som en hyldest!

Man skal aldrig sige aldrig i disse coronatider! Alting kan ske! I lighed med mange andre store events i denne coronatid, så trak også folkene bag Eurovision Song Contest i marts stikket. For første gang i de 65 år den legendariske sangduel har været afholdt blev den aflyst som følge af den verdensomspændende coronapandemi.

Det satte straks gang i en masse gætterier og spekulationer og rejste en masse gode spørgsmål. HVAD NU?

Skal kunstnerne fra årets 41 deltagende lande i stedet være med i næste års konkurrence? Skal årets værtsland Holland stadig være værter? Bliver der så slet ikke noget Grand Prix i år? 

Ikke et normalt show

Men, men, men, nu er der kommet en opsigtsvækkende nyhed om, at der alligevel kommer Grand Prix i fjerneren lørdag den 16. maj. Datoen hvor Eurovision-finalen ellers skulle have fundet sted, skriver dr.dk. Men det bliver ikke som det plejer at være, langtfra!

Organisationen EBU (European Broadcasting Union), der står bag Eurovision, har fundet frem til, at man dropper de vante semifinaler. I stedet køres der direkte på d. 16. maj med et såkaldt ikke-konkurrencedrevet tv-program med titlen ‘Eurovision: Europe Shine A Light’.

Dette glade budskab er noget som glæder DR’s underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme. Jeg er så glad for, at folkene bag Eurovision har stablet dette program på benene. Nu hvor det normale Eurovision er aflyst på grund af corona. I denne tid er der brug for noget at samles om – også på tværs af Europa. 

Danmark er med

Showet bliver sendt lørdag den 16. maj klokken 21.00 på DR1. Ifølge EBU vil showet “ære” alle årets 41 deltagere og byde på “masser af overraskelser” for fans og tv-seere. ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ får også et dansk islæt. Årets danske Eurovision-håb, Ben & Tan, bliver nemlig også en del af showet, fortæller Jan Lagermand Lundme.

Det bliver et show med både gode minder fra Eurovisionens historie kædet sammen med årets vindersange. På den måde ender det godt, da Ben & Tan nu alligevel får deres fantastiske sang ud til hele Europa. Det sidste er jeg særligt glad for. Det er virkeligt dejligt, at sangen kommer ud til så mange seere og fans, og får et liv der, tilføjer Jan Lagermand Lundme.

Showet vil blandt andet byde på en fælles optræden med alle årets deltagere via satellit fra deres respektive hjemlande. Og på ægte coronavis i behørig afstand fra hinanden. 

Rotterdam på banen i 2021

Så kære Grandprix fans, fat mod! Der bliver ikke stor Grandprix fest. Men for Grand Prix fans og musikelskere bliver der alligevel noget at glæde sig over i år – Eurovision Sine A Light. Detaljerne om næste års Eurovision-konkurrence er endnu ikke faldet på plads. EBU er stadig i dialog med årets værtsby, Rotterdam, om næste års konkurrence.

Desuden har man meddelt, at de deltagende lande ikke må genbruge årets sange i næste års konkurrence. Hvorvidt landene vil sende de samme kunstnere af sted igen i 2021, er dog op til dem selv at beslutte.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production