+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
EM 1992 – 25 ÅRS JUBILÆUM
em 1992 25 års jubilæum

EM 1992 og de vilde jubel scener og Danmarks sejr har i dag 25 års jubilæum! Der er mange som i dag med glæde tænker tilbage på dengang, at det danske fodboldlandshold stik i mod alle odds klarede at vinde fodbold EM i 1992.

Ingen slagsang

Takket være et wildcard på grund af Jugoslaviens exit kom Danmark pludselig i spil. Det gik jo som bekendt helt fantastisk, og kulminerede med en sejr over Tyskland i finalen.

Men på bekostning af Danmarks uventede deltagelse i EM i 1992, så var der ikke blevet lavet nogen slagsang. I stedet blev ‘ReSeppten’ fra VM i 1986 hevet frem. Peter fra Diskotek Venus brugte også Monthy Python med ‘Always Look On The Brigtside Of Life’, da der var stor fodboldfest ovenpå EM triumfen.

Ny slagsang en rodet affære

Fire år senere til EM i England var det i øvrigt tæt på, at Danmark heller ikke fik nogen slagsang. Big Fat Snake blev af Spillerforeningen bedt om at lave en slagsang til Landsholdet. Men så gik der populært sagt “ged i den”!

Forsanger i Big Fat Snake, Anders Blichfeldt har til Euroman fortalt, at det var en rodet affære, at skrive teksten til ‘Big Boys In Red And White’. Peter Schmeichel ville nemlig gerne være med som tekstforfatter. Det lød i første omgang meget sjovt, men endte stik modsat!

Udgangspunktet var at skrive en slagsang på engelsk. Det var for at undgå de mange fodboldklicheer med bolden, der skulle op i trekanten osv. Men så meldte Spillerforeningen pludselig ud, at slagsangen skulle være på dansk!

Schmeichel gik solo

Samtidig knagede samarbejdet med Peter Schmeichel. Hver gang teksten kom retur fra ham, var det efter vores mening med ret mange kiksede linjer. Efterhånden begyndte vi at føle, at han blokerede det hele. Da vi sendte pladen af sted, udkom Schmeichel med sin egen fodboldsang “We Can Do It”!

Det blev vi enormt irriterede over. Vores oprindelige tekst hed ”Big boys In red and white, we will conquer the world tonight”. Den var blevet til ”Big boys in red and white, det’ Danmark, det’ fodbold, det’ sejt”. Med kun 14 dage til slutrunden, kunne vi ikke gøre noget ved det, sangen skulle jo ud. Toget var kørt, men vi var bestemt ikke i godt humør!

Men Anders Blichfeldt og Big Fat Snake fik det dog noget bedre efter, at ’Big Boys In Red And White’ var udkommet. Sangen gik nemlig direkte ind som nr. 1 på den danske Top 100 liste og blev der, indtil Landsholdet tabte sin første kamp ved slutrunden. En uge efter var den helt ude af Top 100 igen.

Landsholdet hånet

Med til historien hører også at Landsholdet & Big Fat Snake blev kopieret af nogen som kaldte sig Big Fat Fools. De omdøbte ‘Big Boys In Red And White’ til ‘Sad Boys’. Det var en hån til Landsholdet,som ikke formåede at gentage triumfen fra EM i 1992. Sådan kan fodbold også være!

Men i dag d. 26. juni 2017 fejrer vi EM Landsholdet fra 1992. Der er 25 års jubilæum for sejren over Tyskland i EM-finalen 1992.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production