+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
EDDIE VAN HALEN ER DØD
Eddie Van Halen er død

Eddie Van Halen er død. En af rockverdenens helt store navne, guitaristen Eddie Van Halen, fra rockbandet Van Halen er død. Det skriver mediet The Variety. Eddie Van Halen havde i længere tid kæmpet med at overvinde en kræftsygdom.

Hans søn Wolfgang Van Halen har sendt sin far en sidste hilsen på Twitter: Jeg kan ikke tro, jeg skal skrive det her. Min far, Edward Lodewijk Van Halen, har tabt sin lange og vanskelige kamp mod kræft denne morgen. Han var den bedste far, jeg kunne tænke mig. Hvert et øjeblik jeg har delt med ham, på og uden for scenen, var en gave.

Mit hjerte er knust. Jeg tror ikke, jeg nogensinde vil komme mig fuldt over tabet, skriver Wolfgang Van Halen.

Levede 20 år med kræftdiagnose

Eddie Van Halen fik helt tilbage i 2000 konstateret tungekræft, som førte til, at han fik fjernet en tredjedel af sin tunge.

Tilbage i 2015 forklarede Eddie Van Halen til mediet Billboard, at han giver sit valg af guitarplektre som årsag til kræftdiagnosen. Jeg brugte plektre lavet af messing og kobber. Jeg havde dem altid i munden, præcis det sted hvor jeg fik kræft i tungen.

Og samtidig fejlede mine lunger ikke noget. Det er bare min egen teori. Lægerne siger, at det er muligt, lød det fra Eddie Van Halen i 2015.

Først klaver, så guitar

Eddie Van Halen blev født i Nijmegen i Holland d. 26. januar 1955. Han voksede dog op i Pasadena i Californien. Eddie Van Halen startede med at spille klaver, men fik på et tidspunkt fat i et trommesæt. Det endte dog med at storebroderen Alex blev bedre til at spille på trommer end Eddie. Så Eddie blev i stedet guitarist.

Nogle år senere blev skolekammeraten Mark Stone hyret som bassist, og så dannede de bandet ‘Mammoth’. Mark Stone endte med at blive erstattet af Michael Anthony og så blev David Lee Roth hyret som forsanger. Som sidste ændring blev bandnavnet ændret til det velkendte ‘Van Halen’.

Teknik nørd

Eddie Van Halen var en eminent guitarist og hurtig på fingrene. Han mestrede sit guitarspil til nærmest perfektion. Af mange musikerkolleger bliver han betegnet som den ‘Største’. Han omtales som godfather til hvordan en guitar skulle håndteres i 80’erne. Han lykkedes blandt andet med at udvikle en særlig teknik. Han blev lynhurtig til at skrue op og ned for lyden på hans guitar, som giver en helt særlig effekt.

I det hele taget var Eddie Van Halen meget teknisk orienteret. Der kan skrives og fortælles meget om Eddies store interesse for teknikken bag en vellydende guitar. For eksempel fik Eddie Van Halen en kontrakt med elektronikfirmaet Peavey. Eddie skulle lancere en forstærker-serie: Peavey “5150” samt en guitar serie udviklet efter hans behov. Guitar-serien er opkaldt efter Eddie Van Halen’s søn Wolfgang, og blev lanceret verden over i 1996.

Eddie Van Halen og broderens rockband Van Halen burde alle kende til. Hvis ikke, så hjælper det måske at oplyse, at deres ubetinget største hit har titlen “Jump”. Denne rockklassiker er fra albummet “1984”. ‘Jump’ må nok siges at have udviklet sig til at være signaturmelodien for Van Halen.

Jeg har som DJ spillet ‘Jump’ rigtig mange gange. Jeg husker specielt nogle af de første gange, som var til motorcykeltræf hos Aars Touring Club. De havde tilbage i 80’erne et årligt ‘Træf’ på en gård ved Vegger i Vesthimmerland.

Eddie Van Halen er død, R.I.P.

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production