+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
HISTORIEN OM VERDENS BEDSTE JULESANG
Chris Rea Driving home for christmas

“Driving Home For Christmas” med Chris Rea. Den tøver jeg som DJ og musiknørd ikke med at kalde for verdens bedste julesang. Her får du historien om dette store julehit!

“I’m driving home for Christmas…I can’t wait to see those faces”! Alle kender vist disse linjer, og har sunget med på denne juleklassiker i bil på vejen hjem for at fejre Jul med sin familie.

Indspillet af mange andre

Den originale indspilning med Chris Rea er fra 1986. Men i årenes løb har også vores egen danske Henning Stærk, irske Johnny Logan og mange flere indspillet denne juleklassiker!

Skrevet på en køretur

Selvom den kendte julesang først er indspillet og udgivet i 1986, er “Driving Home For Christmas” faktisk skrevet mange år før. Det afslørede Chris Rea i et interview med engelske BBC tilbage i 2009.

Inspirationen kom da hans kone hentede ham i London i hendes Austin Mini. Chris Rea skulle hjem til Middelsbrough. For at spare pengene til en togbillet, så gik turen nu i bil på vej ud af London.

Men andre havde fået samme idé! Derfor varede det ikke længe før de holdt stille i en lang kø af biler. Nu var der pludselig udsigt til en lang tur hjemad til Middlesbrough. Så dukkede melodien og teksten op i mylderet af biler og røde baglys!

1988 version

Den originale version af “Driving Home For Christmas” fra 1986 er ikke den der hvert år høres i juletiden. Den findes heller ikke på de traditionelle jule opsamlinger, som udkommer hvert år.

Den kendte version kom i 1988, og har et lidt hurtigere tempo. 1988 versionen blev til i forbindelse med udgivelsen af albummet “New Light Through Old Windows”. Det er et greatest hits album, hvor den kendte version er inkluderet. 

Velgørenhed

I 2009 blev der til velgørenhed lavet en musikvideo til “Driving Home For Christmas”. Chris Rea havde erfaret, at mange briter havde problemer med at holde taget over hovedet. Rea håbede på, at kunne gøre en forskel med musikvideoen.

Aldrig nummer ét

“Driving Home For Christmas” er naturligt nok i Top 10 over alletiders julesange. Men har på trods af denne status aldrig været #1 på den britiske hitliste, hvilket kan virke underligt!!! I 1988 toppede den første gang som blot #53. Den er dog kravlet opad som årene er gået. Således opnåede den at blive #33 i 2007. Sidste år gik det endnu bedre med en højeste placering som #29.

Glædelig jul

DJ Peter Christensen, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production