+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
DRIVING HOME FOR CHRISTMAS – BEDSTE JULESANG
driving home for christmas bedste julesang

‘Driving Home For Christmas’ er den bedste julesang! Sådan lyder dommen i DR’s store afstemning om årets bedste julesang, der har kørt hele december.

Der er blevet afgivet over 29.000 stemmer i afstemningen, hvor i alt 15 sange dystede om titlen som årets bedste julesang. I sidste ende blev det den britiske sanger Chris Rea og hans ‘Driving Home For Christmas’, der løb med trofæet.

Verdens bedste julesang

Jeg er helt på bølgelængde med DR’s lyttere. Jeg har som DJ til julefrokoster de sidste mange år kaldt ‘Driving Home For Christmas’ for verdens bedste julesang. Den er for det første fantastisk komponeret med passende brug af guitar. Kombineret med en fængende melodi, kan man bare ikke undgå at nynne med!

Skrevet i bil på vej hjem

Teksten er også unik. Den passer til de mange som kører hjem for at fejre Jul med familien. Det var præcis sådan, at Chris Rea skrev ‘Driving Home For Christmas’. Han var i 1978 på vej hjem til Jul fra Abby Road studioerne i London til Middlesbrough. Det var småt med penge. Derfor var det billigere, at konen hentede ham i bil frem for at tage toget. Det sneede, og vi blev ved med at sidde fast i trafikken. Når jeg kiggede over på de andre trafikanter, så de alle så ulykkelige ud. For sjov begyndte jeg at synge ‘We’re driving home for Christmas…’, har Chris Rea fortalt adskillige gange. Blandt andet i BBC programmet Today i 2009.

Han skrev sangen færdig i bilkøen tilbage i 1978, og den var egentlig tiltænkt Van Morisson. Den fik han dog aldrig, og så lå den ellers på hylden i nogle år. DR skrev i første omgang fejlagtigt at ‘Driving Home For Christmas’ er fra 1988. Men det var i anden runde! Her var den inkluderet på opsamlings albummet ‘New Light Through Old Windows’. ‘Driving Home For Christmas’ udkom første gang på single to år tidligere i 1986! Det har jeg gjort DR opmærksom på, som efterfølgende har rettet denne faktuelle fejl. Den første udgivelse som jeg kalder den originale har et andet arrangement. Den er langsommere i tempo i forhold til den velkendte version fra 1988.

Live optræden var ikke meningen

Chris Rea havde i øvrigt ingen planer om at synge ‘Driving Home For Christmas’ live. Men på en december tour så lod Chris Rea sig dog overtale. Det var dog på betingelse af, at det skulle gøres ordentligt. Der blev skaffet 12 snemaskiner. Straks de blev tændt lavede publikum så meget larm i ren juleglæde, at snekanonerne slet ikke kunne høres. Derfor fortsatte de med at lave snevejr. Det blev bagefter en bekostelig affære med rengøring, ups!

Succesen var hjemme! ‘Driving Home for Christmas’ bedste julesang! DR’s lyttere og jeg selv er ikke i tvivl. ‘Driving Home For Christmas’ skal naturligvis toppe listen over de mest populære julesange.

Herunder er den komplette liste med de 15 mest populære julesange kåret af DR’s lyttere 2018.

Fortsat god Jul til alle fra Peter og Diskotek Venus.

Resultat af DR afstemning om bedste julesang:

1. Chris Rea – Driving Home For Christmas – (21 procent, 5963 stemmer)

2. Wham! – ‘Last Christmas’ – (18 procent, 5223 stemmer)

3. Mariah Carey – ‘All I Want For Christmas Is You’ – (10 procent, 2756 stemmer)

4. Mc Einar – ‘Jul Det’ Cool’ – (9 procent, 2571 stemmer)

5. John Lennon – ‘Happy Xmas (War Is Over)’ – (7 procent, 2117 stemmer)

6. Anden – ‘Jul på Vesterbro’ – (7 procent, 2023 stemmer)

7. Band Aid – ‘Do They Know It’s Christmas?’ (6 procent, 1650 stemmer)

8. Drengene fra Angora – ‘Jul I Angora’ – (5 procent, 1503 stemmer)

9. Juice, S.O.A.P., Christina Undhjem & Remee – ‘Let Love Be Love’ – (4 procent, 1124 stemmer)

10. Otto Brandeburg – ‘Søren Banjomus’ – (4 procent, 1044 stemmer)

11. Mel & Kim – ‘Rockin’ Around the Christmas Tree’ – (3 procent, 865 stemmer

12. Ariana Grande – ‘Santa Tell Me’ – (2 procent, 631 stemmer)

13. Julie Berthelsen & Martin Brygmann – ‘Jesus og Josefine’ – (2 procent, 604 stemmer)

14. Justin Bieber – ‘Mistletoe’ – (2 procent, 456 stemmer

15. Britney Spears – ‘My Only Wish (This Year)’ – (2 procent, 448 stemmer)

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production