+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
DØDE KENDTE MUSIKERE I 2023
døde kendte musikere i 2023

Døde kendte musikere i 2023 var der desværre en del af. Musikere som næsten alle har været på playlisten hos Diskotek Venus og DJ Peter Christensen. Heldigvis kommer der også nye musikere til, som bejler til at blive store navne i 2024.

Sussi uden Leo

Vi skulle ikke længere hen end d. 18. februar 2023, hvor nyheden tikkede ind om, at Leo Nielsen fra Sussi og Leo var afgået ved døden. Helbredet havde i længere tid ikke været for godt, og nu kunne kroppen ikke længere.

Sussi og Leo var sammen i over 50 år, og jeg glemmer ikke da jeg så dem optræde på Skansen i Skagen. Jeg havde også fornøjelsen at interviewe Sussi og Leo i min tid som studievært på Radio Viborg.

Dario Campeotto

Da jeg d. 30. marts var til reception i anledning af Jørgen de Mylius 60 års jubilæum hos DR, kiggede jeg forgæves efter Dario Campeotto. Beskeden var, at han var syg. Og blot to dage senere d. 1. april døde Dario Campeotto i en alder af 84 år. Som DJ fik jeg ørerne op for Dario, da han i 1987 deltog i Melodi Grand Prix med sangen ‘Stjerner På Himlen’. Men allerede helt tilbage i 1961 vandt han med sangen ‘Angelique’, og fik ved Eurovision Song Contest en flot 5. plads. Han havde en gudsbenådet stemme, tak for al musikken.

Day-o, Harry Belafonte

I 2023 tog vi også afsked med kongen af calypso, Harry Belafonte, som blev 96 år. Hans helt store hit var Day-O eller Banana Boat Song. Det blev til hele 30 albumudgivelser og medvirken i film og tv serier.

Tina Turner – Farvel til rockens bedstemor

Mange fik sig et chok d. 24. maj, da det blev kendt, at rockens bedstemor Tina Turner var afgået ved døden. Hun blev 83 år, men vi har heldigvis stadig hendes gode musik. Efter bruddet med hendes mand Ike Tuner, så fik Tina Turner en imponerende solokarriere op gennem 80’erne. Jeg har ikke tal på hvor mange gange, at jeg som DJ har spillet hendes musik. Og det sker stadig ofte, at jeg modtager ønsker på specielt sangen ‘The Best’.

Farvel til ulven Peter – Peter Belli

Det var endnu en trist dag d. 8. juni. Peter Belli afgik ved døden, og blev 79 år. Jeg har rigtig meget at takke Peter Belli for med hans musik som lydspor til mange gode fester. Jeg husker tydeligt en privatfest for mange år siden, hvor jeg spillede ‘Kejserens Soldater’. Fødselaren var ‘Kejser’ og alle gæsterne var ‘Soldater’. Og så gik det ellers rundt i hele festlokalet under vild jubel! Jeg mødte Peter Belli i Messecenter Herning, hvor han venligt indtalte et par jingler, som jeg fortsat bruger. Tabet af Peter Belli gør indtryk, og han er stærkt savnet.

Jane Birkin

D. 16. juli døde sangeren og skuespilleren Jane Birkin, som blev 76 år. Hendes musik har jeg spillet et hav af gange. Dog mest om torsdagen til strip på Simested Kro tilbage i 80’erne. Sangen jeg hentyder til er naturligvis Je T’aime Moi Non Plus’, som stripperne meget ofte brugte i deres shows. Mange radiostationer fandt den dog for fræk, og nægtede at spille den!

Tony Bennet – Optrådte til det sidste

Listen med afdøde musikere og sangere fortsætter med Tony Bennet. Han døde d. 21. juli i en alder af 96 år. Det var først som 95-årig han indstillede karrieren efter fem år med Parkinson. Bennet fik i hans lange liv 20 Grammy Priser. Noget af det sidste i Bennets karriere var indspilningen af to albums, hvor han sang duet med Lady Gaga.

Sinead O’Connor

Sangerinden bag kæmpehittet ‘Nothing Compares To You’, skrevet af Prince, sagde vi også farvel til i 2023. D. 26. juli kom nyheden om dødsfaldet og Sinead O’Connor blev kun 56 år gammel.

Hun var anderledes med sit kronragede look, og blev bemærket som en kontroversiel musiker. Hun kæmpede for kvinders rettigheder og imod misbrug af børn og psykisk sygdom.

Eddie Skoller

2023 blev også sidste år med Eddie Skoller. Han døde d. 26. august, og blev 79 år gammel. Jeg har tit joket med min ældste datter, når jeg har sunget lidt af ‘What Did You Learn In School Today, som var et ægte Skoller hit! Men mange vil sikkert også huske Eddie Skoller for sangen ‘En Enkelt Sang Om Frihed’.

Eva Madsen

Tilbage i juli fik sangerinden Eva Madsen konstateret kræft. Det kom som et chok for hende selv, og det vendte op og ned på hendes liv fra den ene dag til den anden. D. 30. oktober kom så nyheden om, at hun var afgået ved døden, 79 år gammel. Men også her skal vi glæde os over, at vi fortsat har hendes musik. Jeg har skabt fest og stemning som DJ rigtig mange gange ved at spille ‘Mormors Koloni Havehus’. Eva Madsen havde en vidunderlig sangstemme, og hun er stærkt savnet.

Nye musiknavne på vej

Der er endnu flere kendte sangere og musikere som døde i 2023. Til hver og en: Tak for al musikken – Hvil i fred!

Heldigvis er der nye unge kræfter klar til at tage over. Det gælder såvel her i Danmark som nye musiktalenter rundt om i verden. Tak for jer!

Hvad skulle vi dog gøre, hvis vi levede i en verden uden musik!

Godt nytår

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production