+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
DANSK MELODI GRAND PRIX 2021
melodi grand prix 2021

Dansk Melodi Grand Prix 2021 afvikles i år lørdag d. 6. marts. DR har afsløret årets otte finalister, og det inkluderer et kæmpe comeback for én af deltagerne!

Det bliver værterne Tina Müller og Martin Brygmann der skal føre seerne igennem årets største TV-Show. Det bliver for andet år i træk uden publikum på grund af coronaen. I stedet bliver Melodi Grand Prix stik imod sædvane sendt fra et studie i DR-Byen.

Vores Sang

Men musikfest og Grand Prix stemning skal der nok blive. Alle sejl er sat for at skabe et show, hvor musik og fællesskab er i højsædet, lyder det fra Melodi Grand Prix talsmand, Gustav Lützhøft.

Vi har i år arbejdet med undertitlen ‘Vores Sang’. Det tager udgangspunkt i, at det alene er seerne, som bestemmer hvem der skal vinde! Altså ikke noget med en fagjury. Al magt er i år lagt i hænderne på seerne. De vælger suverænt, hvem der bliver vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2021, fortæller Gustav Lützhøft til dr.dk.

Overraskende comeback

Hvem er det så, der skal dyste om at vinde retten til at repræsentere Danmark ved Årets Eurovision i Rotterdam? Ja, det er en skøn blanding. Der er kunstnere, der allerede har slået deres navn fast på den danske og internationale musikscene. Og så er der helt nye talenter hvis navne vil være ukendte for rigtig mange.

Det samme gør sig gældende på sangskriverfronten. Nye bekendtskaber, går hånd i hånd med komponister, der tidligere har vundet Dansk Melodi Grand Prix. Og nogen endda også Eurovision!

Der skal være plads til begge dele, og vi skal præsentere et bredt udpluk af artister og sange. Det er et særligt kendetegn ved Dansk Melodi Grand Prix, lyder det fra Gustav Lützhøft.

Det giver en spændende uforudsigelighed. Den gode sang kan dermed både komme fra en etableret musiker, men lige så vel fra et helt nyt navn. Som en kæmpe overraskelse er der comeback for sangeren Mike Tramp. Som medlem af gruppen Mabel vandt han Melodi Grand Prix i 1978 med klassikeren ‘Boom Boom’.

Her er de otte artister i Dansk Melodi Grand Prix 2021:

 • Chief 1 & Thomas Buttenschøn – ‘Højt over skyerne’

 • Claudia Campagnol – ‘Abracadabra’

 • The Cosmic Twins – ‘Silver Bullet’

 • Emma Nicoline – ‘Står lige her’

 • Fyr & Flamme – ‘Øve os på hinanden’

 • Jean Michel – ‘Beautiful’

 • Mike Tramp – ‘Everything Is Alright’

 • Nanna Olivia – ‘Hvileløse hjerter’

Som DJ i mere end 40 år så har Dansk Melodi Grand Prix altid været et af årets absolutte musik højdepunkter. Og jeg har naturligvis med stor spænding lyttet alle otte sange igennem indtil flere gange. Der er efter min opfattelse ingen af de otte sange, som er 100 procent – hvad jeg vil kalde – en ægte Grand Prix sang. Men jeg har lyttet mig frem til min personlige Top 3, som ser sådan ud:

 1. The Cosmic Twins – Silver Bullet
 2. Fyr & Flamme – Øve Os På Hinanden
 3. Chief 1 & Thomas Buttenschøn – Højt Over Skyerne

 

Kunne være lavet bedre

Jeg tænker ofte, at nye Grand Prix sange kunne være lavet meget bedre, hvis jeg kunne få lov at pille ved arrangementet. Præcis sådan har jeg det med Fyr & Flamme – Øve Os På Hinanden. Jeg er vild med deres 80’er lyd, og alt lyder faktisk rigtig godt i starten.

Men så undres jeg, når jeg hører omkvædet. Der bliver bygget op til, at nu skal den have fuld gas, men det kommer bare ikke rigtigt. Der mangler efter min mening energi i omkvædet, som gerne må sprudle meget mere. Under omkvædet lyder trommerne også til at være ude af takt. Det lyder forvirrende hos mig.

Så mangler der efter min opfattelse også den klassiske Grand Prix afslutning. Det er knebet med at gå en tone op, når der mangler cirka 30 sekunder af sangen. Det ville efter min mening løfte kvaliteten af sangen betydeligt. Men alt i alt en god og glad sang, som jeg tipper til at få en 2. plads.

Hvordan det hele spænder af, og hvem der vinder, finder vi ud af lørdag d. 6. marts når DR 1 blænder op for Dansk Melodi Grand Prix 2021. Du kan læse mere om de forskellige deltagere, og lytte til de otte sange via dette link til DR.

Grand Prix hilsen

Peter, Diskotek Venus

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production