+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
DANMARK MISSER EUROVISION FINALEN
danmark misser eurovision finalen 2023

Danmark misser igen finalen ved Eurovision Song Contest. Alligevel er der tommel op hos DR.

Det lykkedes ikke for færøske Reiley at synge sig i Eurovision finalen med sangen ‘Breaking My Heart’. Dermed fik bookmakerne ret, da de havde spået Danmark til at få en placering omkring nr. 13, og dermed ingen finaleplads.

Historisk nedsmeltning

Det hele begyndte ellers godt for Reiley, der som den første i den anden Eurovision semifinale skulle stå på den store scene i Liverpool. Reiley gjorde uden tvivl det bedste han kunne. Men ‘Breaking My Heart’ kunne bare ikke stå distancen i forhold til mange af de andre sange i semifinalen, siger Eurovision-ekspert Ole Tøpholm til DR. Han går så langt at kalde det en historisk nedsmeltning, og at Danmark er blevet nordens svageste led.

Ikke som i de gamle dage

Det er nu tredje år i træk, at Danmark misser at kvalificere sig til Eurovision finalen. Det er frustrerende at se Danmark, som en af de dårligste nationer ved Eurovision endnu engang, lyder det fra Tøpholm. DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus er enig. Jeg hører ofte når jeg er ude som DJ, at grandprixsangene bare ikke lyder så godt som i de gode gamle dage. Men hvad er opskriften på den perfekte Eurovisionsang, som kan gå hele vejen? Det er et spørgsmål med mange svar! Jeg blev personligt positivt overrasket over Portugals vindersang i 2017 ‘Amar pelos dois’ fremført af Salvador Sobral. Det var en meget simpel sang, og der var ingen brug af stort lysshow. Det står i skærende kontrast til mange andre vindersange, så det er svært at sige, hvad der lige virker det pågældende år, lyder det fra DJ Peter Christensen.

Forkerte lande sammen med Danmark

Denne analyse er DR‘s Grand Prix-chef, Erik Struve Hansen enig i. Han peger også på, at sammensætningen af landene i torsdagens semifinale kan have påvirket det danske resultat, siger han til DR. I Danmarks semifinale var der en del lande fra nogle andre breddegrader end vores. Og her har den moderne poplyd ikke så stor gennemslagskraft, vurderer Erik Struve Hansen. På forhånd findes der ikke en sikker Eurovision vinderopskrift.

Hvem vinder Eurovision Song Contest 2023?

Eurovision Song Contest 2023 finalen bliver altså uden dansk deltagelse. Men hvem vinder så? Sverige og Loreen med sangen ‘Tattoo’ vil mange nok sige. Det er bestemt også et godt bud på en vindersang. Men også Norge og Finland byder sig til, så der er lagt op til et nordisk brag af en Eurovision finale. Personligt holder jeg sammen med min ældste datter på Sverige som vinder. Og som outsidere har jeg et godt øre til bidragene fra Polen og Østrig, slutter DJ Peter Christensen.

Eurovision Song Contest 2023 finalen sendes på DR 1, lørdag d. 13. maj kl. 21.00.

FOLKEMØDET 2023 BLEV ET HIT

FOLKEMØDET 2023 BLEV ET HIT

Folkemødet 2023 på Bornholm blev endnu en sikker succes for Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Allerede da vi ankom til eftermiddagens musikquiz i BL’s Dome, blev vi mødt af et endnu større publikum end sidste år. Og jeg havde tilmed fødselsdag, lyder det med et smil fra DJ Peter Christensen.

læs mere
PETER BELLI ER DØD

PETER BELLI ER DØD

Det er med stor sorg, vi må meddele, at vores elskede mand, pappa, dadi og svigerfar, Peter Belli er gået bort, skriver hans pladeselskab Target i en pressemeddelelse. Man oplyser, at Peter Belli i går er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Familien ønsker ro til at bearbejde deres store tab. Ulven har takket af for sidste gang, skriver Target.

læs mere
TINA TURNER ER DØD

TINA TURNER ER DØD

Rockens bedstemor Tina Turner er død efter længere tids sygdom, oplyser hendes talsperson ifølge Skynews. Tina Turner med det borgerlige navn Anna Mae Bullock døde fredeligt i sit hjem i Küsnacht nær Zürich i Schweiz. Hun blev 83 år gammel.

læs mere