+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
DANMARK MISSER EUROVISION FINALEN
danmark misser eurovision finalen 2023

Danmark misser igen finalen ved Eurovision Song Contest. Alligevel er der tommel op hos DR.

Det lykkedes ikke for færøske Reiley at synge sig i Eurovision finalen med sangen ‘Breaking My Heart’. Dermed fik bookmakerne ret, da de havde spået Danmark til at få en placering omkring nr. 13, og dermed ingen finaleplads.

Historisk nedsmeltning

Det hele begyndte ellers godt for Reiley, der som den første i den anden Eurovision semifinale skulle stå på den store scene i Liverpool. Reiley gjorde uden tvivl det bedste han kunne. Men ‘Breaking My Heart’ kunne bare ikke stå distancen i forhold til mange af de andre sange i semifinalen, siger Eurovision-ekspert Ole Tøpholm til DR. Han går så langt at kalde det en historisk nedsmeltning, og at Danmark er blevet nordens svageste led.

Ikke som i de gamle dage

Det er nu tredje år i træk, at Danmark misser at kvalificere sig til Eurovision finalen. Det er frustrerende at se Danmark, som en af de dårligste nationer ved Eurovision endnu engang, lyder det fra Tøpholm. DJ Peter Christensen fra Diskotek Venus er enig. Jeg hører ofte når jeg er ude som DJ, at grandprixsangene bare ikke lyder så godt som i de gode gamle dage. Men hvad er opskriften på den perfekte Eurovisionsang, som kan gå hele vejen? Det er et spørgsmål med mange svar! Jeg blev personligt positivt overrasket over Portugals vindersang i 2017 ‘Amar pelos dois’ fremført af Salvador Sobral. Det var en meget simpel sang, og der var ingen brug af stort lysshow. Det står i skærende kontrast til mange andre vindersange, så det er svært at sige, hvad der lige virker det pågældende år, lyder det fra DJ Peter Christensen.

Forkerte lande sammen med Danmark

Denne analyse er DR‘s Grand Prix-chef, Erik Struve Hansen enig i. Han peger også på, at sammensætningen af landene i torsdagens semifinale kan have påvirket det danske resultat, siger han til DR. I Danmarks semifinale var der en del lande fra nogle andre breddegrader end vores. Og her har den moderne poplyd ikke så stor gennemslagskraft, vurderer Erik Struve Hansen. På forhånd findes der ikke en sikker Eurovision vinderopskrift.

Hvem vinder Eurovision Song Contest 2023?

Eurovision Song Contest 2023 finalen bliver altså uden dansk deltagelse. Men hvem vinder så? Sverige og Loreen med sangen ‘Tattoo’ vil mange nok sige. Det er bestemt også et godt bud på en vindersang. Men også Norge og Finland byder sig til, så der er lagt op til et nordisk brag af en Eurovision finale. Personligt holder jeg sammen med min ældste datter på Sverige som vinder. Og som outsidere har jeg et godt øre til bidragene fra Polen og Østrig, slutter DJ Peter Christensen.

Eurovision Song Contest 2023 finalen sendes på DR 1, lørdag d. 13. maj kl. 21.00.

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production