+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
CLIFF RICHARD 80 ÅR
Cliff Richard 80 år

Cliff Richard 80 år. Fejrer det med nyt album. Den for mange evigt unge Cliff Richard fylder i dag 80 år. Blandt fans og venner kaldes han blot ‘Cliff’. Han blev født som Harry Rodger Webb i Lucknow i Indien, d. 14. oktober 1940. Efter Indiens uafhængighed i 1947 flyttede han med familien til Storbritannien.

Cliff Richards musikalske karriere startede sidst i 50’erne, først med den engelske gruppe The Drifters som senere blev til The Shadows. Cliff Richard var således allerede i fuld gang inden The Beatles brød igennem. Musikken var i starten rock’n roll. Men en bekendelse til kristendommen gjorde, at musikken gled over i at være pop. Sjovt nok, så lykkedes det ikke at få det helt store hul igennem til USA. Men så meget mere succes fik Cliff hjemme i Storbritannien inden for populærmusik, film og tv.

Da jeg startede som DJ i 1980 var Cliff Richard det hotte navn med hits som ‘We’ Don’t Talk Anymore’ og ‘Dreamin”. Jeg husker også tydeligt da jeg lyttede til ‘Daddy’s Home’ på Radio Luxembourg i 1981. Men listen af Cliff Richard hits er meget lang, med en karriere som strækker sig over seks årtier.

Rekord sammen med Elvis Presley

Gennem de seneste seks årtier har mange af Cliffs singler været på hitlisterne. Sammen med Elvis Presley har Cliff Richard rekorden med at have singler på den britiske hitliste i alle deres aktive årtier. Cliff Richard har indtil videre solgt 250 millioner plader i løbet af sin karriere.

Cliff Richard nåede toppen af sin karriere, da han blev slået til ridder d. 25. oktober 1995. Han var den første rockstjerne, som opnåede den ære. Senere kom Sir Paul McCartney i 1997 og Sir Elton John i 1998.

I 2004 blev det opgjort, at Cliff Richard havde solgt flere singler i Storbritannien end nogen anden musiker. Det var foran The Beatles på andenpladsen og Elvis Presley som nummer tre.

Dansk superfan

Vi har i Danmark en ægte og virkelig entusiastisk superfan af Cliff Richard. Hans navn er Mogens Troelsen. Han mener selv, at han har alle de plader som Cliff Richard har udgivet. Og han får snart en plade mere til samlingen, det vender vi tilbage til om lidt.

Mogens Troelsen har været fan af Cliff Richard lige siden 1961, og har mødt Cliff Richard intet mindre end 27 gange. Det har været en fornøjelse hver gang. Men der er specielt to møder med Cliff Richard, som skiller sig ud, fortæller Mogens Troelsen.

Den 12. september 1987 mødte jeg Cliff for 13. gang. På grund af mit venskab med Jørgen de Mylius var jeg med til optagelsen af et TV show, ”OBS 87”, der foregik i Herning Kongrescenter. I 1987 lavede jeg nogle radio-udsendelser til Vejle Lokal Radio i min fritid. Jeg var ellers lærer.

Solo interview

Cliff havde i 1987 netop udgivet albummet ”Always Guaranteed”, som jeg gerne ville præsentere i radioen. På et tidspunkt om eftermiddagen var der pause i prøverne, som jeg også overværede. Jeg gik hen til Cliff og spurgte, om vi kunne lave et lille interview om albummet. Det var som nævnt 13. gang, jeg mødte ham, så vi kendte hinanden. Han sagde øjeblikkeligt ja til et interview. Hvis jeg kom til hans værelse kl. 18.00, kunne vi gøre det der. Jeg har senere fået at vide, at han ikke talte med andre lokal-radioer. Så jeg var stolt over, at han ville tale med mig.

Fantastisk møde

Min kone, Hanne, og jeg bankede på Cliff’s dør på det aftalte tidspunkt. Cliffs manager David Bryce lukkede op, og sagde, vi kunne komme ind. Cliff sad på sengen, og han pegede på et par stole, hvor vi kunne sætte os. David Bryce gad åbenbart ikke at overvære seancen. Så han spurgte Cliff, om hans tilstedeværelse var nødvendig. Næh, gå du bare, sagde Cliff, hvorefter vi var alene med Cliff i værelset den næste halve time. Så Cliff sad altså der helt alene sammen med Hanne og jeg, og svarede på mine spørgsmål. Fantastisk at sidde der alene med så stor en stjerne. Vi fik lavet interviewet, og sagde pænt farvel til hinanden.

Forsinket fly gav langt møde

Det andet møde som jeg stadig tænker tilbage på, var 26 år senere den 11. december 2013. På det tidspunkt havde Jørgen de Mylius aftalt et møde på hans kontor hos Danmarks Radio med Cliff. Her var jeg også til stede. Det var så heldigt, at Cliff’s fly var forsinket, så han havde masser af tid. Så vi tre sad faktisk i halvanden time helt alene på Mylius’ kontor og lavede et radioprogram. Men snakkede også (mest) om alt muligt andet, slutter Mogens Troelsen.

Jeg opdagede selv for sent, at Cliff Richard for ikke så mange år siden var i Aalborg for at gøre reklame for sin vinproduktion. Jeg hastede til Aalborg, og var lige i hælene på ham, men forgæves! Også et sidste forsøg i Aalborg Lufthavn var for sent. En ansat i lufthavnen fortalte mig, at Cliff Richard kort tid inden jeg ankom, var gået igennem Security!

Nyt album og turné

På trods af at Cliff Richard fylder 80 år, så er der stadig lyst og energi til at fortsætte den musikalske karriere. For ikke mange dage siden udsendte Cliff Richard en singleplade med titlen ‘Falling For You’. Det er en forløber for et helt nyt album som kommer i handlen d. 30. oktober og får titlen ‘Music … The Air that I Breathe’. Havde der ikke været nogen coronavirus, så var der planlagt en ‘The Great 80 Tour’ her i oktober. Den er nu udskudt til 2021.

Der er meget mere omkring Cliff Richard’s 80 års fødselsdag i dagens udgave af Hithouse på DR P5 med Jørgen de Mylius kl. 18. Han oplyser, at han har dedikeret hele dagens program til Cliff Richard.

Endnu engang et kæmpe stort TILLYKKE med fødselsdagen til Cliff Richard og de 80 år herfra…!

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production