+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
BABY FJÆS KUNNE VÆRE ENDT PÅ ELDORADO 8
Jørgen Krabbenhøft Baby fjæs

“Baby Fjæs” med Jørgen Krabbenhøft er en af de sange som sagtens kunne være endt på en Eldorado 8 Boks.

Når man som jeg er musiknørd, så er det spændende at finde frem til gemte og glemte sange. Det har i den forbindelse været sjovt og spændende at være med til at producere Eldorado Boksene sammen med Jørgen de Mylius. Det er besluttet, at der ikke kommer flere Eldorado Bokse. Men der er stadig mange sange, som kunne være med på en Eldorado 8 Boks. “Baby Fjæs” er et godt eksempel.

Findes ikke digitalt

Igennem længere tid har jeg søgt efter nummeret “Baby Fjæs” med Jørgen Krabbenhøft. Jeg har dog ikke haft held til at finde den på hverken CD eller på nogle streamingtjenester! Derfor ville den være lige til højrebenet at have med på en Eldorado 8 Boks.

“Baby Fjæs” er fra 1976, hvor den kom ind på Dansktoppen i maj måned, og var med på listen i nogle uger. Året forinden havde Jørgen Krabbenhøft & Rockband også indspillet en engelsk udgave med titlen “Baby Face”. Den er at finde på LP’en “Looking Back At The Sixties”. Her tager Jørgen Krabbenhøft store klassikere som “Jambalaya”, “Only Sixteen” og “All My Loving” under kærlig behandling. Ved denne lejlighed blev det altså også til en udgave af “Baby Face”, som originalt er skrevet helt tilbage i 1926!

Men der findes mange versioner af “Baby Face”. Blandt andre har også “Little Richard” lavet en coverversion tilbage i 1958.

Opvarmning for The Beatles

Jørgen Krabbenhøft startede sin musikalske karriere i gruppen “The Hitmakers” tilbage i 1960. Det var et rigtigt pigtrådsorkester, og “The Hitmakers” var et af de første danske orkestre, som lod sig inspirere af musikken fra Liverpool.

I 1964 oplevede Jørgen Krabbenhøft og The Hitmakers at spille som opvarmning for The Beatles. Det skete ved to store Beatles koncerter i KB-Hallen. Alle 4500 billetter blev revet væk! Det var iøvrigt den eneste gang, at The Beatles kunne opleves live i Danmark.

Navneforandring hjalp ikke

I 1967 tog “The Hitmakers” navneforandring til “The Floor”. Samtidig blev gruppen udvidet med legendariske Mogens “Django” Petersen fra The Cliffters. De udgav den meget ambitiøse 1st Floor LP, som var en af den tids dyreste rockproduktioner. Alligevel lykkedes det ikke at fastholde succesen, og i 1968 blev The Floor opløst.

Comeback i 1975

I 1975 var Jørgen Krabbenhøft & Rockband tilbage med LP’en “Looking Back At The Sixties”. Så er vi også tilbage ved Baby Face. Både den engelske og danske version er gode eksempler på gamle vinylplader, som endnu ikke er udgivet digitalt. Jørgen de Mylius har undersøgt sagen, men har også kun fundet frem til de gamle vinyler. De er nu til gengæld blevet renset og digitaliseret. Indtil videre dog kun til brug i radioen og lejlighedsvis hos Diskotek Venus. På nettet kan man finde frem til pladecoveret af “Baby Fjæs” i en noget slidt udgave. Dette cover har nu også fået en makeover, som det kan ses i dette opslag.

Hvis nogen ligger inde med flere gode forslag til hvad der kunne være endt på Eldorado 8, så send det i en mail til  info@diskotekvenus.dk. Så kan det være, at vi bringer historien her på siden.

Nostalgi hilsen

Peter, Diskotek Venus

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production