+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
AVICII ER DØD – 28 ÅR GAMMEL
Avicii er død

Avicii er død. Han blev blot 28 år gammel.

Det er med sorg i sinde, at jeg er gået til tasterne med nyheden om at Avicii er død. Avicii har stået bag Diskotek Venus hits som ‘Wake Me Up’, ‘Hey Brother’ og ‘Levels’.

Efter at det svenske medie Dagens Nyheter i går bragte nyheden om Aviciis død, har det skabt både sorg og chokbølger. Avicii var i Muscat, Oman og blev fundet død fredag eftermiddag.

Avicii med det borgerlige navn Tim Bergling blev kendt verden over som DJ, remixer og musikproducent. Magasinet DJ Mag har i mange år bedømt Avicii, som en af verdens førende DJ’s.

Der er endnu ikke kommet oplysninger frem om årsagen til dødsfaldet. Avicii har tidligere i sin karriere aflyst koncerter på grund af dårligt helbred. Og i 2016 pensionerede Avicii sig selv fra at optræde live netop på grund af sundhedsmæssige årsager.

Han har ifølge nyhedsbureauet AFP tidligere fortalt om problemer med kronisk betændelse i bugspytkirtlen som følge af et stort alkoholforbrug. I 2014 fik han desuden fjernet galdeblære og blindtarm som følge af sygdommen.

Ikke bare en DJ

Der skal ikke herske tvivl om, at vi med Aviciis død har mistet en talentfuld sangskriver og producer.

Avicii formåede at skrue nogle hits sammen som bare var klasser bedre end mange andre produktioner. Han skabte sin egen lyd og brand, som gik lige i fødderne på alt og alle. Især nummeret ‘Wake Me Up’ har jeg spillet masser af gange til små og store fester rundt omkring. Det er et nummer som rammer bredt på tværs af alder.

Jeg har ofte tænkt på hvilke sange, som vi er gået glip af fra for eksempel Gustav Winckler. Han døde på tragisk vis som 53-årig ved et trafikuheld syd for Viborg.

Og nu Avicii som er død blot 28 år gammel. Jeg tror, at vi nu går glip af rigtig meget godt musik. Jeg håber, at der ligger nogle store hits gemt på en harddisk, som bliver udgivet på et senere tidspunkt.

Strømmer ind med kondolencer

Avicii har været nomineret til den amerikanske musikpris Grammy to gange dog uden at vinde. 

Samtidig har han samarbejdet med flere store artister heriblandt Madonna, Rita Ora, Ellie Goulding, Leona Lewis og Coldplay. De var alle klar over, at havde de Avicii med sig, så kunne det nærmest ikke gå galt.

Blandt de mange kondolencer der er strømmet ind, vil jeg her blot medtage en enkelt fra hans britiske kollega Calvin Harris. “Forfærdelige nyheder om Avicii, en smuk sjæl, lidenskabelig og yderst talentfuld med så meget mere at gøre. Mit hjerte går ud til hans familie. Gud velsigne dig Tim”, skriver Calvin Harris på Twitter.

TAK for al musikken! Æret være Aviciis minde…

Peter Christensen, Diskotek Venus

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production