+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
AUSTRALIEN I EUROVISION SONG CONTEST 2015
eurovision song contest 2015 australien

Eurovision Song Contest 2015 med deltagelse af Australien – Velkommen til!

Den australske tv-station SBS har en lang tradition for at vise Eurovision Song Contest. Til det kommende Grand Prix i Østrig til maj har EBU besluttet, at Australien kommer med i deltagerfeltet. Indtil videre dog kun denne ene gang!

Hvis Australien vinder…

Hvis Australien skulle gå hen at vinde Eurovision Song Contest, er aftalerne på plads. I givet fald skal landets public service tv-station SBS være vært sammen med en europæisk tv-station. Desuden kommer konkurrencen til at foregå i en europæisk by. Konkurrencen kommer altså ikke ‘down under’, selv om Australien måtte vinde, oplyser dr.dk.

Ikke klar til Australien

DR’s underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, er begejstret over det nye tiltag. Han afslører, at DR faktisk allerede sidste år forsøgte at få Australien med, men EBU var ikke helt klar på dette tidspunkt. Til gengæld fik Australien lov til at udfylde en af pauserne i den anden semifinale til Eurovision 2014.

Mange deltagere fra Asien

I mange år har Israel deltaget i Eurovision Song Contest, selv om landet ligger i Asien. Mange anser også Cypern for et asiatisk land. Der er også nogle som betragter Aserbajdsjan, Armenien og Georgien som helt eller delvist en del af Asien.

Men når disse lande uden problemer har kunnet deltage i Grand Prix’et, så hænger det sammen med, at alle medlemmer af EBU kan være med. EBU har også public service stationer som medlemmer i bl.a. Algeriet, Egypten, Cypern, Israel, Jordan, Libanon og Libyen. Skulle for eksempel Algeriet og Jordan få lyst, så kan de også uden videre komme med i den internationale sangdyst.

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production