+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
ARETHA FRANKLIN ER DØD
Aretha Franklin er død

Aretha Franklin er død. Hun tabte kampen mod kræften og blev 76 år.

Aretha Franklin, også kendt som dronning af soulmusikken, blev allerede for et år siden rygtet død. Denne gang er det desværre den skindbarlige sandhed, oplyser hendes personlige assistent, Gwendolyn Quinn, ifølge AP.

Aretha Franklinn var omgivet af sine nærmeste i hjemmet i Detroit, da hun døde af kræft i bugspytkirtlen. En sygdom, hun først fik konstateret tilbage i 2010.

Utrolig karriere

Jeg har som DJ siden 1980 spillet flere af Aretha Franklins sange. Det bliver der ikke ændret på i fremtiden, nok snarere tvært imod. Også under min tid som studievært på Radio Viborg skete det jævnligt, at jeg spillede specielt ‘Respect’. Som DJ har det især været ‘Think’, som har været på playlisten til fester og events. ‘Think’ er bare så festlig hvor Aretha Franklin synger sammen med The Blues Brothers.

Aretha Franklin har haft en helt utrolig karriere, da hun har modtaget ikke færre end 18 Grammy statuetter. Det hele begyndte med albummet ‘Songs Of Faith’ i 1956. Så er det ellers bare gået deruda’ med en perlerække af hits. Jeg har allerede nævnt ‘Respect’ og ‘Think’. Men mange kender sikkert også numre som ‘I Say A Little Prayer’ og ‘Walk On By’. i 80’erne fortsatte det med ‘I Knew You We’re Waiting’, som blev et megahit. Her sang Aretha Frankling duet med George Michael. Mange kender sikkert også hittet ‘Who’s Zoomin Who’ fra 80’erne. Men Aretha Franklin har mange flere hits!

Rockhistoriens største stemme

I 1987 satte Aretha Franklin en masse mandfolk på plads på den store musikscene. Hun blev den første kvinde, der blev optaget i Rock and Roll Hall Of Fame. Aretha Franklin er også af Rolling Stone Magazine blevet kåret til at have rockhistoriens største stemme. En kåring som blev baseret på vurderinger fra en lang række af anerkendte kolleger i musikbranchen.

På trods af kræftsygdommen fortsatte Aretha Franklin med at optræde. Det er faktisk ikke længere siden end marts i år, at Aretha Franklin modvilligt måtte aflyse en række koncerter. Det skete efter ordre fra lægen om at slappe af.

Aretha Franklin er død – Tak for al musikken

Peter, Diskotek Venus

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA VINDER MELODI GRAND PRIX 2024

SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 Den 26-årige sangerinde SABA vinder Melodi Grand Prix 2024 foran Basim og Janus Wiberg. Det står klart efter årets danske popbrag, som i år fandt sted i DR Koncerthuset. Bookmakernes favorit Lige siden at de otte finalesange blev...

læs mere
FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

FOREDRAG JØRGEN DE MYLIUS OG DJ PETER CHRISTENSEN

Foredrag Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. Glæd dig til fem foredrag '100 År I Musikkens Tjeneste' med Jørgen de Mylius og DJ Peter Christensen. De har begge to oplevet rigtig meget gennem musikken, som de fortæller om i foredraget. Interessen for musik Jørgen...

læs mere
KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

KLOAKMESSEN 2024 SATTE VILDE REKORDER

Kloakmessen 2024 satte vilde rekorder! Der var på forhånd store forventninger til Kloakmessen 2024, arrangeret af Danske Kloakmestre i samarbejde med Messe C i Fredericia. Alligevel kom det bag på alle involverede i denne unikke fagmesse, at et par vilde rekorder blev...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production