+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
ANITA LINDBLOM ER DØD
Anita Lindblom er død

Anita Lindblom er død. Den svenske skuespiller og sanger Anita Lindblom, der nok mest er kendt for sangen “Sånt Er Livet”, blev 82 år. Anita Lindblom døde 6. september efter kort tids sygdom, oplyser hendes søn Jörgen Lindblom til den svenske avis Aftonbladet.

Anita Lindblom gjorde sig første gang bemærket hjemme i Sverige helt tilbage i 1956. Det var med singlen “Ljuva Ungkarstid”. Først fem år senere i 1961 tog karrieren et ordentligt hop fremad. Det var med indspilningen af sangen “You Can Have Her” som originalt var med Roy Hamilton. Med svensk tekst af ABBA’s senere manager Stig Andersson blev sangen til “Sånt Er Livet”.

Succesen var hjemme med et pladesalg på over 150.000 eksemplarer. “Sänt Er Livet” lå på toppen af hitlisten i lang tid. Den massive succes førte også til, at Anita Lindblom sang “Sänt Er Livet” i filmen “Vi Fixar Allt”. Radiolyttere i Sverige har også udråbt “Sänt Er Livet” til at være den største svenske schlagermelodi gennem tiderne.

I Norge gik det også vildt for sig. “Sänt Er Livet” lå på hitlisten 22 uger i streg i 1961, og det blev ved et stykke ind i 1962. I 1962 indspillede Anita Lindblom også en tysk version med titlen “Laß Die Liebe Aus Dem Spiel”. Det gav en 17. plads på den tyske singlehitliste. I de følgende år frem til 1975 havde Anita Lindblom 27 sange på Svensktoppen.

Med på Eldorado 7

Jeg lærte først Anita Lindbloms musik at kende, da jeg begyndte som DJ på Simested Kro i starten af 80’erne. Det var dog den engelske version “You Can Have Him”. Den var meget populær. Det var dog kroens egne plader jeg benyttede, så jeg jagtede min egen singleplade i lang tid.

På en ferietur hos min moster og onkel i Faaborg tilbage omkring midten af 80’erne var der bingo! Jeg var inde i en butik på Torvet i Faaborg, som handlede med brugt bestik, tallerkener, glas og den slags.

Men der var også en enkelt lille kasse med brugte singleplader, som jeg straks kastede mig over! Der var jeg pludselig heldig at finde “You Can Have Him”!

Da jeg i sin tid blev involveret i produktionen af Eldorado Boks CD’erne sammen med Jørgen de Mylius, foreslog jeg, at “You Can Have Him” skulle med på Eldorado 7. Masterbåndet fandtes ikke, så jeg fik opgaven med selv at rense og digitalisere min egen singleplade til brug på Eldorado 7.

Det var ikke nogen let opgave, husker jeg. Pladen var fyldt med ridser, og jeg brugte flere timer på at få den til at lyde ordentligt! Pladecoveret fik også en tur i rensemaskinen. Resultatet af mine anstrengelser kan både ses og høres på Eldorado 7.

Flyttede til Frankrig og trak sig fra rampelyset

Anita Lindblom var meget stolt af sin karriere, og var meget glad for klip, der endte på YouTube. For eksempel på tysk og fransk tv, siger Jan Göransson, pressechef ved det svenske filminstitut.

Blandt hendes sidste optrædener som kunstner var på homoklubben Trocadero i Malmø. Her optrådte hun med dragshow-kunstnere i slutningen af 70’erne. Det havde ingen andre svenske kunstnere gjort på dette tidspunkt, tilføjer Jan Göransson, der har kendt Anita Lindblom i 16 år.

Anita Lindblom flyttede i 70’erne til Frankrig. Hun var dog med jævne mellemrum hjemme i Sverige for blandt andet at medvirke i film. Det var blandt andet film som “En Kärlekshistoira” og “Rännstensungar” fra 1974.

I begyndelsen af 80’erne besluttede Anita Lindblom sig for at indstille karrieren, og trak sig fra rampelyset.

Anita Lindblom er død – Hvil i fred!

Peter, Diskotek Venus

 

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

MELODI GRANDPRIX VÆRTER 2024

Melodi Grandprix værter 2024 bliver Stéphanie Surrugue og Sara Bro. Årets store danske Grandprix fest afholdes d. 17. februar i DR Koncerthuset. De to nye værter glæder sig allerede, og ser frem til en alletiders Grandprix aften i koncertsalen i DR Koncerthuset....

læs mere
ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

ALBERTE MODTAGER AF DMA ÆRESPRIS 2023

Alberte Winding modtager Danish Music Awards Ærespris 2023. Sangerinden Alberte har modtaget landets mest prestigefyldte musikpris for sit markante aftryk på dansk musik og kultur, oplyser IFPI. Monumenter i dansk pop I begrundelsen lyder det, at Alberte Windings...

læs mere
THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

THE BEATLES – NOW AND THEN – SIDSTE NYE SANG

The Beatles 'Now And Then' - sidste nye sang fra det populære firkløver fra Liverpool. Det er ganske enkelt imponerende, at der i dag d. 2. november 2023 bliver skrevet musikhistore, når The Beatles officielt udgiver deres sidste sang med titlen 'Now And Then'. Det...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production