+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
AMERICAN SONG CONTEST
american song contest

American Song Contest. Idéen er ikke ny, og nu skulle den være god nok! Til næste år kan publikum og seere i USA se frem til The American Song Contest. Der har længe været planer om at lancere en amerikansk udgave af Eurovision Song Contest på den anden side af dammen. Efter europæisk og især svensk forbillede, skriver Variety.

Amerikansk på den svenske måde

Man har fået svenskeren Christer Björkman med på produktionsholdet. Han er et velkendt ansigt i Grand Prix-sammenhæng.

Han har tidligere været producer på Eurovision i 2013 og 2016. Hjemme i Sverige har han bidraget til at revolutionere det svenske Melodi Grand Prix. Det har gennemgået en enorm forvandling fra blot én finale til nu at strække sig over seks uger. Der er nu fem delfinaler og en stor finale på Sveriges nationale fodboldstadion.

Så meget tyder på, at The American Song Contest kommer til at minde om det svenske Melodi Grand Prix. Alle 50 amerikanske delstater skal dyste mod hinanden i indledende runder. Derefter kommer semifinaler for til sidst at ende i et kæmpe show af en finale.

Amerikanerne skal forenes

Blandt de øvrige på produktionsholdet er også Anders Lenhoff. Han mener, at The American Song Contest vil blive et show der vil forene amerikanerne. Det er der stærkt brug for, siger han til Variety. USA er mere opdelt end nogensinde, og der er mange ting som splitter os. Kultur er en ting, der kan forene og samle os alle omkring kærligheden til sang og musik.

Som nævnt i indledningen så er det langt fra første gang, at det har været forsøgt at udbrede Eurovision-konceptet til andre dele af verden. Tilbage i 2006 forlød det, at den amerikanske tv-station NBC havde sikret sig rettighederne til at udvikle et amerikansk Grand Prix, men intet skete! For blot tre år siden i 2017 blev en asiatisk udgave af Grand Prix’et også annonceret, men heller ikke her er der sket noget.

Nu lader det altså til, at der er alvor bag planerne i USA med The American Song Contest 2021.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production