+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
EUROVISION HITLISTEREKORD I ENGLAND
britisk eurovision hitliste rekord

Eurovision hitlisterekord i England. Første gang at fire Eurovisionsange er i Top 10 på samme tid.

Der er blevet skrevet Eurovision historie på den britiske singlehitliste. For første gang siden 1956 eller i alle 67 år hvor der har været afholdt Eurovision er fire sange at finde på den britiske singlehitliste på samme tid, oplyser OfficialCharts. Det har været den vildeste Eurovisionuge i England, og står i skærende kontrast til hvad Eurovision har været i Danmark. Den svenske vinder Loreen, finske Käärijä, Storbritanniens Mae Muller og norske Alessandra er alle i Top 10.

Første kvinde til at vinde to gange

Firkløveret fra Eurovision Song Contest i Liverpool anføres af Loreen. Hun blev den første kvinde til at vinde Eurovision to gange med den intense sang Tattoo. Loreens vinderbidrag debuterer som nummer to på den britiske singlehitliste. Det giver den svenske poppræstinde sin indtil videre højeste officielle hitliste placering i UK. Tattoo udkonkurrerer endda Loreens egen legendariske 2012 Eurovision-vindende sang Euphoria, som toppede som nummer tre. Det viser med al tydelighed Loreens status som en af de største stjerner, der nogensinde er født fra Eurovision Song Contest.

“Jeg er fuldstændig overvældet af al den kærlighed og støtte, som jeg modtager lige nu, især fra mine britiske venner, som har været med mig siden dag ét. Storbritannien er blevet mit andet hjem. Og at opnå min hidtil højeste hitliste placering i UK med Tattoo er et nyt højdepunkt, som betyder alverden for mig. Sammen har vi skabt historie, siger Loreen til OfficialCharts.”

Jeg er bare en normal fyr

Finland brager ind på den britiske singlehitliste på en 6. plads. Det sker efter en vild optræden af Käärijä og sangen Cha Cha Cha, som blev nummer to ved Eurovision. Og endnu vildere, det er første gang nogensinde, at en sang sunget på fuldt finsk kommer ind på den officielle singlehitliste i UK. Käärija siger til OfficialCharts: “Det føles fantastisk. Jeg er bare en normal fyr fra Finland! “Jeg lavede en sang, og folk elsker den, det er jeg meget taknemmelig for. At være placeret på UK Top 10 og medvirke til at der er skrevet Eurovision hitlisterekord i UK er bare vanvittigt. Jeg ved, at det ikke er let at komme dertil, især med en finsk sang. Jeg vil gerne sige tak til alle mine britiske fans for al jeres kærlighed og støtte. Jeg håber, at jeg kan komme tilbage en dag og lave mit eget show i UK!”

Takker hjemlige fans

På trods af et skuffende resultat ved sidste weekends store finale, bakker Storbritannien virkelig sin trodsige deltager Mae Muller op. Hendes sang I Wrote A Song er gået fra plads nummer 36 til en flot 9. plads i denne uge. Mae Muller takker Storbritannien for dets urokkelige støtte. Jeg kan ikke takke jer nok. Min 9. plads kunne ikke være sket uden at Storbritannien stod bag mig. Det har været et par mærkelige dage, men det har bare været sådan en fantastisk afslutning på min Eurovision-rejse. Jeg er så taknemmelig. “Min første Top 10! Det her er en stor ting”, siger hun til OfficialCharts.

Rekord fra 1982 slået

Og så er der endelig Norge repræsenteret af Alessandra og sangen Queen Of Kings, som går direkte ind på 10. pladsen på singlehitlisten i UK. Det er samtidig også første gang, at Alessandra er på hitlisten i UK.

Forud for den nye rekorduge med fire Eurovisionsange på hitlisten i UK på samme tid, så går den tidligere rekord med to sange tilbage til 1982. Dengang gik tyske Nicole hele vejen og lå nummer ét med A Little Peace. Lige efter på 2. pladsen lå den brtiske gruppe Bardo med grandprixsangen One Step Further.

Forklaring på ny rekord

En af forklaringerne på, at der er sat ny Eurovision hitlisterekord med hele fire Eurovision sange i Top 10 på den britiske singlehitliste hænger sammen med den store investering, der er gjort. Det siger BBC Radio 2 Eurovision-vært Scott Mills til Official Charts. “Det blev meget mere end en konkurrence. Det blev en ugelang festival og fest takket være Liverpool, der fuldt ud omfavnede den. Jeg kan ikke huske et tidspunkt, hvor Eurovision havde en sådan effekt på singlehitlisten! Det viser bare, hvor meget det slog igennem hos publikum derhjemme på radio, tv og sociale medier. For første gang – så langt tilbage som jeg kan huske – så talte alle om Eurovision.”

Det står i skærende kontrast til hvordan det Danske Melodi Grand Prix og senere Eurovision Song Contest er blevet taget imod herhjemme de seneste år. Der er for det første noget grundlæggende galt, når rigtig mange danskere ikke synes om den sang som vinder det danske Grandprix. Seertallene for Eurovisionfinalen taler også sit tydelige sprog. Der var blot 372.000 seere som så med. da Eurovisionfinalen løb over skærmen. Med knap en halv million seere var det lidt bedre til den anden semifinale, hvor Reiley repræsenterede Danmark.

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

SCHWEIZ VINDER EUROVISION SONG CONTEST 2024

Schweiz vinder Eurovision Song Contest 2024 Schweiz er vinder af Eurovision Song Contest 2024 takket være sangeren Nemo og sangen 'The Code'. Bookmakerne havde ellers Kroatien som en sikker vinder, men de tog for en gang skyld fejl. Danmark var tæt på en finaleplads...

læs mere
DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

DANMARK MISSER EUROVISION FINALE 2024

Danmark misser Eurovision finale 2024 Danmark misser endnu en Eurovision finale anno 2024. SABA med sangen 'SAND' gjorde bestemt hvad hun kunne, men det var bare ikke nok! Danmark topper nu en trist statistik som landet med flest år i træk uden plads i finalen ved...

læs mere
DJ FOR ALTID

DJ FOR ALTID

DJ For Altid At være DJ for altid passer med Peter Christensen fra Diskotek Venus. Det er der nu også kommet en tv-udsendelse ud af produceret af TV2 Nord. Helt fra barnsben I 'DJ For Altid' fortæller Peter Christensen om hvordan han helt fra barnsben blev grebet af...

læs mere

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production