+45 30 98 26 39 Info@diskotekvenus.dk
Foredrag om angst og sygdom

Foredrag om sygdom og angst

Foredraget om uventet sygdom og angst handler om, at angsten ikke må vinde! Uventet alvorlig sygdom og angst hænger ofte sammen! Det vil ofte også sætte gang i en masse tanker og spekulationer. Hvordan skal det mon gå? Vil jeg dø af min sygdom? Kan jeg klare det her? Peter Christensen satte sig et mål: Jeg vil ikke dø!

Sundhedspersonale spiller i den forbindelse en afgørende rolle i forhold til kommunikationen med alvorligt syge og/eller angste patienter? Det handler om at få spottet angste patienter tidligst muligt i deres forløb – og hjælpe dem!

Følt det på egen krop

Det er hovedformålet med foredraget om uventet sygdom og angst, hvor DJ Peter Christensen åbenhjertigt fortæller om hvordan han selv på egen krop har følt og oplevet uventet sygdom og angst. Sundhedspersonale skal blive meget bedre til at spotte og hjælpe deres patienter med disse udfordringer. Peter Christensen og hans foredrag med gode råd og værktøjer til at hjælpe kan gøre en stor forskel til gavn for patienter rundt om på landets hospitaler.

Foredraget om uventet sygdom og angst er relevant for ALLE uanset hvilken alvorlig sygdom man som patient er ramt af, eller man som sundhedspersonale skal behandle. Uanset om man har kræft, hjerteproblemer eller anden alvorlig sygdom, så er frygten og angsten for hvordan det nu skal gå grundlæggende den samme, lyder det fra Peter Christensen.

Noget var rivende galt i kroppen

Som DJ oplevede Peter Christensen midt i en masse fester og musik tilbage i 2012 pludselig selv at blive ramt af uventet sygdom, angst og negative tanker! Hans egen læge var i første omgang lidt i vildrede omkring en diagnose. Men et røntgenbillede efterfulgt af en CT-scanning afslørede et skræmmende billede af, at noget var rivende galt i hans krop. Hans egen læge havde ALDRIG haft en patient med denne diagnose.

Væk med frygt og angst

Med baggrund i egne erfaringer har Peter Christensen tilrettelagt et spændende foredrag om uventet sygdom og angst, og om hvordan det klares bedst muligt på det psykiske plan – både af sundhedspersonale, pårørende og vigtigst af alle – patienten og hovedpersonen selv!

Visionen for Peter Christensen i foredraget “Uventet sygdom – Hvad nu!” er, at flest mulige patienter i modsætning til ham selv, skal have forløb fyldt med så meget positiv energi som muligt, og med mindst mulig frygt og angst. Det giver kroppen de bedste forudsætninger til at bekæmpe sygdom og at blive rask igen, når man har fået stillet en uventet diagnose!

Man skal pludselig forholde sig til at være syg, og skal måske gennemgå en stor operation. Det vil for mange være overvældende, og kan føre til frygt, angst og utryghed! Men det er netop IKKE, hvad man har brug for i sådan en situation!

angst for bedøvelse

Mange har en angst for at skal i fuld bedøvelse. Men faktum er, at det ikke er ubehageligt, og moderne anæstesi er meget sikker.

operationsstue

Billede af en moderne operationsstue. Anæstesiapparatet ses bag ved operationslejet. Skærmene bruges af kirurgen, som nu om dage oftest anvender kikkertkirurgi.

Hvordan hjælper jeg mig selv?

Det kan lyde som lettere sagt end gjort! Peter Christensen blev selv skræmt fra vid og sans over hans egen diagnose. Han blev psykisk hårdt ramt, og skulle sikkert have talt med en psykolog. Det han i lighed med mange andre frygtede mest var bedøvelsen. Han evnede i stedet at hjælpe sig selv, og det kan mange andre patienter også mestre med simple værktøjer og vejledning af sundhedspersonalet.

Øjenåbner og hjælp til sundhedspersonale

Det meste af Peters egen frygt og angst beroede på uvidenhed og helt forkerte tanker og forestillinger om, hvad der ventede ham som patient. Peter Christensen har derfor i forbindelse med planlægningen af hans foredrag været i kontakt med mange fra sit hold af sygeplejersker, læger og kirurger fra sit forløb, og har fået en stor indsigt i hvordan undersøgelser og behandlinger udføres.

Som kirurgen der opererede Peter anden gang siger: Peter var igennem to store operationer, og ved hvordan det er at være patient på godt og ondt. Han kender systemet indefra, og er fantastisk til at fortælle om sit forløb. Det hele endte godt med fokus på, at Peter blev håndteret rigtigt og på det rigtige tidspunkt! Peters foredrag vil derfor være af stor værdi og i mange tilfælde være en øjenåbner for sundhedspersonale på hospitaler i hele Danmark.
Det handler om konstant at blive bedre i kommunikationen med alvorligt syge patienter og deres pårørende. Patienterne skal gøres så psykisk stærke som muligt, og dermed bedre til at hjælpe sig selv på vejen mod helbredelse!

Jørgen de Mylius og musikken hjalp

Foredraget krydres med en række anekdoter fra Peters samarbejde og venskab med Jørgen de Mylius, som hjalp ham med at komme igennem sygdomsforløbet. Jørgen de Mylius og Peter Christensen optræder jævnligt sammen til store Eldorado / 80’er fester rundt omkring i landet.

Foredraget “Uventet sygdom – Hvad nu!” er i udgangspunktet målrettet sundhedspersonale på landets hospitaler, praktiserende læger, Patientforeninger og pårørende til alvorligt syge. Foredraget er også en hyldest til det danske sundhedsvæsen, da Peter Christensen er dybt taknemmelig over, at han fik den rigtige behandling på det rette tidspunkt tilbage i 2012! Peter har det i dag fremragende, livskvaliteten er i top, og der er ingen tegn på tilbagefald.

Send en mail for yderligere oplysninger samt forespørgsel på pris og ledige datoer for foredrag.

Booking

info@diskotekvenus.dk

DJ Peter Christensen

Mobil +45 30982639

DJ PETER CHRISTENSEN

Email

Telefon

+45 30 98 26 39

Følg os

Besøg også Speak Production