< Tilbage

Kongen af countrymusikken Kenny Rogers er død 21-03-2020 - 13:06

Countrylegenden døde fredag af naturlige årsager 81 år gammel.

Kongen af countryen! Sådan har jeg sagt om Kenny Rogers i efterhånden rigtig mange år til fester og events, hvor jeg som DJ har spillet hans musik. Og sådan vil det også fortsætte på trods af at Kenny Rogers nu er afgået ved døden fredag d. 20. marts, og blev 81 år gammel. Det skete med sin familie omkring sig skriver flere medier, herunder Huffington Post og Variety. Den kendte countrysanger kæmpede med helbredet gennem længere tid. For to år siden måtte han eksempelvis aflyse flere koncerter på sin karrieres sidste turné. Kenny Rogers efterlader sig konen Wanda Miller og fem børn.

At jeg kalder Kenny Rogers for kongen af countrymusikken er ikke for meget sagt. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har spillet for eksempel 'Coward Of The County' og ikke mindst 'The Gambler'. Og de mange ønsker jeg har fået igennem mine første 40 år som DJ taler også sit tydelige sprog. Kenny Rogers karriere spændte sig over mere end seks årtier, og Kenny Rogers har efterladt sig et uudsletteligt præg på amerikansk musikhistorie, lyder det ligeledes fra familien i en udtalelse.

Kenny Rogers del af amerikansk kulturarv

Kenny Rogers storslåede musikalske karriere tog sin begyndelse i 1958, hvor han fik sit gennembrud med singlen 'That Crazy Feeling', der også sikrede ham en optræden i datidens populære musikprogram "American Bandstand". Så fulgte en tid, hvor han var en del af grupperne New Christy Minstrels og Kenny Rogers And The First Edition, men i 1974 valgte han igen at gå solo, og det var herefter vi fik nogle af de helt store Kenny Rogers træffere, og som gjorde at rigtig mange fik øjnene op for countrymusikken. I 1977 modtog han en Grammy for sangen "Lucille", og allerede i 1978 kunne han igen tage en Grammy med hjem for sangen "The Gambler". Den blev i 2018 optaget på The National Recording Registry of the Library of Congress som amerikansk kulturarv.

Kongen og Dronningen sammen

I lige så lang tid at jeg har kaldt Kenny Rogers for 'Kongen' af countryen, ja lige så længe har jeg kaldt Dolly Parton for 'Dronningen' af countryen. Og i 1983 vil jeg sige, at det kulminerede med det som nærmest ikke kunne blive større. 'Kongen' og 'Dronningen' af countrymusikken, Kenny Rogers og Dolly Parton gik sammen i duetten 'Islands In The Stream', som cementerede Kenny Rogers plads på den musikalske scene med et af sine største hits.¨

Men rækken af gode sange med Kenny Rogers står i kø, og fra min tid som studievært på Radio Viborg tænker jeg med glæde tilbage på de gange hvor jeg for eksempel har spillet 'Blaze Of Glory', 'Love Will Turn You Around', 'Ruby, Don't Take Your Love To Town', og mange flere.

Vi kommer til at savne dig

Det forlyder fra familien, at der i forbindelse med Kenny Rogers død i første omgang kun vil blive afholdt en lille privat seance på grund af omstændighederne med coronavirus i omløb. Men på et senere tidspunkt når coronakrisen er drevet over, vil Kenny Rogers blive fejret af både familien, venner og fans. En af de første kollegaer, der har været ude og hylde Kenny Rogers, er Leann Rimes: 'Vi kommer til at savne dig. Du er, og vil altid være, en legende'.

Æret være Kenny Rogers minde, Hvil i fred!

Peter, Diskotek Venus< Tilbage